Хрупкав карфиол на фурна

  • 62 108
  • 73
  •   1
Отговори
  • Мнения: 7 474


Хрупкав карфоил на фурна!!

1 глава карфиол
2 яйца
брашно
сол

Разделяте една глава карфиол  на по-едри розички и я сварявате за около 20 мин. във вода (пробвайте с виличка дали е сварен) със сол и лъжица оцет. През това време включвате фурната на макс. , сипвате олио в тава и я слагате във фурната да се сгрее.
В купа разбивате две яйца , брашно, сол и вода на гъста каша като  за паниране. Когато олиото е загряло в тавата, топвате розичките в сместа и я слагате в тавата ( или изсипвате сместа в тенджерата с розичките и разбърквате, но по-добре да ги топвате по отделно). Нареждате ги в тавата  и печете до зачервяване.  Бон апети!!!!  chef

Последна редакция: нд, 21 сеп 2008, 10:32 от L e o

# 1
  • Между гори и планини
  • Мнения: 9 394
Ммммм ....
Аз само че ги пържа, но твоята рецепта пести време.

# 2
  • Мнения: 7 474
Ммммм ....
Аз само че ги пържа, но твоята рецепта пести време.

Ми аз мислех да ги пържа, но после реших, че така ще е по-лесно и по-чисто (за печката ми Laughing) и това е резултата. Споделих го , защото предполагам, че повечето хора го пържат  Laughing  Резултата се оказа добър, вътре са мекички , а отвън леко  хрупкави Crazy

# 3
  • Между гори и планини
  • Мнения: 9 394
Лео, извинявай че ще ти размия темата, но ми дай съвет как да направя крем супа? Имам картофи, броколи и тиквички. Как става номера?  newsm78 Варя и пасирам с мляко ли?

# 4
  • Мнения: 7 474
Лео, извинявай че ще ти размия темата, но ми дай съвет как да направя крем супа? Имам картофи, броколи и тиквички. Как става номера?  newsm78 Варя и пасирам с мляко ли?

Нищо де, сваряваш зеленчуците, отцеждаш, добавяш топло мляко, масло , бульон или сол и пасираш  Hug и ако имаш крутончета става чудноо Crazy

# 5
  • Между гори и планини
  • Мнения: 9 394
Да, аз ще направя чеснови крутончета и преди да сервирам ще сложа бучка малсълце в купичката. Мерси   bouquet

# 6
  • Шумен
  • Мнения: 1 348
Мерси за идейката, Лео  Hug
Незнам вече от колко години не съм яла пържено, а най ми липсват точно такива хрупкави вкусотийки Simple Smile Обичам те, да знаеш  bouquet 

# 7
  • София
  • Мнения: 35 978
Благодаря за идеята,   bouquet
аз пък все го пържа.

# 8
  • Някъде на път....
  • Мнения: 10 351
Мерси за идейката, Лео  Hug
Незнам вече от колко години не съм яла пържено, а най ми липсват точно такива хрупкави вкусотийки Simple Smile Обичам те, да знаеш  bouquet 
Подкрепям!  Peace

# 9
  • София
  • Мнения: 10 858
Тамън имах в хладилника карфиол и броколи. И се чудех какво да ги правя. Ще направя и двете по този начин Hug

# 10
  • София
  • Мнения: 676
Leo, темичката ми идва навреме  Hug. Днес купих карфиол и сега ще изпробвам рецептата  Peace

# 11
  • Има много детски смях.
  • Мнения: 3 152
Мммммм, страхотно!
Много ти благодаря за идеята, Лео!
Обожавам паниран карфиол, но е много времеемко и ме хваща секлета, докато стърча над тигана.
Още този уикенд ще пробвам твоя метод.  Hug

# 12
Вместо вода слагам бира стават страхотни,но до сега съм ги пържила в тиган.Идеята на Лео е много добра,няма да отнема много време,а и да се омирисва на пържено.

