Président търси вашите рецепти за вълшебни зимни празници!

  • 20 308
  • 719
  •   1
Отговори
# 690
  • Сливен
  • Мнения: 4 246
Свински бут с зеленчуци

Необходими продукти :
1кг. Свинско месо от бут
1 опаковка замразени зеленчуци
3-4 зелени чушки
3-4 глави лук
100мл.Олио
1чаша вино /200мл.
Подправки:сол, черен и червен пипер, чубрика

Изсипваме пакета със замразените зеленчуци в тава/плике. Добавяме чушките и лука. Овкусявате месото с една част от подправките,с другата част овкусявате зеленчуците. Поливаме с олиото, добавяме и виното.Загъваме с фолио.
Печем 45мунити, на 170градуса.Отгъваме и запичаме след това.

# 691
  • Мнения: 11
Вита баница с късмети

Необходими Продукти
кори за баница - 350 г
олио - 1 ч.ч.
сирене - 300 г натрошено
ПЛЪНКА
яйца - 3 бр.
кисело мляко - 1 ч.ч.
сода за хляб - 1 ч.л.
грис - 3 с.л.
олио - 3 с.л.
дрян - клонки

Начин на приготвяне
В купа се разбиват яйцата с тел, добавя се олио, кисело мляко с разбита в него сода да шупне и грис.

Вземат се две кори, първата се поръсва с олио, върху нея поставяме втора и намазваме с 4 с.л. плънка, поръсва се с натрошено сирене.

Двете кори се навиват на руло, което се слага в средата на тавата, като се навива на охлюв. Останалите се навиват край него.

Поръсва се с олио и печем в загрята фурна 180 градуса до златисто за 30 минути.

В една от корите се поставя монета, увита в алуминиево фолио. Преди поднасяне се набождат клонки дрян за здраве с късмети.

Баницата се върти от най-възрастния член на семейството и всеки си избира късметче.

Весела Нова година, да ви е вкусна новогодишната баница!

# 692
  • Мнения: 32
Зимна доматена салата

Продукти:
1 стрък праз лук
1 консерва цели белени домати
2-3 стръка магданоз
2-3 лъжици зехтин (олио)
сол на вкус

Приготвяне:
Почистете и нарежете на дребно праза. Изсипете доматите в подходящ съд. Сложете отгоре праза, нарязания магданоз. Подправете.

Салатата е великолепна и свежа. По желание може да се гарнира и с бяло сирене.

# 693
  • Мнения: 11
Новогодишни пържоли с гъби

Необходими Продукти
месо - 1. 2 кг свински вратни пържоли или котлети
печурки - 1 кг
масло - 125 г краве
лимонов сок - на вкус
черен пипер - на вкус
червен пипер - на вкус
сол - на вкус

Начин на приготвяне
Начукайте леко пържолите от двете страни, натъркайте ги със солта, черния и червен пипер и ги оставете да отлежат няколко часа в хладилника.

В захлупен съд изпържете в горещо олио пържолите от двете страни и ги напръскайте с лимонов сок преди да ги извадите.

Задушете почистените и измити гъби в мазнината, в която пържихте месото, и когато са готови, добавете малко масло и сол.

В йенска тенджера или в глинен гювеч наредете свинските пържоли, изсипете отгоре гъбите, наръсете с черния пипер и разтопено масло.

Захлупете съда и печете в умерена фурна.

# 694
  • Сливен
  • Мнения: 4 246
Пилешки шишчета

Необходими продукти :
1кг. Пилешко бяло месо/гърди
300гр.гъби
3-4 глави лук
Сол

Нарязваме пилешкото месо на средно големи кубчета. Лука делим всяка глава на четвърт,гъбите на половинки.Овкусяваме със сол и започваме да нанизваме на шишчетата. Оставяме в хладилник за няколко часа. Печем на скара или барбекю с дървени въглища.

# 695
  • Мнения: 940
Руска салата
1 буркан кисели краставички
шпеков салам
Сварени картофи
сварена царевица- зърна
1 майонеза
В голяма купа нарязвам от всичко на ситни парченца, овкусявам с майонезата и сол на вкус

# 696
  • Мнения: 1 038
Свинско с трушия на фурна

Отдавна не съм снимала, но често приготвяме месо с трушия

Във плик за печене поставяме свинско на хапки ( плешка, но най често врат) един буркан трушия със течността, олио ( зависи от месото) и печем на 180 градуса за 40-50 мин или до готовност. Киселинността на трушията прави месото невероятно а вкус. Върви си със картофено пюре с масло Президент, мляко и сол.

# 697
  • Мнения: 374
В моите рецепти има коледна тайна и вълшебен прах (за да се получи всичко вкусно )!

# 698
  • Мнения: 940
Баклава
1 пакет кори за баница
Млени орехи
В намазнена с олио тава разстилам кори на няколко пласта, омазнявам, поръсвам с натрошените орехи. Така редувам няколко пъти. Пека на горна и долна фурна на 180 градуса. Когато изстине правя заливка от 2чаши вода и 1 чаена чаша захар, малко от лимонен сок, добавям и масло. Заливам. И да Ви е вкусно!

# 699
  • Мнения: 136
Белтъчени сладки със смлени бадеми

200 г бадеми
140 г захар
4 бр. белтъци

В купа се разбиват белтъците с миксер. Добавя се захарта и разбиването продължава. Накрая се сипват смлените бадеми. От готовата смес се загребва с лъжица и се оформят купчинки в тава, застлана с хартия за печене. Сладките се пекат в предварително загрята на 150 градуса фурна 35-40 минути.

