Месо от гъска София

  • 1 748
  • 9
  •   1
Отговори
  • Мнения: 117
Здравейте,  знаете ли в какъв магазин в София  може да се купи цяла гъска ? Става въпрос за вече  оскубана итн, не жива Simple Smile
Измислихме да правим за Коледа, но не мога да намеря интернет магазин, а не сме виждали никъде по магазините. Виждам че рецепти за гъски има, но от къде се снабдяват хората с тях...

# 1
  • Мнения: 39 444
В Метро вероятно ще има.

# 2
  • Мнения: X
Според мен хората се сдобиват с гъски, които отглеждат. Друг вариант е патица от лов, патицата с кисело зеле става много вкусна.

Проверете в ХИТ, може да има. Рядко имам възможнност да ходя до там, но имат интересни стоки.

https://shop.gladen.bg/product/dithmarscher-geflgel-mladka-nemsk … a-barzo-zamrazena Това не е налично, а и е доста скъпо, но предполагам, че може да имат във физическия магазин.

Виждам, че имат патица, което пак е вариант.

https://shop.gladen.bg/product/penelope-cyala-patica-s-vatreshnosti-zamrazena

# 3
  • София
  • Мнения: 38 620
Метро, в Лидл пускат.

# 4
  • Мнения: 1 247
Метро.

Тази година гъските са дооооста поскъпнали. Нищо общо с миналогодишната цена.

# 5
  • СИ
  • Мнения: 4 406
Според мен хората се сдобиват с гъски, които отглеждат. Друг вариант е патица от лов, патицата с кисело зеле става много вкусна.
...

Да, патица с кисело зеле е разкошно нещо. Особено ако е по-мазничка... М-м-м-м-м...!
Патица от лов не е добър вариант. Даже хич. Дивечът е сух и жилав. А дъвченето на останали сачми не е приятно.

Гъски/патки все още се виждат по селата. Купувал съм преди няколко години. Съответно и добре охранена патка хранена с царевица няма нищо общо с тия в Метро. Ама си е разправия. Иска скубане и чистене.

# 6
  • Мнения: X
Да ти кажа честно има рецепти за дивеч и ако готвачът е добър, нито е жилаво, нито ядеш сачми. Казвам ти го, защото съм яла доста дивеч и не може да се приготви като пиле, купено в тарелка от магазин.
Има си рецепти, подправки и тн, но не всеки умее. Също така не всеки има как да се сдобие с дива патица, затова напълно нормално е да се намери такава в магазин.

# 7
  • СИ
  • Мнения: 4 406
Да ти кажа честно има рецепти за дивеч и ако готвачът е добър, нито е жилаво, нито ядеш сачми. Казвам ти го, защото съм яла доста дивеч и не може да се приготви като пиле, купено в тарелка от магазин.
Има си рецепти, подправки и тн, но не всеки умее. Също така не всеки има как да се сдобие с дива патица, затова напълно нормално е да се намери такава в магазин.

Нямам намерение да споря за дивеча. Ти като искаш се дърпай по 2-3 дена с мършава патица и чопли с пинсетите да търсиш сачмите. Па после мариновай, изкисвай и прочие. Аз предпочитам охранен селски юрдек да го наредя в чугунена тенджера с капак и да го метнем във фурната.          Smile

# 8
  • Мнения: X
Пак казвам, че дивеч не може да готви всеки. Особено ако не няма опит, ще опъва, та ще падат ченета. Няма смисъл да спамим повече.

# 9
  • Мнения: 1 245
Ял съм разни патици, но тяхното месо ми идва тежко и мазно. Гъските са съвсем друга работа. На въпроса къде може да се намери сега, честно не знам. Сега се гледат като че ли повече патици отколкото гъски.

X Реклама

Общи условия

Активация на акаунт