# 13
  • Мнения: 867
Пробвах рецептата-супер е! Дори и малчо яде! Благодаря   bouquet

# 14
  • Мнения: 276
Само да кажа ,че тази вечер направих карфиола и стана СУПЕЕР.

# 15
  • Мнения: 4 496
Днес се чудих дали да си взема карфиол от пазара...
Утре непременно! Flutter

# 16
  • варна
  • Мнения: 1 830
Утре задължително ще го пробвам и ще докладвам.Мерси ,Лео  bouquet

# 17
  • Мнения: 2 159
толкова обичам паниран карфиол Crazy обаче ме мързи да пържа, идеята на фурна е суперрр, ще се пробва задължително Peace

# 18
  • София
  • Мнения: 3 816
Лео, благодаря за рецептата!Много обичам карфиол и още утре ще направя рецептата. Simple Smile

# 19
  • Мнения: 481
Ако настържем и малко кашкавал при сервиране дали ще стане добре?

# 20
  • Мнения: 4 496
Лео, ooooh! заради твоите рецепти ще заприличам на дамата от подписа ти....  bouquet

# 21
  • Мнения: 937
Лео става ли същата рецепта да я направя с броколи или трябва нещо да се измени и какво, че майка ми донесе снощи и точно щях да ровя за рецепта??? Благодаря предварителто за отговора!

# 22
  • Мнения: 2 381
Ако настържем и малко кашкавал при сервиране дали ще стане добре?
Последният път така направих.После върнах тавата във фурната, докато се разтопи кашкавала Peace

# 23
  • Мнения: 7 474
Лео става ли същата рецепта да я направя с броколи или трябва нещо да се измени и какво, че майка ми донесе снощи и точно щях да ровя за рецепта??? Благодаря предварителто за отговора!

Не виждам проблем да стане и с тях, по същият начин  Peace

# 24
  • Русе
  • Мнения: 2 354
Много обичам карфиол.
Благодаря за рецептата  Heart Eyes

# 25
  • Някъде на път....
  • Мнения: 10 351
galiushana, със сигурност става с броколи, аз правих - вкусотия е!

# 26
  • Мнения: 937
Благодаря, довечера ще направя искате ли снимка (дано стават за снимане де)  Embarassed
че вчера правих една рецепта пак на Лео пилешка фантазия е не ставаше за снимка ама пък се изяде, което е по важното.

# 27
  • Мнения: 481
Аз го спретнах за обяд и не остана за снимане. Сложих и малко кашкавал заради мъжо, но и без него е вкусно. Най-много ми хареса, че стана бързо и понеже не се пържи дадох и на детенце.

# 28
  • Sofia
  • Мнения: 8 221
До сега все съм го пържила карфиола. А тази рецепта е лесна за изпълнение и по здравословна.   Днес купих карфиол утре ще спретна тази вкуснотийка.

# 29
  • Някъде на път....
  • Мнения: 10 351
До сега все съм го пържила карфиола. А тази рецепта е лесна за изпълнение и по здравословна.   Днес купих карфиол утре ще спретна тази вкуснотийка.
Хайде, чакаме снимки!  Crossing Arms

# 30
  • с/у ОколоМръсТното
  • Мнения: 19 148
от снощи имам сварен карфиол на терасата.
Днес мислех да го панирам (изпържа), но май-май ще пробвам твоята рецептичка, Лео, че е по-мързеливичка.

# 31
  • София
  • Мнения: 10 858
Ох, не знам защо но не ми стана хрупкав newsm78
Панировката се разтече по тавата и стана като хляб. Embarassed

# 32
  • Мнения: 11 607
твоята рецепта пести време.

То аз не знам рецепта на Лео,която не пести време......Вкусно е, наистина!Миналата година открих подобна рецепта и всички я харесахме!

# 33
  • Високо в планината на изобилието
  • Мнения: 484
Направих го за обяд-много е вкусно и лесно.Благодаря,Лео!

# 34
  • Мнения: 1 065
Вчера се изложих-сложих да сваря карфиола ,но се заплеснах Embarassedи той толкова омекна ,че не ставаше за паниране.
Днес предстои втори опит,този път ще бъда по-внимателна.

# 35
  • София
  • Мнения: 3 816
Вчера го направих и стана страхотен. Peace

# 36
  • София
  • Мнения: 346
Може ли малко по-точни дози за панировката!  Praynig Вчера за пръв път приготвях и карфиол, и панировка . Карфиола го преварих, но другият път смятам , че ще го сборя, но с панировката без ваша помощ няма да се справя. Или ще се справя на петия опит, но дотогова домочадието ще се е отказало да консумира въпросния зеленчук  Laughing

# 37
  • Мнения: 471
Вчера една съфорумка ми разказа рецептата и вечерта го приготвих (само дето си играх да панирам яйце, брашно и пак яйце) - стана супер, много по-бързо от пърженото.
А отделно аз правя и едно сосче - запържвам масълце с брашно, добавям от водата, в която се е варил карфиола и настъргвам кашкавал. Няма много представителен вид, но е много вкусно - мъжа си облиза пръстите Simple Smile

