някой ползва ли гофретник

  • 14 440
  • 40
  •   1
Отговори
# 30
  • Мнения: 4 390
Имаме гофретник от 15-16 години ,ако не и повече LaughingКупували сме го едно време от Кореком JoyМарката не я помня обаче не е мръднал,гофретите стават много бързо и много вкусни.Стават релефни и от двете страни във формата на детелинка.Ако се направи по-рядка сместа стават тънки като палачинки,ако се направи по-гъста си стават гофрети.Каквато и рецепта да съм пробвала ,все става готино Wink

Това все едно аз съм го писала.  Grinning
На майка ми й служи вярно вече около 20-тина години.   

Тъй-тъй,чета си аз ,а никой още не казва от коя марка гофретник е доволен Sad.Айде бе ,моля кажете Mr. Green
Моят е Lifetec, черно и инокс, с форма на детелина, 6 степени. Нямам никакви забележки!
Прави страхотни палачинки и гофрети. Peace

# 31
  • Мнения: 3 251
Моя беше "Ровента" и бях много доволна, докато не се случи ТОВА . После си взех един обикновен на Елит- пак съм доволна! Правя и гофрети и сандвичи. И пак е с пластмасови закопчалки... Mr. Green

# 32
  • Варна
  • Мнения: 7 707
Ето ви моята смес-професионална е!Ползват я в извесно варненско заведение:
ОБИКНОВЕННИ ГОФРЕТИ
ПРОДУКТИ:
250 г брашно,1 ч.л. бакпулвер,3 яйца,120 г захар
125 г. масло,1 ч.ч. прясно мляко,щипка сол,1 с. л. лимонов сок

Разбийте яйцата с миксер заедно със захарта и лимоновия сок до побеляване.
 При постоянно разбиване добавете размекнатото масло, след това млякото и след него пресятото, заедно с бакпулвера брашно.
За да имате успех, трябва да спазвате следните правила:
-гофретника трябва да е много добре загрят
-плочите да се намазват с масло преди изпичането на всяка гофрета.
Така приготвените гофрети се консумират веднага.
 коментар:Няма нужда от престараване.Стига гофретникът да е загрят добре няма нужда от мазане с масло-сместа е достатъчно мазна.Невероятно вкусни са и ухаят страхотно!Пробвах с лимонова есенция вместо ванилия и стана супер.

# 33
  • Мнения: 185
Имам от около половин година гофретник. от началото правех по-често, но сега съм го прибрала, като ми се приядат пак ще го иzвадя. Много бърzо стават.
Марката е De sina, много съм доволна и струваше около 10 евро (аz повече от 20 евро не бих дала zа такова нещо).

Моята рецепта е следната:
3 яйца
6 сл zахар
300 гр. брашно
375 мл. прясно мляко
половин пакетче бакпулвер (половината колкото е необходимо zа един кекс)
80 гр. масло (или масло zа готвене и печене)
1 пак. ванилия

Продуктите се раzбиват, като накрая се слага раzтопеното, но не горещо масло.

Стават много бърzо, уреда е на 5 степени, аz го слагам на номер 4., няма zакопчалка и се надуват (zареди бакпулвера е) и имат следи и от горе.
Тук им каzват вафли на гофтетите.

# 34
  • Мнения: 6 472
Моят у Мулинекс. Доволна съм, макар че не го ползваме много често. Гофретите си стават релефни и от двете страни. Обаче наистина основното е тестото. Правила съм различни варианти и времето на изпичане варира от 1,5 до 7 минути.

# 35
  • Мнения: 3 927
Чета отново темата и сега виждам, че съм пробвала само рецепти без бакпулвер. Ще опитам и с него, би трябвало тогава гофретите ми да се надуят и да се образуват дупките и от горната страна. Стискайте ми палци  Simple Smile

# 36
  • Мнения: 6 472
МММ да моите рецепти всичките с мая или бакпулвер. Последният път попрекалих леко и така се надуваха, че отваряха капака Mr. Green

# 37
  • Мнения: 143
Дайте рецепта за солени гофрети - със сирене, кашкавал, салам, дали ще станат?

# 38
  • Мнения: 1 436
Чета отново темата и сега виждам, че съм пробвала само рецепти без бакпулвер. Ще опитам и с него, би трябвало тогава гофретите ми да се надуят и да се образуват дупките и от горната страна. Стискайте ми палци  Simple Smile

Аз си правя тесто за палачинки и само слагам бакпулвер. Само внимавай колко тесто сипваш - първия път започва да ми прелива отстрани, чак по плота потече  Cry  Embarassed

# 39
  • Мнения: 2 197
Моя също в Ровента и съм много доволна. Винаги са се получавали гофретите. Със следните продукти:
1 ч.ч. брашно
1 ч.л. бакпулвер
6 яйца,
125 г. масло
1 ч.ч. прясно мляко
щипка сол
Захар не използвам.

# 40
  • Мнения: 271
Здравейте дами,
отдавна чета и сте ми голяма помощ   bouquet Искам само да кажа, че в момента правя гофретите от рецептата на Принцесата и стават страхотни. Моят гофретник е 800 W и е Сапир. Толкова съм доволна  Hug, особено като се има в предвид че досега нито една читава палачинка не съм сътворила.

Общи условия

Активация на акаунт