Сладкиш "Крем карамел"-стъпка по стъпка

  • 73 987
  • 274
  •   1
Отговори
# 225
  • Мнения: 711
labrex благодаря ти! Наистина се получи, но сложих фолио отгоре, че взе да загаря.
Сега ще изчакам да поизтине и ще го обърна. Но се съмнявам, че ще дочакам много дълго, но поне малко да се охлади, пък дано стане.   bouquet
А как миришееее, вече ми текат лигите  Blush

# 226
  • Мнения: 22 867
labrex благодаря ти! Наистина се получи, но сложих фолио отгоре, че взе да загаря.
Сега ще изчакам да поизтине и ще го обърна. Но се съмнявам, че ще дочакам много дълго, но поне малко да се охлади, пък дано стане.   bouquet
А как миришееее, вече ми текат лигите  Blush

А после като хванете и лъжицитеееее

# 227
  • варна
  • Мнения: 1 830
Е,най-после реших и аз да го направя.В момента е във фурната, по късно ще пусна и снимки,дано да стане Laughing

# 228
  • варна
  • Мнения: 1 830
Сладкиша стана страхотен,правя го за първи път.Изчетох всички мнения и се справих добре(което е неприсъщо за мен Embarassed).Ето и обещаните снимки

http://www.bgphoto.net/photos/2472/t633218689491250000.JPG

http://www.bgphoto.net/photos/2472/t633218690114531250.JPG

Последна редакция: нд, 05 авг 2007, 00:17 от mimi_82

# 229
  • Мнения: 6 030
  chef   smile3501 Нямам думи за вас момичета, страхотни сте. Манер ти си невероятна каде го намери този страхотен сладкиш- браво на теб, много голяма кулинарка си. А аз в скоро време ще пробвам сладкиша и ще кача симки да видите как се е получило. Невероятен сладкиш. Браво0о0о00о0 Манел. Поздравления!

# 230
  • Мнения: 4 392
Днес го правих. Сега изстива. Утре ще се хваля или оплаквам... hahaha

# 231
  • Мнения: 795
Страхотно изглежда този сладкиш!!! Heart Eyes
Съмнявам се, че ще се справя, но в най-скоро време ще се пробвам!

# 232
  • Мнения: 4 392
Сегаааа, да кажа.  Laughing
Не съм очарована от естестическия вид на моя сладкиш... Sad
Нямах време да изчета цялата тема и не знаех, че не трябва да използвам откопчаваща се форма. Сместа естествено започна да изтича и се наложи да прехвърлям всичко в друга тавичка. Общо - взето се водих по инструкциите на Гвендолин(по средата на темата Гвендолин е написала подробни инструкции  bouquet на нейния опит със сладкиша) и Корнишонка(за 6-те  яйца и 1 л мляко  bouquet) , но не съвсем, иначе нямаше да мрънкам сега.. Joy
Кремът стана на шупли, предполагам защото допуснах водата да заври.. Thinking Блата го направих с двойно - по- малко продукти( в последния момент се оказа, че имам само 1 яйце Blush) и съответно стана много тънък.
Пекох първо на вентилатор, после на 170- 200, като постоянно сменях градусите...нещо с карамела не се справих добре.)
На вкус обаче е разкошен. Благодаря за рецептата.  bouquet

И един въпрос за карамела:Къде го разтапяте? Направо в тавичката ли?Аз го разтопих в отделен съд, после прехвърлих в тавичката, но при обръщането (след 10 часа) не се отлепи от дъното на тавата... Crazy)

# 233
  • Мнения: 1 655
днес мисля да го пробвам

# 234
  • Мнения: 6 030
Днес реших да пробвам сладкиша, защото искам да изненадам гостите си тази вечер. След малко стават 50минути откакто се пече, да видим какво съм направила. Утре ще кача снимков материал, за това как се е получило, и сега меслих да слагам преди да го сложа да се пече,но gsm-a ми е нов и се зарежда, затова утре. Надявам се да се получи.  Hug

# 235
  • София
  • Мнения: 36 043

И един въпрос за карамела:Къде го разтапяте? Направо в тавичката ли?Аз го разтопих в отделен съд, после прехвърлих в тавичката, но при обръщането (след 10 часа) не се отлепи от дъното на тавата... Crazy)
Направо в тавичката.
За да се отлепи по-лесно и да не остава неразтворен карамел, трябва сместа мляко+яйца да е топла /т.е млякото ти да е повече от топло/ Ако използваш горещо мляко наливай по стената на съда на тънка струйка и няма да има проблем/няма да се пресече/

# 236
  • Мнения: 6 030


Ето това се получи от моят сладкиш. Стана невераятен, много сладък и на външен вид не е никак зле. Браво Манел- много хубав сладкиш!
пп: съжелявам за снемките-модератори на форума, но немогоат повече да се смалят!!!

# 237
  • Мнения: 1 808
Много хубав ти се е получил. Браво.
Аз на твоите години изобщо не се застоявах в кухнята. Още повече през лятната ваканция. Добра отмяна на майка ти си  Hug

Относно снимките - намали ги в твоя компютър, преди да ги качиш. Мисля, че така би трябвало да стане. Успех.

# 238
  • Мнения: 6 030
cathie Мерси за милите думи- а за снимките само толкова можах да ге намаля в paint, защото иначе ще се вижда само част от сладкиша, а сега се вижда целият.

# 239
  • София/Сливен
  • Мнения: 1 194
И един въпрос за карамела:Къде го разтапяте? Направо в тавичката ли?Аз го разтопих в отделен съд, после прехвърлих в тавичката, но при обръщането (след 10 часа) не се отлепи от дъното на тавата... Crazy)

Моя опит - разтопявам захарта направо в тавичката на котлона, оставям да изстине добре. Сместа за крема ми е студена. Но използвах един съвет от темата тук - трябва да престои повече време преди да го обърнеш - в рецептата е 10 часа!!! Аз оставям цяла нощ в хладилника и на сутринта обръщам. Така неразтопения карамел се разтопява, само леко остава в единия край на тавата - с 2-3 лъжици вода разтопявам на котлона да се разтвори, като поизстине го изливам при сладкиша и готово - няма загуби.

Общи условия

Активация на акаунт