Паниран сладолед

  • 11 044
  • 22
  •   1
Отговори
# 15
  • out of space
  • Мнения: 8 573
Цитат на: Laura
Цитат на: Morena
Е браво бе ! Аз като не зная английски да не ям панирано сладоледче , а ?!  Sad  Що така , нали е БГ сайт !? Rolling Eyes


О.к. Щом е така ще я изтрия и ще я изпратя като лично съобщение до когото трябва. Извинявай, Морена. Не съобразих че преди да копирам нещо от НЕТ-а първо трябва да го преведа.


Ако можеш да преведеш рецептата и да я пейстнеш тук ще е върха!  Praynig

# 16
  • Мнения: 1 399
Цитат на: Honda
....
А другият вариянт не ми изглежда да е като в ресторантите. Тяхното стои някак си малко тестяно отвън Thinking  Grinning
Но не пречи да пробвам де Wink
Сиренцата и кашкавалчетата, които правят в "Хепи" са с такава пухкава и по-тестяна панировка. Ето рецептата за нея /опитвала съм я, наистина става същата, само трябва да се спазят точно пропорциите/:
2 жълтъка
2 белтъка
1/3 бутилка бира
брашно - да стане по-гъсто от палачинково тесто, но по-рядко от кексово

Жълтъците се смесват с брашното и бирата. Към тях се прибавят разбитите на сняг белтъци, като не се бърка с миксер, а само леко се смесват с лъжица. И то се бърка отдолу - нагоре, а не настрани /ако ми разбрахте глупавото обяснение #Silly /T.е. сместта  само се обръща, а не се бърка Simple Smile
Предполагам, че същата панировка може да стане и за сладоледа. Иначе и аз съм чувала, че сладоледа трябва да е силно замразен, в повече мазнина /най-добре във фритюрник/. Яйцата по принцип огъня ги хваща бързо и сладоледа вътре не се разтапя.

# 17
  • Мнения: 2 452
Цитат на: Morena
laura , няма за какво да ми се извиняваш .
Чак пък да я триеш рецептата.... , по скоро се надявах , че някоя мама ще я преведе и така не само аз , а и  останалите , които не знаят англ. ще могат да я прочет , но карай .......


Ами съжалявам, обаче нямам време за преводи - мъжа ми е в командировка, дъщеря ми е с диария, кучето прескочи оградката и изаде книжката на дъщеря ми и сега очаквам последствията, котката не може да си намери "тоалетната", защото я преместих и непрекъснато я гоня от саксиите  - значи само ми е до преводи в момента! Laughing  Laughing

# 18
  • out of space
  • Мнения: 8 573
Цитат на: Laura
Цитат на: Morena
laura , няма за какво да ми се извиняваш .
Чак пък да я триеш рецептата.... , по скоро се надявах , че някоя мама ще я преведе и така не само аз , а и  останалите , които не знаят англ. ще могат да я прочет , но карай .......


Ами съжалявам, обаче нямам време за преводи - мъжа ми е в командировка, дъщеря ми е с диария, кучето прескочи оградката и изаде книжката на дъщеря ми и сега очаквам последствията, котката не може да си намери "тоалетната", защото я преместих и непрекъснато я гоня от саксиите  - значи само ми е до преводи в момента! Laughing  Laughing


Когато можеш тогава- ние сме търпеливички  Grinning
Сори за неволите!

# 19
  • Мнения: 1 017
Направих опит за превод на рецептата Embarassed , която Лаура беше така добра да ми прати и ви я предоставям заедно с оригиналния текст, за да си четат от извора, които искат.

Carlos' Banditos Deep-Fried Ice Cream

3 to 3 1/2 cups cornflakes
1 gallon vanilla ice cream (about)
12 long cinnamon sticks
3 plus cups beer
5 1/3 cups flour
1/4 cup sugar
8 eggs, separated
1/4 cup vegetable oil, plus oil to fry ice cream balls (divided)
Cinnamon sugar for garnish
Whipped cream for garnish
Honey for garnish
Deep fried tortilla strips coated with cinnamon and sugar

Start this dish one day before serving it. To make ice cream balls, put cornflakes in shallow dish. Form about 12 ice cream balls with your hands, using 4 to 5 ounces of ice cream. Each ice cream ball should be about the size of a baseball. Roll balls in cornflakes until thoroughly coated. This will provide insulation from the heat. Insert 1 cinnamon stick into each ice cream ball, then place on cookie sheet. Cover tightly with plastic wrap and freeze overnight. Ice cream must be rock hard in order to prepare this dish.

