Козунаци 2023

  • 43 891
  • 758
  •   1
Отговори
# 705
  • Варна
  • Мнения: 1 560
Morena, Джемма , благодаря ви момичета Simple Smile Ще го измисля моя квас.
Запазвам си вашия жокер от приятел все пак 🫶

# 706
  • Мнения: 14 115
Момичета, казвайте ги навреме тези неща. Stuck Out Tongue Winking Eye Значи да купувам за пица вече, а не за баница.

# 707
  • Мнения: 2 849
Малко по-различни козуначени кифлички с боровинки:
Рецептата е с квас.


Скрит текст:
[


# 708
  • Бургас
  • Мнения: 16 301
Уауууу! Изглежда страшно апетитно!😍

# 709
  • София
  • Мнения: 11 728
Малко по-различни козуначени кифлички с боровинки:
Рецептата е с квас.
..........
Каква е рецептата за тези кифлички, благодаря. Няма да ги работя с квас, защото не харесвам печива с квас, може би аз си въобразявам, но е така, но това съм си аз, ще ги направя с мая.

# 710
  • Мнения: 2 849
Малко по-различни козуначени кифлички с боровинки:
Рецептата е с квас.
..........
Каква е рецептата за тези кифлички, благодаря. Няма да ги работя с квас, защото не харесвам печива с квас, може би аз си въобразявам, но е така, но това съм си аз, ще ги направя с мая.

В този случай си ползвай рецепта за козуначено тесто с мая, което харесваш. Разликата е само във формата. Simple Smile
Рецептата с квас:
Скрит текст:
Сладък твърд стартер:
60 гр. квас
60 гр.  брашно
15 гр.  вода
15 гр. захар

Тесто:
200 гр. брашно
Целият сладък твърд стартер
45 гр. захар
2 гр. сол
95 г мляко
1 яйце
25 гр. масло
Ванилия
Лимонена кора.

Поръска:
15 гр. смлени бадеми
15 гр. захар
15 гр. брашно
10 гр. омекотено масло

Сладко от боровинки

# 711
  • Мнения: 550
Здравейте,
може ли някоя изпитана и успешна рецепта за козунак  с конци и замесен в хлебопекарна. Изпичането му ще е във фурната.

# 712
  • Мнения: 6 769
Здравейте,
може ли някоя изпитана и успешна рецепта за козунак  с конци и замесен в хлебопекарна. Изпичането му ще е във фурната.
Всяка рецепта става, само трябва да се съобрази капацитета на машината.
Аз съм правила по рецепта на Морена, Джемма, Мики, Кулинарен еликсир. Меся, втасва в хлебопекарната на програма тесто (изобщо не си играя да я спирам, пък да я пускам отначало), ако не сгафя с печенето, се получава чудесен козунак.

# 713
  • Sofia
  • Мнения: 21 691
Здравейте,
може ли някоя изпитана и успешна рецепта за козунак  с конци и замесен в хлебопекарна. Изпичането му ще е във фурната.
Заповядай - https://morrennaa.blogspot.com/2021/04/blog-post_29.html

# 714
  • Мнения: 13 030
Здравейте,
може ли някоя изпитана и успешна рецепта за козунак  с конци и замесен в хлебопекарна. Изпичането му ще е във фурната.
Хлебопекарната е колкото да не ти се изморяват ръцете от месенето, всичко друго няма отношение към нея и всяка рецепта за козунак става да се замеси там. Единствено пречка може да е ако количеството тесто е прекалено голямо или пък прекалено малко за да го измеси в казанчето.
Щом няма да го печеш в машината, друго не те бърка, пекла съм но за там трябва да е доста по-малък грамаж отколкото е капацитетът на машаната като за хляб.

# 715
  • Мнения: 520
Търся рецепта за козунак, който след печене остава влажен и мек.
Примерно на "Харна пекарна" козунаците са влажни, а на "Зиа" са сухи.

# 716
# 717
  • Mostly in my mind
  • Мнения: 8 752
И аз съм за рецептата на Морена. Всяка година такъв правя. Simple Smile

# 718
  • Балчик
  • Мнения: 9 220
Търся рецепта за козунак, който след печене остава влажен и мек.
Примерно на "Харна пекарна" козунаците са влажни, а на "Зиа" са сухи.

До голяма степен зависи от печенето, не от рецептата(влияние в рецептурата оказват само яйцата,с жълтъци е по-влажен, отколкото с цели яйца). Но пак зависи колко се пече. Съветвам да си купите термометър. 93-95 градуса вътрешна температура са влажни. 98-99 са сухи.

# 719
  • Варна - Черна гора
  • Мнения: 566
Търся рецепта за козунак, който след печене остава влажен и мек.
Примерно на "Харна пекарна" козунаците са влажни, а на "Зиа" са сухи.
От ... не помня колко години правя козунака със сметана на Кулинарен еликсир, използвам термометър при печенето и козунака е перфектен.
Рецептата е на първа страница.

X Реклама

Общи условия

Активация на акаунт