На Великден е най-вкусно с Président!

  • 20 830
  • 631
  •   1
Отговори
# 60
  • Разград
  • Мнения: 105
Кроасани а ла Président

Продукти:

300 гр Масло Président

650 гр брашно

100 гр бял шоколад

100 гр кафяв шоколад

15 гр жива мая

¼ чаена чаша вода

2 жълтъка

1 белтък

1 чаена чаша краве прясно мляко Président

1 супена лъжица захар

1 щипка сол

Как да го приготвите:
1. Разтворете маята в топла вода и оставете да кипне.

2. Разбийте жълтъците и ги разбъркайте заедно с топлото мляко, солта, маята и 2/3 чаша брашно.

3. Разбийте до получаване на хомогенна смес и добавете маслото, останалото брашно и маята.

4. Разбъркайте с шпатула, докато брашното се напои добре.

5. Покрийте и оставете за 2 часа.

6. Извадете тестото на повърхност, поръсена с брашно, и разточете в кръгла форма.

7. Нарежете на триъгълници.

8. Сложете 2 парченца шоколад (бял и кафяв) по средата.

9. Завийте, като започнете от дебелата част.

10. Сложете кроасаните в намазнена тава за печене.

11. Покрийте с кърпа и оставете да втаса повторно на стайна температура.

12. Разбийте белтъците и намажете всеки кроасан с четка.

13. Печете на 190 градуса около 20 минути.

# 61
  • софия
  • Мнения: 2 921
Ще дам рецепта за погача:
3 яйца
350мл. прясно мляко
3 супени лъжици олио
2 супени лъжици захар
1 супена лъжица сол
1 кг. брашно
1 пакетче суха мая

Замесва се меко тесто. Втасва докато удвои обема си. Оформят се кифлички с пълнеж сирене. Нареждат се в тава, втасва, докато изпълнят тавата. Намазва м с яйце и пека на 180 градуса.

# 62
  • Мнения: 1
Вкусни банички с готово бутер тесто

Продукти:

1 кг маслено тесто Белла
2 яйца
150 г сирене Président
50 г кашкавал
1 яйце, разбито с лъжица вода, за намазване
2-3с.л. сусамови семена

Приготвяне:
ако е замразено, тестото се размразява в хладилник от предната вечер или за 2 часа на стайна температура.Трябва да се запази студено.
разстила се и се нарязва на правоъгълници
крайщата н аправоъгълниците се намазват с разбитото яйце
яйцата се разбиват и се смесват с натрошеното сирене  и настъргания кашкавал
от тази смес се поставя по 1/2 ч.л. върху всяко правоъгълниче
завиват се на рулце и се притискат отстрани
поставят се в тава, не е необходимо мазане
намазват се с разбитото с вода яйце и се наръсват със сусама
пекат се за 15 минути в предварително загрята на 220 С фурна с вентилатор, до зачервяване
изваждат се и се сервират топли.

Да Ви е сладко!

# 63
  • Мнения: 205
Шоколадов тарт

200 гр. лешници
200 гр. шоколад
200 гр. масло Président
200 гр. брашно
200 мл. прясно мляко
200 гр. захар
щипка сол
плодове (пресни или сушени) или сладко

Всичко се смесва и се пече на 180 градуса за 18 минути.
Отгоре се настъргва шоколад.
Може да се сервира и с бита сметана Président

# 64
  • Мнения: 3 023
От мен една рецепта за содени питки със сиренце: https://www.krasimi.com/2014/02/byrzi-lesni-sodeni-pitki.html

# 65
  • Мнения: 205
Сорбе с горски плодове

Продукти:
400 гр. малини
3 с.л. мед
300 гр. кисело мляко
листа мента
настърган шоколад

Приготвяне:
Всички продукти се слагат в блендера и се пасират до хомогенна смес. Може да преседи в хладилника ако искате.