Open beer and let sit out overnight to become flat.

On the second day, make batter. Mix flour and sugar in large bowl. In another bowl, combine egg yolks with 1/4 cup oil and 3 cups flattened beer. Mix well. In another bowl, beat egg whites until stiff peaks form. This is best to do in copper bowl. Combine beer and flour mixtures; mix until thick dough is formed. Fold in egg whites.

Batter should be thick, but if it is elastic dribble more flat beer into it and mix until desired consistency is achieved. If batter is too thin, it won't stay on the ice cream ball. Batter is good for three days, but may separate. If it separates prior to use, whisk to desired consistency.

To prepare, put 6 inches of oil in deep fry pan or large pot and heat to 375 degrees. Gently coat ice cream ball with batter, being careful not to pull cinnamon stick out of ball.

When balls are coated, gently drop into oil, one at a time, being careful not to let balls stick to sides of pan or frying basket. Submerge balls completely by holding onto cinnamon stick. Balls are done when golden brown, about 1 to 11/2 minutes.

As ice cream balls are fried, set each aside to drain on multiple thickness of paper towels until all are done. Before serving, pour honey over top of each ball, then sprinkle with cinnamon sugar and pipe whipped cream around the base. Serve immediately with tortilla chips. Makes 12 servings.

Пържен сладолед на Карлос Бандита;)))))
3 - 3 1/2 чаши корнфлейкс
1 галон(3,78 литра) ванилов сладолед
12 дълги канелени пръчици
3 и повече чаши бира
5 1/3 чаши брашно
1/4 чаша захар
8 яйца, разделени
1/4 чаша растителна мазнина, и отделно мазнина за пържене на сладоледа
Канелена захар за гарниране
Бита сметана за гарниране
Мед за гарниране
Препържен тортила чипс обвит с канела и захар

Започнете приготвянето на ястието 1 ден преди сервирането
За да направите сладоледените топки сложете корнфлейкса в плитък съд. Оформете около 12 сладоледени топки с ръце  Shocked  използваики 4- 5 унции(29 гр х 5 унции= 145 гр ). Всяка топка трябва да е с големината на топче за беизбол.
Овъргаляйте топките в корнфлейкс докато добре се покрият. Това ще осигури изолацията от топлината. Пъхнете във всяка топка канелена пръчица и я поставете на хартия за печене. Внимателно покриите с найлоново фолио и замразете за 1 нощ.
Сладоледа трябва да е много твърд за да се приготви.
Отворете бира и я оставете да престои така през нощта за да се разгазира.

На следващия ден направете панировката. Смесете брашното и захарта в голяма купа. В друга разбъркайте яйчени жълтъци с 1/4 чаша олио и 3 чаши разгазирана бира. Смесете  добре . В друга купа, разбийте белтъци на сняг, до тогава докато спрат да изтичат от купата като се обърне. Това най- добре става в медна купа. Разбъркайте бирената и брашнената смес, смесвайте докато стане на гъсто тесто. Прибавете и белтъците.

Панировката трябва да е гъста , но ако е жилава капнете още разгазирана бира в нея и разбъркайте до получаване на желаната гъстота.
За приготвянето налейте около 15 см олио в дълбок тиган или тенджера и загрейте до 200 градуса. Внимателно покриите сладоледената топка с панировка
като внимавате да не извадите канелената пръчица.
След това внимателно слагайте топките в олиото една по една като внимавате да не се залепят за стените на тигана или кошницата за пържене. Потопете топките напълно като ги държите за канелените пръчици. Когато панировката покафенее топките са готови- около 1 - 1 1/2 минути.
След като са готови ги поставете всяка върху салфетки да се отцедят. Преди сервирането капнете мед върху всяка топка, поръсете с канелена захар и гарнирайте с бита сметана около основата. Сервирайте веднага с тортила чипс.
Дозата е за 12 човека.


ПП Преводача не носи отговорност за лошите резултати #Silly

# 20
  • Мнения: 180
Малиии!  Shocked  изглежда много играчка, но и доста вкусно!
Мерси мноооого, че си губила време да превеждаш Simple Smile

# 21
  • Sofia
  • Мнения: 21 639
Благодарности от мен и на Лаура и на Надин !  Grinning

# 22
И аз да си изкажа благодарността за труда на всички.
Остава да се навия сега да го изпробвам, но тия дни все не ми остава време Sad , въпреки че лигите вече са ми потекли Embarassed  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт