ПИЦААААааааааа

  • 3 246
  • 24
  •   1
Отговори
  • 1
  • 2
  • Всички
  • Пловдив
  • Мнения: 686
Момичета, може ли да ми дадете рецептата за тесто за тънка пица. Продава се хлебно тесто, но не знам дали става. Преди години съм опитвала с такова и не ми хареса. Искам да направя голяма тънка пица, като тези по пицариите. Знам какво да сложа от горе, но не знам нищо за добрата основа, а искам този път да се получи.

Моля помагайте...

# 1
  • Пловдив
  • Мнения: 260
Аз лично си купувам тестото от магазина.Никога не съм го правила в къщи.Разделям го на половина и от 1 пакет правя 2 пици!Става нито много тънка нито дебела.В голяма тава я правя.

# 2
  • Мнения: 222
ето моето тесто
1 1/2 ч.ч топла вода, 1с.л сол, 1ч.л. захар, 2.л олио, 1п. суха мая и 3-4 чаши брашно. Омесва се и се оставя да втаса. Когато е готово се омесва на ново и се разточва тънка кора и се слагат продуктите . Пече се в силно загрята фурна.

# 3
  • Мнения: 1 608
ето моето тесто
1 1/2 ч.ч топла вода, 1с.л сол, 1ч.л. захар, 2.л олио, 1п. суха мая и 3-4 чаши брашно. Омесва се и се оставя да втаса. Когато е готово се омесва на ново и се разточва тънка кора и се слагат продуктите . Пече се в силно загрята фурна.
Peace Това е и моята рецепта.

# 4
# 5
  • Мнения: 2 122
Аз правя следното тесто- едно кубче мая разтварям в топла вода, прибавям брашно да стане средно гъсто /като боза/. След като маята бухне се излива в голяма купа и прибавям една чаша кисело мляко с разбито яйце вътре и една лъжичка сода за хляб. Двете смеси се хомогенизират и се прибавя брашно колкото поеме за средно твърдо тесто. Количеството долу- горе трябва да ти стигне за три тънки блата. Аз го използвам за два блата.

# 6
  • Мнения: 732
Тестото за пици, кифли и мекици

500 г брашно,250 мл прясно мляко,2 с.л.растителна мазнина,кубче мая,1 яйце,щ.сол,щ.захар

Правя я по тази рецепта (това е тестото на крокодила от другата тема), става много вкусно  Grinning

# 7
  • София
  • Мнения: 35 952
И аз купувам тесто - от 1 кг тесто правя 3 пици в големи тави.
Номерът е да го разточиш тънко.
Когато се опече пицата я вадиш веднага за да изстине на решетка или дървена дъска - ако я оставиш в тавата става твърда като кора и се чупи/не се къса/.

# 8
  • Бургас
  • Мнения: 702
И аз ползвам готово тесто. Дебелината на пицата зависи от това дали е прясно или е постояло ден-два, а може и три. Като постои, става по-тънка.

# 9
  • Мнения: 899
Аз готовото тесто никога не мога да го разточа достатъчно, постоянно се свива  Thinking
Това, което продават при нас е винаги много лепкаво, дали не трябва да го премесвам отново с още брашно, за да стане като хората?

# 10
  • Пловдив
  • Мнения: 260
Аз готовото тесто никога не мога да го разточа достатъчно, постоянно се свива  Thinking
Това, което продават при нас е винаги много лепкаво, дали не трябва да го премесвам отново с още брашно, за да стане като хората?
Слагай си малко олио на ръцете и няма да е лепкаво.

# 11
  • Мнения: 899
Аз готовото тесто никога не мога да го разточа достатъчно, постоянно се свива  Thinking
Това, което продават при нас е винаги много лепкаво, дали не трябва да го премесвам отново с още брашно, за да стане като хората?
Слагай си малко олио на ръцете и няма да е лепкаво.

Аз точно така правя, обаче колкото повече го разточвам, толкова повече то се връща в изходно положение Simple Smile

# 12
  • Мнения: 901
Umbra или намасли ръцете и оформи с ръцете пицата... ако се връща малко му дай да си почине... или го разточи върху набрашнена повърхност.. или нишесте или царевично брашно....но не мнгооо ...