# 38
  • с/у ОколоМръсТното
  • Мнения: 19 148
не ми се получи...  Confused
Оставям си на пържения вариант.

# 39
  • Sofia
  • Мнения: 8 221
Приготвих карфиола стана чудесен. Повече никъкво пържене така ще го приготвям. По лено, по чисто и по здравословно.  bouquet

# 40
  • Мнения: 3 360
Ще го пробвам Лео-благодаря!  bouquetОбожавам бързи и лесни рецепти Hug

# 41
  • София, Младост
  • Мнения: 2 414
Току  що извадих тавата от фурната  Grinning. Страхотен  chef е!!!!!!

# 42
  • София
  • Мнения: 4 052
Това нещо стана страхотно! Имах и снимки, но къде ги затрих newsm78 както и да е, по темата СТРАХОТНО!!!

# 43
  • UK
  • Мнения: 1 351
  Е някой няма ли да приложи и снимков материал  Laughing

# 44
  • София
  • Мнения: 91
Тази вечер пробвах карфиол на фурна, само че го накъсах на много дребни розички и ги обърках хубаво с така приготвената смес от яйца, брашно и сол. Стана нещо средно между суфле и хрупкав карфиол, но пък беше страхотно на вкус ... да ... беше... Simple Smile Simple Smile

# 45
  • Мнения: 206
Писах си го за утрешното меню, ако не ми мине черен котарак пътя ще има и снимков материал. Преди съм правила във фурна и знам, че става. Въпроса е да си направиш хубава панировка, да не е много рядка, за да не се разтича. Ще видя сега с бирата как ще стане.

# 46
  • Мнения: 765
Това предложение много ми хареса. ще го пробвам непремнно.

Искам да добавя и едно мое, което обожавам:

Паниран карфиол-обожавам го-с тип паста Патафри.


Карфиолът се нарязва на розички/не му се прави никаква термична обработка/. Разбиват се три яйца, някобко лъжици блашно, няколко лъжици бира и сол. Прави се панировка, гъста малко повече от боза. Овалва се взяка розичка и се пържи в горещо олио.

# 47
  • Мнения: 113
Evak, омеква ли карфиола без предварителна термична обработка? Аз винаги го варя предварително, но твоя изглежда наистина страхотно !

# 48
  • Мнения: 4 204
Стана РАЗ-КО-ШЕН!
Спирам с панирането и аз .Благодаря за вкусната и лесна рецепта!

# 49
  • Мнения: 2 142
И аз ще го пробвам утре. Изглежда страхотно! Мммммммм.......дано и на мен така да ми се получи Simple Smile

# 50
  • Мнения: 418
Майчице,Лео! Разгледах ти галерията с ястията!Ти си Богиня в готвенето!

# 51
  • Мнения: 765
Evak, омеква ли карфиола без предварителна термична обработка? Аз винаги го варя предварително, но твоя изглежда наистина страхотно !

Става много хубав. И аз преди го варях. Пробвай, ще ти хареса без да е предварително обработен.

# 52
  • Мнения: 371
И на мен не ми се получи въпреки че го правих 5-6 пъти.Вкусен стана,но не и хрупкав Sad

# 53
  • Мнения: 5 183
Мммммммммм, Лео, както винаги идейна!   chef   bouquet
Ще се пробва. Изглежда лесно, вкусно и бързо.
Точно като за супер заети майки, като мен, на които времето за нищо не им стига!  Whistling

# 54
  • СОФИЯ
  • Мнения: 4 144
Мдааа ,ЛЕО , ще ти спестя комлиментите ...........ти си знаеш  Wink 
Още утре ще опитам  Hug

# 55
  • Мнения: 2 018
Кажете ми само, колко време варите карфиола преди да го пържите или печете на фурна? Никога не съм готвила карфиол, а и се опасявам, че ще ми се скашка.  Confused

# 56
  • СОФИЯ
  • Мнения: 4 144
Кажете ми само, колко време варите карфиола преди да го пържите или печете на фурна? Никога не съм готвила карфиол, а и се опасявам, че ще ми се скашка.  Confused

Пише двайсетина минути  Hug

# 57
  • Мнения: 2 018
Кажете ми само, колко време варите карфиола преди да го пържите или печете на фурна? Никога не съм готвила карфиол, а и се опасявам, че ще ми се скашка.  Confused

Пише двайсетина минути  Hug

Да, права си! Peace Не съм обърнала внимание, в началото на рецептата. 

