Козунаци 2023

  • 43 850
  • 758
  •   1
Отговори
# 60
  • София
  • Мнения: 10 324
Точно за брашната исках да поговорим.
Миналата година ги правих със София Мел за баници, сега имам на Родна стряха, ще го пробвам него.

Преди 2г. това на Родна стряха беше супер, миналата година забелязах, че със София Мел, стават по-добре. Тази година ще меся със София Мел, не смея да пробвам с някое по-хубаво, че точно съм си нагласила перфектната пропорция Mr. Green

# 61
  • В страната на мечтите.
  • Мнения: 915
И аз меся само със София Мел и козунаци и погачи. Не вярвам на другите марки , защото са ми се проваляли тестени изделиля заради друга марка брашно.

# 62
  • Мнения: 6 008
Кой вид брашно ползвате на София мел?

# 63
  • Мнения: 14 115
За баница.

# 64
  • Sofia
  • Мнения: 21 691
Кой вид брашно ползвате на София мел?
СМ баница  - за по напреднали в месенето изобщо,  за начинаещи - СМ Екстра.

# 65
  • София
  • Мнения: 10 324
И аз меся само със София Мел и козунаци и погачи. Не вярвам на другите марки , защото са ми се проваляли тестени изделиля заради друга марка брашно.

Пробвайте това за баница, много по-добро е за козунак от това за козунаци.

# 66
  • Sofia
  • Мнения: 21 691
И аз меся само със София Мел и козунаци и погачи. Не вярвам на другите марки , защото са ми се проваляли тестени изделиля заради друга марка брашно.

Пробвайте това за баница, много по-добро е за козунак от това за козунаци.
Тя не е уточнила кое СМ ползва. Simple Smile

# 67
  • София
  • Мнения: 10 324
Мой пропуск... видях козунаци и погрешно заключих, че е това за козунаци.
Никак не е лошо и то, просто не е за козунаци...

Препоръчайте друго хубаво брашно, нещо италианско ми се пробва, да пробвам нещо ново преди празника.

# 68
  • Мнения: 9 557
Мой пропуск... видях козунаци и погрешно заключих, че е това за козунаци.
Никак не е лошо и то, просто не е за козунаци...

Препоръчайте друго хубаво брашно, нещо италианско ми се пробва, да пробвам нещо ново преди празника.

ако си в софия - в италианския има чудни брашна. за пица става за козунак например

# 69
  • София
  • Мнения: 11 726
Поръчах си брашно, както всяка година - брашно Манитоба - 4 кг, но го ползвам наполовина, т.е. половината универсално брашно, моето е италианско, половината Манитоба и съм много доволна от това  от крайния резултат.

# 70
  • In transit
  • Мнения: 11 893
И аз като Марчева действам. Манитоба с обикновено 00 или само с брашно за пица италианско. Няма грешка.

# 71
  • В страната на мечтите.
  • Мнения: 915
И аз меся само със София Мел и козунаци и погачи. Не вярвам на другите марки , защото са ми се проваляли тестени изделиля заради друга марка брашно.

Пробвайте това за баница, много по-добро е за козунак от това за козунаци.
Тя не е уточнила кое СМ ползва. Simple Smile


Всъщност nad_tab позна без да иска Joy Наистина миналата година използвах това за козунаци, защото като начинаеща предположих, че то трябва да е най-доброто за тази цел. Скоро ще пробвам и с това за баници.

# 72
  • Мнения: 6 008
Кое италианско брашно ползвате, момичета?
Аз от Метро си купувам на Дивела тип 00 или за пица, но ми се ще и нещо различно да пробвам.
И като смесвате с Манитоба, обикновеното брашно за сладкиши или за пица е?

# 73
  • Мнения: 1 690
Аз използвам за козунаците само силни брашна. Пробвала съм най - различни марки и не съм имала провали. От няколко години купувам италиански брашна и с тях нямам провали, струва ми се една идея по-добре, но може и да си внушавам.
Та от италианските ползвам предимно капуто.



По някога ако се сетя прибавам към брашното и около 150гр брашно манитоба на същата фирма.
Според мен всичко е въпрос на техника и спазване на технологията.

# 74
  • София
  • Мнения: 634
Реших да пробвам брашно от съседите - Сърбия - и не съжалявам.

Общи условия

Активация на акаунт