# 700
  • Мнения: 1 172
Питка Изгрев
1 кг брашно
200 мл прясно мляко
300 мл кисело мляко
3 яйца
1 супена лъжица сол
100 мл олио
1 кубче мая
1 супена лъжица захар
Шарена сол, червен пипер, сирене - по желание
Маята се размива с малко хладка вода, слага се захарта и малко брашно да се активира
Брашното се пресява и всички съставки се замесват до хубаво тесто.
Оформя се по схема, като за вълните ползвам шарена сол, за средата червен пипер, за слънцето семена, а за небето сирене. Така всеки от гостите има желаното парче.

# 701
  • Мнения: 32
Питчици с топено сирене

Необходими продукти:

2 1/2 ч.ч. брашно
500 г кисело мляко
1 ч.л. хлябна сода
1 ч.л. сол
1/3 ч.ч. олио
140 г топено сирене Président
сух розмарин

Начин на приготвяне:

1. В купа изсипете киселото мляко. Към него прибавете содата, разбъркайте и изчакайте да шупне. След това към млякото добавете солта и на тънка струйка при непрекъснато бъркане добавете олиото.

2. Към получената смес малко по малко добавяйте пресято брашно (около 2-3 чаени чаши) до получаване на гъста каша.

3. Добавете натрошения розмарин и нарязаното на малки кубчета топено сирене.

4. Разбъркайте добре и изсипете в ремекини, които предварително са начазани с масло и поръсени с брашно.

5. Печете в предварително загрята на 180◦C за около 20 минути.

# 702
  • Мнения: 32
Бисквити с фъстъчено масло и течен шоколад

Необходими продукти:

190 г брашно
115 г захар
80 г кафява захар
105 г масло Président
150 г фъстъчено масло
1 яйце
¾ чаена лъжица сода бикарбонат
½ чаена лъжица бакпулвер
½ чаена лъжица сол

Начин на приготвяне:

1. Брашното се смесва със солта, бакпулвера и содата. В купата на миксера се смесват мекото масло и двата вида захар. Разбиват се докато се получи гладка кремообразна смес.

2. Добавя се разбитото с вилица яйце и фъстъченото масло. Разбърква се до хомогенност.

3. Брашно се изсипва върху домакински плот. Сместа от купата на миксера се сипва върху брашното и се размесва с ръце, докато се оформи тесто.

4. Полученото тесто се увива в домакинско фолио и се оставя в хладилника за 24 часа. Така тестото узрява и бисквитите ще станат с по-добър вкус.

5. Отлежалото тесто се разделя от 24 до 32 части. От всяко парче се оформят топчета, с които се слага малко течен шоколад и се овалват в кристална захар.

6. Нареждат се на разстояние, в тава застлана с хартия за печене.

7. С помощта на клечка върху всяко от топчетата, с леко притискане се правят на ивици отпечатъци.

8. Печат се в предварително загрята фурна на 175°С докато се зачервят (около 13 минути).

9. Изваждат се от фурната и се оставят в тавата за около 5 минути, след което може да се прехвърлят върху мраморен плот или скара и да останат така докато изстинат напълно.

# 703
  • Мнения: 108
ПРАСКОВКИ

Продукти: 4 яйца, 4 к.ч. захар, 2 к.ч. олио, 2 к.ч. прясно мляко, 1 ч.л. амонячна сода, ванилия, брашно, колкото поеме, мармалад, сладкарска боя, захар за поръсване.

Приготвяне: Яйцата и захарта се разбиват до побеляване. Прибавят се на части при непрекъснато разбиване олиото и прясното мляко, в което е разтворена амонячната сода, и брашното за да се получи гъста каша. Оставя се да престои 2-3 часа. След това се замесва средно твърдо тесто, от което се оформят топчета, с големината на орех. Нареждат се в намаслена тава на разстояние едно от друго, за да не се залепят, понеже се надуват. Пекат се в умерено силна фурна, до порозовяване. След като изстинат, се издълбават от долната страна и се пълнят с мармалад, поставя се една бадемова ядка и двете половини се слепват. Боядисват се с четчица със слабо жълто и розово оцветен захарен сироп и се овалват в захар. Там, където са слепени двете сладки, се забожда подходящо листенце, за да наподобява още повече праскова.

# 704
  • Мнения: 32
Кето брауни с кокосов чипс и орехи

Необходими продукти:

20 г какао
30 г кокосово брашно
3 яйца
180 г масло Président
100 г еритритол
1/2 ч.л. ванилия
1 щипка сол
50 г шоколадови капки с еритритол
50 г печени орехи

Начин на приготвяне:

     Разбийте в купа с помощта на миксер за няколко минути яйцата (на стайна температура) заедно с еритритола и ванилията.
     В касерола на водна баня разтопете маслото и черния шоколад.
     Към яйчената смес на няколко пъти добавете шоколада с маслото и разбъркайте с шпатула като загребвате в една посока.
     Смесете какаото, кокосовото брашно и солта. По същия начин добавете и сухите съставки към мокрите. Добавете и запечените орехи.
     Изсипете получената смес в тава, покрита с хартия за печене, поръсете с кокосов чипс и печете в предварително загрята на 160°C фурна за 50 минути.

Общи условия

Активация на акаунт