# 66
  • Сливен
  • Мнения: 4 247
Курабии

2 яйца
2 ч.чаши захар
1ч.чаша мас
1ч.ч. кисело мляко
9 ч.ч. брашно
2 ч.л. сода бикарбонат

# 67
  • София
  • Мнения: 1 385
Сладки
150 г масло
175 г брашно
115 г пудра захар
115 г бадеми
1 жълтък
80 г шоколад
Маслото (150 г) и захарта (115 г) се разбиват с миксер до получаването на гладка и пухкава смес. Прибавят се жълтъкът (1 бр), брашното (175 г) и ситно смлените бадеми (115 г). Всичко се разбърква много добре. Полученото тесто се оставя за 2 часа в хладилник. След това се изважда и от него се оформят 40 малки топчета, които се поставят върху хартия за печене. Пекат се в предварително загрята до 160 градуса фурна за около 25 минути, докато станат златисти. Изваждат се и се оставят леко да се охладят. През това време шоколадът (80 г) се разтопява на водна баня (може да се използва и шоколадова глазура). С него се намазват половинките сладки и се слепват. Оставят се напълно да се охладят и шоколадът да стегне.

# 68
  • Сливен
  • Мнения: 4 247
Месеница

1ч.ч. топла вода
4 яйца- 2 за тестото и 2 за плънката
350/400гр.сирене Президент-за плънката
2с.л. олио
1с.л. оцет
Брашно-1 кг.
Щипка сол
Мас-разтопена мас,за потапянето.Не мога да определя количество,защото имползвам на око.

Меси се тесто,което се "бие" 70 пъти до меко тесто.Престоява половин час.Разделя се на топки,които  се потапят в мазнина и се дърпат след това .Слага се плънка от яйца и сирене/на всеки лист/,навива се и се слага в тава,да се пече.Печете на 170 градуса,до любимият загар.

П.С.Извинявам се че редактирам,но съм забравила да напиша колко сол и яйца.

Последна редакция: вт, 28 мар 2023, 17:19 от сикрет

# 69
  • Мнения: 530
Рогчета с бялото саламурено сирене с марка Président
Продукти:
450 г брашно
250 мл прясно мляко
80 г краве масло
1 пакетче суха мая
1 щипка сол
200 г сирене
1 жълтък за намазване
семена за поръсване
Приготвяне:
Разтопете маслото и добавете прясното мляко да се стопли.
В купа смесете брашното, маята и солта. Прибавете млякото и разбъркайте до получаването на тесто. Оставете го да втаса на топло за около час.
Взимайте тестото и го разточете на правоъгълник. Разрежете на малки правоъгълници. Сложете във всеки натрошено сирене и завийте на фитилче. Подредете ги в тава, покрита с хартия за печене.
Намажете ги отгоре с разбития жъртък и ги поръсете със семена. Печете рогчетата на 180 градуса до лек загар около 30 минути.
Приятно похапване !

# 70
  • Мнения: 280
Чабата

Необходими продукти:
• 100 г Вечна закваска за тесто
• 200 г вода
• 300 г брашно

За доомесване:
• 300 г вода
• 400-450 г брашно + допълнително за оформяне
• 1 и 1/2 ч.л. сол
• 1 с.л. зехтин + допълнително за намазване
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Закваската се изважда от хладилника и се оставя за 1/2 час на топло. След това се смесва с хладката вода и брашното. Покрива се с домакинско фолио и се оставя за няколко часа, докато утрои обема си. След това се смесва с останалите продукти и се бърка с миксер 10-15 минути. Получава се много меко и влажно тесто. Изсипва се в добре намазнена правоъгълна тава или кутия. Покрива се с домакинско фолио и се прибира в хладилника за 6-10 часа. След това се изважда от хладилника и се оставя на топло за час и половина.

Работната повърхност се посипва обилно с брашно. Съдът с тестото внимателно се обръща отгоре и се изсипва без да се пипа с ръце. Тестото само ще изпадне. Поръсва се обилно с брашно и внимателно се оформя правоъгълник с дебелина 3-4 см. С шпатула се правят 2 разреза напречно. Получават се 3 правоъгълни ленти, които се дооформят с ръце. Всичко се прави много внимателно, за да не излезе въздухът от тестото. Всяка лента се прехвърля в тава, покрита с хартия за печене. Покрива се с домакинско фолио и се оставя на топло за час и половина - два часа.

