Instant Pot - тема 4 - мнения, рецепти и съвети

  • 24 450
  • 407
  •   1
Отговори
  • Мнения: 12 125
Добре дошли в третата тема, в която бъдещи и настоящи собственици на уредите, обсъждаме мнения, идеи, хитринки и рецепти. chef chef chef
 
Официален сайт на марката в България

Линк към канала с рецепти на Instant Pot

Старите теми:
Тема 1;
Тема 2;
Тема 3

# 1
  • Мнения: 31 183
И аз моля, да рецепта за рецепта за прясно зеле с месо.

# 2
  • Berlin
  • Мнения: 11 260
На бг сайта имаше рецепта за кисело зеле, може да стане и за прясно. Аз съм правила няколко пъти, но си спомням, че леко преварено ми беше, може би не съм уцелила времето. Зелето ще пусне доста вода, така че предполагам няма да му трябва много, 1 чаша може би.🤔

# 3
  • София
  • Мнения: 1 078
И аз моля, да рецепта за рецепта за прясно зеле с месо.
https://instantpot.bg/recepta/retsepta-za-svinsko-s-pryasno-zele/

# 4
  • Berlin
  • Мнения: 11 260
Тук дори не слагат допълнително вода.

# 5
  • Мнения: 1 445
Категорично не е истина,че макаронени изделия не се правят в ИП. За протокола-спагети болонезе правим само в Инстант пот. Рецепта,за който иска:
https://www.pressurecookrecipes.com/instant-pot-spaghetti/

# 6
  • Berlin
  • Мнения: 11 260
Кой каза, че не се правят?

# 7
  • Мнения: 12 125
Аз казах, че не се правят под високо налягане, но явно е, че греша. Както казах използвам програма соте. Веднъж си направих мазало в кухнята с паста, уж на 0 минути и повече експерименти не желая.
Никога не слагам вода, когато правя прясно зеле, то е достатъчно сочно и си пуска. Добавям доматен сок, обаче.

# 8
  • Ст.Загора
  • Мнения: 678
В нас често се готви прясно зеле със свинско . Без никаква вода , първо запържвам месото , след това добавям зелето да се задуши ( то си пуска вода ) и доматите , 20-22мин. високо налягане . И след като спадне налягането си има доста течност, обирам с един чирпак докато ми хареса на гъстота и запичам с капака .

# 9
  • на Мелмак
  • Мнения: 11 026
И аз почти така го правя зелето, запечатвам месото, малко на соте, за да се събере и 20 минути високо налягане, може съвсем малко вода.

# 10
  • Мнения: 417
Аз също така правя зеле, но добавям и вода. Просто слагайте по-малко вода, докато улучите количеството, което за Вас е ОК. Само да кажа, че аз го правя за 10 минути, високо налягане. Според мен 20 са много.

# 11
  • Варна
  • Мнения: 3 251
Когато варите спагети в соса и с вода не става ли много воднист сосът?

# 12
  • София
  • Мнения: 500
Пастата ми се получи перфектно на ниско налягане за 1 минута. Вода да я покрие и малко масло.

# 13
  • Мнения: 1 798
Значи тук има мнения за времето за варене на пастата, вариращо от 0 минути до половината на указаното на опаковката време, т.е. 6-7 минути. Мнооого различно е това.
Изключително важно е и дали веднага се освобождава налягането, защото в противен случай готвенето  си продължава дори клапанът да падне. И би се получила кашичка.
Май трябва всеки според вкуса си да пробва Simple Smile

# 14
  • На брега на реката
  • Мнения: 7 684
Пастата ми се получи перфектно на ниско налягане за 1 минута. Вода да я покрие и малко масло.
Веднага ли освободи налягането?

Общи условия

Активация на акаунт