# 58
  • Мнения: 402
Аз го сготвих тази вечер- голяма вкусотийка!!!  bouquet

# 59
  • София
  • Мнения: 7 053
Ох, чудесен карфиол, ще пробвам и с броколи. Leo  bouquet

# 60
  • гр.Варна
  • Мнения: 1 052
Е,супер навреме,тъкмо има доволно количество сварен карфиол и смятах да го панирам-а после 1 час да чистя последици...А и нямаш да мога да си поговоря по телефона с приятелка  Wink
 Вече метнах обяда във фурната,но като си знам хората освен карфиола прибавих и кашкавалчета , шунка и магданоз,че пак щеше да има въпроси: А къде е месцето? Само си намирам една грешка-мдаа,кашкавалчетата трябваше на по-късен етап...доста се опекоха  ooooh! .Нищо следващия път ще се сетя навреме...Благодаря за рецептата !

# 61
  • Мнения: 63
Тази вечер и аз ще пробвам   chef

# 62
  • София
  • Мнения: 39 785
Дияна много обича карфиол. Мъж ми рече "пробвай".
Довечера мога да пробвам рецептата.
Иначе, за по-бързо съм обикновено карфиола го мятам в микрото. Или задушен, с вода, олио и подправки. Или само с олио и подправки.

# 63
  • Мнения: 832
Снощи и аз правих този карфиол. Много интересна рецепта. Но накрая го поръсих с обилно количество кашкавал. Можете да пробвате, на нас ни хареса много. Ето така изглежда преди да го поръся: http://www.dionvarna.snimka.bg/album.php?album_id=228839&pid=7852389 , а ето го и в готов вид с кашкавала : http://www.dionvarna.snimka.bg/album.php?album_id=228839&pid=7852396.
Поздравления за авторката на рецептата   bouquet

# 64
  • Мнения: 7 474
С кашкавал изглежда много апетитно  Party  Crazy Crazy

# 65
  • Пазарджик
  • Мнения: 76
Една идейка и от мен (изпробвано, често го приготвяме): карфиол, броколи и моркови на по-едри парчета, леко се попарват в подсолена вода (защото ако са много сварени се разпадат Simple Smile), след това в тавичката с малко олио, сирене и поръсени с кашкавал се запичат (става и в микровълнова). Става чудесно! Върви към всякакъв вид алкохол  Joy, че и за наяждане става. 

# 66
  • Мнения: 126
здравей те , и аз го правя , но паниран . Това е много лесен начин , защото иначе много време ми отнема , но бихте ли ми казали , какво количество олио слагате в тавата.Благодаря ви

# 67
  • Мнения: 3 550
И аз го правих. Чудесна мързелива рецепта! Но май прекалих с олиото, защото се получи пържене, а не печене.

# 68
  • София-България, Израел - където си поискам
  • Мнения: 2 856
И аз вчера го направих Peace
Благодаря Лео за рецептата  bouquet
аз сложих малко олио в тавата, сместа за паниране я направих с 3 яйца, защото карфиолът ми беше голям, поръсих с галета и настърган кашкавал 10 мин.преди  да го извадя от фурната.
Чудесна рецепта бърза,лесна и вкусна Peace

# 69
  • Мнения: 1 883
Карфиолът изглежда невероятно вкусно Peace Още утре ще го пробвам, мерси за хубавата идея thumbsup

# 70
  • Добрич
  • Мнения: 5 457
Здравейте! Обикновено и аз правя карфиола пържен, но последният път се оказа по - голям от очакванията ми направих една част във фурната с яйца, извара и кашкавал.

# 71
  • гр.Варна
  • Мнения: 217
Обожавам паниран карфиол, но чистенето след това е ужасно. ooooh!
Благодаря за прекрасната идея,Лео!  bouquet
Ще го направя още утре!  bouquet

# 72
  • Мнения: 929
Откакто прочетох рецептата я правих два пъти - не стана така както изглежда на снимката на Leo, но щом се изяде за отрицателно време значи всичко е ОК

# 73
  • Мнения: 10 698
И аз го направих   Laughing
Не го варих 20 минути, а само го бланширах във вряща вода. Така не се разварява прекалено и става по-хрупкав Peace
Отгоре сложих кашкавал и пушено топено сирене. Стана наистина много вкусно  Hug
Ето как изглеждаше моето карфиолче  Wink
http://good-times.webshots.com/photo/2111062330087957431aykucy?vhost=good-times

Общи условия

Активация на акаунт