Малко помощ за торта с плодова украса

  • 17 554
  • 16
  •   1
Отговори
# 15
  • Мнения: 244
Специално на "Неделя"-та плодовете са "глазирани", не е обикновен желатин това. Но в домашни условия що да не стане (поне нещо подобно де) и с обикновения. А замразените плодове не ги размразявайте! Направо се топят в желето и се редят върху тортата. Но е важно да са от купешките замразени плодове, в домашни условия не стават. По-точно за украса не стават, а за между блатовете може да се ползват.

Специално на "Неделя"-та плодовете са "глазирани", не е обикновен желатин това. Но в домашни условия що да не стане (поне нещо подобно де) и с обикновения. А замразените плодове не ги размразявайте! Направо се топят в желето и се редят върху тортата. Но е важно да са от купешките замразени плодове, в домашни условия не стават. По-точно за украса не стават, а за между блатовете може да се ползват.

Точно така е мила, както си го казала - опита говори.
Едно допълнение- пресните плодове отгоре на Неделините торти са наистина глазирани - с по-разреден желатинов разтвор (само с водичка) и след това отцедени добри - желатина върху тях напълно да е стегнал. Тогава се нареждат отгоре.
Трябва да се има предвид, че макар и много ефектно - кивито трудно хваща желатина, по-точно го размеква.
Другият вариант е върху сметановия (или друг слой) крем да се наредят плодовете (на концентрични кръгове или в редички - по желание и фантазия) и тогава да се залеят с започналия да желира желатин. Много е важно да се уцели момента на тази заливка - тя да не е нито стегната чче става на бабунки), нито прекалено течна (че потича и става мазало)
Но Мила сигурно ще се справи !
Привет ! Grinning

# 16
  • Мнения: 244
Това  е вариация на същата тема, това е любимата торта на семейството ни.
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=90150&view=1&photo=1

Чудесно си се справила - направо майсторски !!! newsm10

Общи условия

Активация на акаунт