Фурната се загрява на 230С градуса. На дъното й се слага купичка с вода. Хлябът се пече 15-20 минути (първите 10 минути с пара), до получаване на златиста коричка.

# 71
  • Сливен
  • Мнения: 4 247
Кекс

5 яйца
1 1/2 ч.ч. захар
2 ч.ч. брашно
3 с.л. вода
1/2 ч.ч. олио
1п.ванилия
1 п. бакпулвер
натрошени орехи

# 72
  • Мнения: 129
Кифлички с тиква
брашно - 2 ч.ч.
вода - 1/3 ч.ч.
зехтин - 1 с.л.
сол - 1 щипка
олио - 50 мл
ЗА ПЛЪНКАТА
тиква - 500 г белена
лук - 1 глава
чесън - 1 скилидка
джинджифил - 1 щипка млян
червен пипер - 1/4 ч.л. лют
кориандър - 1/2 ч.л. млян
зехтин - 1 с.л.
сол - 1 щипка

Брашното се пресява и се смесва с водата. Добавя се зехтинът и солта. Замесва се тесто и при необходимост се долива още малко вода. Прави се на топка, покрива се и се оставя за един час.

Тиквата се реже на малки парчета, задушава се 30 минути на бавен огън и се пасира. Чесънът и лукът се режат на дребно. Лукът, чесънът и джинджифилът се добавят в тестото заедно с лютия пипер, кориандъра и солта. Пюрето се оставя да се охлади леко.

Тестото се разделя на 4 части, които се разточват на кръгове. Половината от кръга се намазва с плънка и се покрива с другата половинка, а краищата се защипват. Пържат се до златисто. Сервират се горещи или студени, като се режат на части.

# 73
  • Мнения: 5 291
Участвам с рецепта за Лучник със сирене и праз лук:
Замесваме тесто с около 500 гр. брашно, 1 ч.ч. хладка вода, половин кубче жива мая,  1 ч.л. сол, 1 ч.л. захар. Оставяме да втаса. През това време запържваме нарязания на дребно лук, добавяме 100-150 гр. сирене President, сол, черен пипер и чубрица.
Разделяме тестото на две части, разточваме и в намаслена тава слагаме едната кора, като задигаме отстрани, разпределяме плънката, покриваме с втората кора, подпъхваме краищата и отгоре намазваме с олио и жълтък.
Печем  в предварително загрята на 180 градуса фурна, докато хване златиста коричка.

# 74
  • Плевен
  • Мнения: 111
При нас най-почитани за десерт са МЪФИНИ с парченца шоколад, за които рецептата е:
1бр. яйце;
1ч.ч. захар -не много пълна;
1/2 ч.ч. олио;
4 с.л. кисело мляко;
1ч.л. сода бикарбонат;
1 и 1/2 ч.ч. брашно;
Ванилия-аз слагам от стъклените флакончета на Йоркер 1/2.
1с.л. какао - аз не я слагам, затова пък си добавям: 1 шоколад фин млечен нарязан на кубчета.
Разбъркват се хубаво захарта + яйцето.
Към тях се добавя се содата, олиото и ЛЕКО се разбърква.
След това прибавяме и киселото мляко, брашното и ванилията, също се разбърква леко, за да не станат жилави.
Добавям и нарязания шоколад.
Разпределям във формички и пека в предварително загрята фурна на 160-170°С за около 15 мин.

Приготвяме вкъщи често и едни Бързи соленки.
А рецептата е:
1бр. яйце
1ч.ч. кисело мляко
1 ч.л. равна сода бикарбонат
160мл. олио
200-250гр. сирене "Président"
300гр. брашно
Разбиваме яйцето.
Разбъркваме содата с киселото мляко, за да шупне и прибавяме към яйцето.
Към тях се добавят олиото, сиренето и постепенно брашното.
Загребвам от сместа с лъжица и изсипвам върху хартия за печене.
Пека ги в загрята фурна на около 200°С до златисто.

Общи условия

Активация на акаунт