# 13
  • In a surreal moment!
  • Мнения: 2 038
ПРЕКРАСНА ПИЦА / като тази в пицариите / - ТЕСТО : 500 МЛ. ТОПЛА ВОДА , КУБЧЕ МАЯ , 1с.л. СВИНСКА МАС , 1 с.л.СОЛ , 1с.л. ЗАХАР , БРАШНО . ИЗМЕСВАТЕ ТЕСТОТО , НАМАЗВАТЕ ГО С МАЛКО ОЛИО , ПОСТАВЯТЕ ГО В ГОЛЯМ НАЙЛОНОВ ПЛИК , ЗАВЪРЗВАТЕ И ОСТАВЯТЕ ДА ВТАСА / ако бързате на топло , ако ви трябва на сутринта в хладилника/ ОПРЕДЕЛЯТЕ СИ ТАВАТА , В КОЯТО ЩЕ ПЕЧЕТЕ ПИЦАТА И СПОРЕД НЕЯ НАКЪСВАТЕ ТОПКИ ТЕСТО /по-големи или по- малки / , ВКЛЮЧВАЙТЕ  ФУРНАТА  НА НАЙ-СИЛНА СТЕПЕН И ВЕНТИЛАТОР , АКО ИМА - СЛАГАЙТЕ ТАВАТА ДА СЕ СГОРЕЩЯВА - ЩЕ ИМИТИРАМЕ ПЕЩ. С  ПОВЕЧКО БРАШНО И ТОЧИЛКА РАЗТОЧЕТЕ ЛИСТ НЕ ПО-ДЕБЕЛ ОТ 5-6мм. И С НЕ ПО-ГОЛЯМ ДИАМЕТЪР ОТ ТОЗИ НА ТАВАТА. ИЗВАДЕТЕ ВНИМАТЕЛНО ГОРЕЩАТА ТАВА , НЕ Я МАЖЕТЕ С НИЩО , НЯМА ДА ЗАЛЕПНЕ , НЕБОЙТЕ СЕ . ПРЕМЕТНЕТЕ ПРЕЗ ПОЛОВИНАТА НА ТОЧИЛКАТА РАЗТОЧ. ЛИСТ И ГО ПРЕХВЪРЛЕТЕ В ТАВАТА , АКО СТЕ  ГО НАПРАВИЛИ МАЛКО ПО ГОЛЯМ - НАБУТАЙТЕ ГО , НЕ МУ ПРЕЧИ.МАЖЕТЕ С ЛЮТЕНИЦИ И ТЕМ ПОДОБНИ ПО ЖЕЛАНИЕ СЛАГАЙТЕ КАКВОТО ВИ ХАРЕСВА . ПЕЧЕТЕ ДО ЗАЧЕРВЯВАНЕ - СТАВА БЪРЗО - НАБЛЮДАВАЙТЕ. Аз не смогвам да пека пица , след пица . Правя за всеки в гиганска тава. А тя да е по-старичка , че се позахабява.

# 14
Здравейте момичета. имам страшна рецепта за пица и мога да ви кажа ,че става като в пицария. В момента не е при мен рецептата, но ако искатя ще ви я дам и мисля, че ще останете доволни. Peace Малко по-късно ще я напиша.

# 15
  • Мнения: 1 896
Зависи каква пица харесваш, но готовото тесто е много пухкаво, а за пица трябва да е малко по-сбито. Слага се малко по-малко мая и се прави малко по гъсто от хлебното тесто.
Слага се 8 гр. мая и 500 мл. вода на 1 кг. брашно. Също слагам 40 мл олио и 1-2 супени лъжици сметана, както и 10 гр. сол.
Обикновено правя 1/3 от тази доза - стига ни перфектно на тримата.
Много е добре ако омесиш тестото примерно на обяд и го оставиш до вечерта да втасва бавно в хладилника, така е по-вкусно. Също не се точи много лесно, особено ако е още студено.
Набучвам блата с вилица и го запичам леко на 300 градуса, след това редя другите неща и пак във фурната за 3-4 минутки и готово.
Понякога си правя малки блатчета, които запичам и замразявам във фризера да са ми готови. След това е супер лесно.
Рецептата между другото ми е от готвача на един хотел на Лазурния бряг, много ми беше трудно да я докопам.  Wink

# 16
е намерих и моята рецепта ето ви я:
I
1/4 мая /кубче/
1 с.л.сол
1 с.л. захар
50 гр. вода

II
1 с.л. маргарин
3 с.л. олио
масло колкото орех
Всичко това трябва да се разтопи

III
300 гр. вода
600 гр. брашно

И така всичко което е в I разбъркваш на ръка и смесваш с II ,което вече е разтопено. В съд изсипваш водата прибавяш I  и II и бавно слагаш брашното, като разбъркваш непрекъснато. Оставяш го да втаса за около 1 час може и повече. Ако няма да се прави веднага се слага в торба и в хладилника. Преди да се разточи за пица се омесва с малко брашно. Точи се на тънко /така става по-добре според мен/ Намазваш тавата с малко олио и слагаш разточения блат и така трика тук е да се набоде целия с вилица, за да не се свива.намазва се с :

1/2 буркан дом. пюре
1/2 бъркан вода
1 с.л. ригън
1 с.л. босилек
сол на око
щипка захар
3 с.л. олио
малко черен пипер

 
Слагаш на пицата каквото поискаш сирене. кашкавал, шунка или кренверши, к. краставички. царевица и каквото се сетиш.

И да ви кажа че тестото става доста така че се пригответе да си хапнете добре.  Hug Party Да Ви е сладко

# 17
  • Мнения: 69
Ето още една  рецепта. Тестото е за две порции  в тавички с диаметър 23-24
150мл хладка вода
225 гр брашно
30гр кр масло
1/2 ч.л. пудра захар
1/2 ч.л сол
1/4 от кубче мая
      Поставя се маята и захарта във съд с вода и е захлюпен за 10мин
      В брашното се слага натрошено масло и сол
      Омесва се е се оставя за 1час като е покрит съда

# 18
  • Някъде на път....
  • Мнения: 10 351
Аз я правя с тесто "Мис Каприз"

# 19
  • густо майна Филибето
  • Мнения: 8 539
Тънко става и се разточва лесно , ако е содено тесто. Аз го правя с около 300-350мл вода, колкото поеме брашно за това количество вода, сол и 1 равна лъжичка сода. Като престои малко тестото (20мин) става по-меко и се разстила лесно, аз дори го правя с ръце.Това е количество за една голяма тава (ф35см приблизително) Температурата, при която се пече е много важна, може да не я улучиш от първия път, но трябва да е висока (над 250 градуса, не мога да кажа с точност, защото фурната ми е газова и я нагласям на око)

# 20
  • Мнения: 412
рецептата ми е като на basilisk,
обикновено добавям към тестото и чесън на прах, след това кората / основата на пицата става много хрупкава и вкусна, като чесново хлебче  Heart Eyes
В зависимост от продуктите за гарниране към тестото добавям и риган (за обикновени пици) или чубрица (за "българска" пица с наденица и чушки или кисели краставички).
Готовото тесто е по-подходящо за мекици и прочие. На тестото за пици - повечко мазнина и става тънко и хрупкаво после  Simple Smile

# 21
# 22
  • София
  • Мнения: 3 271
ето моето тесто
1 1/2 ч.ч топла вода, 1с.л сол, 1ч.л. захар, 2.л олио, 1п. суха мая и 3-4 чаши брашно. Омесва се и се оставя да втаса. Когато е готово се омесва на ново и се разточва тънка кора и се слагат продуктите . Пече се в силно загрята фурна.

Снощи направих пица по тази рецепта - страхотна е , браво  Peace  bouquet!!!

# 23
  • Мнения: 711
Аз купувам готово тесто  Party Най-лесно ми е.  Laughing

# 24
  • Мнения: 2 381
500гр. брашно
1п. мая на прах
1ч.л. сол
1/2ч.л. захар
6с.л. олио
200мл топло, не горещо пр.мляко
Тестото се омесва и се оставя 30 минути да втаса, покрито с кърпа.След това се меси и разточва.Слага се плънката и се пече се в предварително загрята фурна на 220 градуса.

Общи условия

Активация на акаунт