ПИЦААААааааааа

  • 3 241
  • 24
  •   1
Отговори
# 15
  • Мнения: 1 896
Зависи каква пица харесваш, но готовото тесто е много пухкаво, а за пица трябва да е малко по-сбито. Слага се малко по-малко мая и се прави малко по гъсто от хлебното тесто.
Слага се 8 гр. мая и 500 мл. вода на 1 кг. брашно. Също слагам 40 мл олио и 1-2 супени лъжици сметана, както и 10 гр. сол.
Обикновено правя 1/3 от тази доза - стига ни перфектно на тримата.
Много е добре ако омесиш тестото примерно на обяд и го оставиш до вечерта да втасва бавно в хладилника, така е по-вкусно. Също не се точи много лесно, особено ако е още студено.
Набучвам блата с вилица и го запичам леко на 300 градуса, след това редя другите неща и пак във фурната за 3-4 минутки и готово.
Понякога си правя малки блатчета, които запичам и замразявам във фризера да са ми готови. След това е супер лесно.
Рецептата между другото ми е от готвача на един хотел на Лазурния бряг, много ми беше трудно да я докопам.  Wink

# 16
е намерих и моята рецепта ето ви я:
I
1/4 мая /кубче/
1 с.л.сол
1 с.л. захар
50 гр. вода

II
1 с.л. маргарин
3 с.л. олио
масло колкото орех
Всичко това трябва да се разтопи

III
300 гр. вода
600 гр. брашно

И така всичко което е в I разбъркваш на ръка и смесваш с II ,което вече е разтопено. В съд изсипваш водата прибавяш I  и II и бавно слагаш брашното, като разбъркваш непрекъснато. Оставяш го да втаса за около 1 час може и повече. Ако няма да се прави веднага се слага в торба и в хладилника. Преди да се разточи за пица се омесва с малко брашно. Точи се на тънко /така става по-добре според мен/ Намазваш тавата с малко олио и слагаш разточения блат и така трика тук е да се набоде целия с вилица, за да не се свива.намазва се с :

1/2 буркан дом. пюре
1/2 бъркан вода
1 с.л. ригън
1 с.л. босилек
сол на око
щипка захар
3 с.л. олио
малко черен пипер

 
Слагаш на пицата каквото поискаш сирене. кашкавал, шунка или кренверши, к. краставички. царевица и каквото се сетиш.

И да ви кажа че тестото става доста така че се пригответе да си хапнете добре.  Hug Party Да Ви е сладко

# 17
  • Мнения: 69
Ето още една  рецепта. Тестото е за две порции  в тавички с диаметър 23-24
150мл хладка вода
225 гр брашно
30гр кр масло
1/2 ч.л. пудра захар
1/2 ч.л сол
1/4 от кубче мая
      Поставя се маята и захарта във съд с вода и е захлюпен за 10мин
      В брашното се слага натрошено масло и сол
      Омесва се е се оставя за 1час като е покрит съда

# 18
  • Някъде на път....
  • Мнения: 10 351
Аз я правя с тесто "Мис Каприз"

# 19
  • густо майна Филибето
  • Мнения: 8 539
Тънко става и се разточва лесно , ако е содено тесто. Аз го правя с около 300-350мл вода, колкото поеме брашно за това количество вода, сол и 1 равна лъжичка сода. Като престои малко тестото (20мин) става по-меко и се разстила лесно, аз дори го правя с ръце.Това е количество за една голяма тава (ф35см приблизително) Температурата, при която се пече е много важна, може да не я улучиш от първия път, но трябва да е висока (над 250 градуса, не мога да кажа с точност, защото фурната ми е газова и я нагласям на око)

# 20
  • Мнения: 412
рецептата ми е като на basilisk,
обикновено добавям към тестото и чесън на прах, след това кората / основата на пицата става много хрупкава и вкусна, като чесново хлебче  Heart Eyes
В зависимост от продуктите за гарниране към тестото добавям и риган (за обикновени пици) или чубрица (за "българска" пица с наденица и чушки или кисели краставички).
Готовото тесто е по-подходящо за мекици и прочие. На тестото за пици - повечко мазнина и става тънко и хрупкаво после  Simple Smile

# 21
# 22
  • София
  • Мнения: 3 271
ето моето тесто
1 1/2 ч.ч топла вода, 1с.л сол, 1ч.л. захар, 2.л олио, 1п. суха мая и 3-4 чаши брашно. Омесва се и се оставя да втаса. Когато е готово се омесва на ново и се разточва тънка кора и се слагат продуктите . Пече се в силно загрята фурна.

Снощи направих пица по тази рецепта - страхотна е , браво  Peace  bouquet!!!

# 23
  • Мнения: 711
Аз купувам готово тесто  Party Най-лесно ми е.  Laughing

# 24
  • Мнения: 2 381
500гр. брашно
1п. мая на прах
1ч.л. сол
1/2ч.л. захар
6с.л. олио
200мл топло, не горещо пр.мляко
Тестото се омесва и се оставя 30 минути да втаса, покрито с кърпа.След това се меси и разточва.Слага се плънката и се пече се в предварително загрята фурна на 220 градуса.

Общи условия

Активация на акаунт