Какво да направя с червено цвекло?

  • 8 747
  • 25
  •   1
Отговори
# 15
  • Мнения: 5 877
Купуват се малки глави цвекло. Ако няма малки, големите се нарязват на части. Обелват се, де Simple Smile
Наръсват се обилно със зехтин и оцет, добавят се обелени и леко смачкани скилидки чесън. Това нещо се завива в двоен слой домакинско фолио и се пече. Може да се добави и майоран. В оригинала оцетът беше балсамиков, ама честно казано никога не съм го правила с такъв  Laughing
Рецептата е на Джейми Оливър  Laughing

Последна редакция: чт, 11 яну 2007, 10:30 от Aнда

# 16
  • София
  • Мнения: 4 141
Аз правя така
варя си червеното цвекло , моркови и картофи. Режа ги на ситно после кисели краставички и лук. Соля на вкус и си разбивам 4-5 лъжички горчица с 2 лъжици оцет. Става разкошна Laughing

# 17
  • Мнения: 3 447
Купуват се малки глави цвекло. Ако няма малки, големите се нарязват на части. Обелват се, де Simple Smile
Наръсват се обилно със зехтин и оцет, добавят се обелени и леко смачкани скилидки чесън. Това нещо се завива в двоен слой домакинско фолио и се пече. Може да се добави и майоран. В оригинала оцетът беше балсамиков, ама честно казано никога не съм го правила с такъв  Laughing
Рецептата е на Джейми Оливър  Laughing
Обичам го тоя Джейми бе  Simple Smile Ще се пробва, страхотно звучи.

# 18
  • Мнения: 3 647
 настъргано цвекло, пастет от маслини 150гр  и извара 300гр
смесва се  овкусява се с малко зехтин и лимонов сок
(сол по желание  от пастета от маслини е достатъчна по принцип )
  bouquet

Последна редакция: пт, 12 яну 2007, 08:54 от ANGYA

# 19
  • Мнения: 1 947
 Ето какво направих преди малко: Simple Smile ммммм....
1 глава цвекло и 2 ябълки, добре е да са кисели - настъргват се на ренде. /количествата са по желание и повече/
Дресинг - сок от 1 лимон, 1/2 ч.л. сол, 100 гр смлени лешници /или други ядки/, 1 с.л. копър /сложих сух/, 2 скилидки чесън, половин кофичка заквасена сметана /creme fraiche/.
Омесва се и престоява в хладилника няколко часа.
ВКУСНО Е!

Последна редакция: чт, 11 яну 2007, 18:05 от анна в.

# 20
  • Мнения: 3 447
Рецепта от "Време за готвене":

КРЕМ СУПА ОТ ЦВЕКЛО

Продукти:
1 глава червено цвекло
1 морков
1 картоф
200 мл прясно мляко
1 с. л. сметана
20-30  мл олио
½ с. л. захар
1 с. л. сол
стрък мента за украса

Почистете и обелете цвеклото. Нарежете го на кубчета и го изсипете в подходяща тенджера. Обелете и нарежете картофа и моркова на кубчета. Изсипете ги при цвеклото.
Налейте 100 мл вода в тенджерата. Прибавете захарта и солта. Сложете капак и варете зеленчуците на умерена температура.
Сварените зеленчуци отстранете от котлона. Пасирайте както са в тенджерата. Налейте им млякото.
Готовата супа сипете в подходяща чиния. Покапете със сметана и с помощта на шишче я разнесете във форма на звезда. Украсете със стрък мента или друга зелена подправка.

# 21
  • Мнения: 7
Аз правя макаронена салата с червено цвекло. Мъж ми и 2 год. ни щерка само така го ядат. Аз мога и само настъргано цвекло и морков с лимон и зехтин, но на мъжа ми така му усеща вкуса на пръст. А макаронена салат правя с цял пакет макарони /на дребни спиралки/ за гости и на празници. Първо сварявам макароните. Цвеклото - 1 малка глава го обелвам и както е цяло го сварявам малко на пара с 1 морков. Настъргвам ги на ситно на ренде. Връткам на пасатора 1/2 буркан стерилизирани краставички, нарязвам на дребни кубчета шунка или друг подобен колбас. Всичо това се разбърква с 1 кутийка майонеза и сока на половин лимон. Става розова макаронена салата. Малката я обожава и тати добре си хапва от нея така приготвена.

# 22
  • Мнения: 94
Настъргваш червено цвекло и моркови на равни части, добавяш сол, оцет и олио на вкус, малко магданоз или копър и готово!  Peace

Към тези продукти добавям и слънчогледови семки ( по- добре непечени )  Simple Smile

# 23
  • Русе
  • Мнения: 410
Ето и една солена торта от мен

color=Red]Солена торта - розово сияние [/color] /моя измишльотина  Simple Smile/

- сварени картофи
- сварено червено цвекло
- кисели краставички
- кисели моркови
- мек колбас /пушени кренвирши при мен/
- майонеза

Картофите се намачкват и 1/2 от тях се слагат на дъното на формата като се притискат.
Върху този пласт се изсипват всички останали продукти нарязани на ситно и объркани с майонеза /не много, колкото за спойка/
Отгоре се слага останалата 1/2 от намачканите картофи.
Престоява в хладилник /при мен за 1 нощ/
Тортата се обръща, намазва се с останалата майонеза и се поръсва с кашкавал или сирене. Украсата е от моркови.



разрез

# 24
  • София, Младост 2
  • Мнения: 8 374
Аз правя макаронена салата с червено цвекло. Мъж ми и 2 год. ни щерка само така го ядат. Аз мога и само настъргано цвекло и морков с лимон и зехтин, но на мъжа ми така му усеща вкуса на пръст. А макаронена салат правя с цял пакет макарони /на дребни спиралки/ за гости и на празници. Първо сварявам макароните. Цвеклото - 1 малка глава го обелвам и както е цяло го сварявам малко на пара с 1 морков. Настъргвам ги на ситно на ренде. Връткам на пасатора 1/2 буркан стерилизирани краставички, нарязвам на дребни кубчета шунка или друг подобен колбас. Всичо това се разбърква с 1 кутийка майонеза и сока на половин лимон. Става розова макаронена салата. Малката я обожава и тати добре си хапва от нея така приготвена.
Тази салатка я пробвах и на мен много ми хареса, с удоволствие ще си я правя и друг път Grinning
Сега е наред крем-супата на Дона Laughing

# 25
  • Мнения: 425
Аз пък знам една много лесна салкатка - настъргваш цвекло, бяла ряпа и морков. Подреждаш ги в чиния на три отделни купчинки, овкусяваш със лимонов сок /или оцет/ и олио /или зехтин/. В средата се слагаше нещо - мисля че беше плочка сирене, но не съм много сигурна  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт