Защо не се обновява готварската книга на BG-Маmma?

  • 3 129
  • 75
  •   1
Отговори
# 45
  • Мнения: 1 341
Зори, обаче твоята  идея е хубаво до един  момент. Когато е нова темата, първия който я е пуснал ще е копирал линковете към  подобните теми
1. пиле с ..
2. пиле с ..
3. пиле с ..
Но когато се напълнят15-те страници и търсиш нещо определено, няма да може да кликнеш на 1,2 или 3, а ще  трябва да изчетеш всичките 15 страници. Този проблем аз лично съм го срещала с тортите. Не е систематизирано. А идеята е точно такава, нали? 

# 46
  • Мнения: 7 106
И за това има решение  Grinning. Този, който е пуснал темата може да редактира първият си пост (може ли все още обаче незнам, а ако не може авторът, ще редактира модератор) и когато се пусне нова рецепта във въпростана тема, ще я добавя към първият пост. Така дефакто първият пост ще е нещо като "съдържание" на самата тема, като отделните заглавия на рецепти ще са линк към самата рецепта.
Така няма да ти се налага да разгръщаш всичките 15-20 страници, а разглеждаш "съдържанието" и ако си харесаш нещо, кликаш върху него.

# 47
  • Стара Загора
  • Мнения: 1 448
Аз само да обощя Laughing, че сме 7 (Evjeni, eemilli, аз, Биляна, Арлина, Блонди, Leo* и 3ори).
Кога ще започваме?И нали някой щеше да говори с Мамма, или се бъркам нещо Embarassed?

# 48
  • Мнения: 1 313
Само да ви кажа, да не ме оставяте да вадя рецепти за предястия, защото имам проблем с дефиницията им и мога да изпусна нещо, което се води, че е предястие, защото за мен си е ястие Grinning

И ще имам нужда от разяснения какво точно ще се прави - само линкове към темите ли трябват. От готварската книга, ако не се лъжа, някой линкове отварят на конкретен пост от тема, дори посредата и, в който е дадена рецептата, а това не знам как се прави Embarassed

# 49
  • Стара Загора
  • Мнения: 1 448

И ще имам нужда от разяснения какво точно ще се прави - само линкове към темите ли трябват. От готварската книга, ако не се лъжа, някой линкове отварят на конкретен пост от тема, дори посредата и, в който е дадена рецептата, а това не знам как се прави Embarassed

И аз ще имам нужда от разяснение, не си сама Laughing !

# 50
  • Стара Загора
  • Мнения: 1 448
Започваме от 129 стр. от 01/01/2006г., нали?Аз започвам със салатите Peace Понеже не ми се спи тази вечер,започвам и ще запаметя нещата в WORD.

# 51
  • Стара Загора
  • Мнения: 1 448
Пак съм аз ooooh! Crazy.Искам да попитам на една страница като са изброени няколко вида разнообразни салати, как да направя така, че да ми се отваря точно определената салата?Т.е. примерно салата с кус-кус е в средата на страницата, над нея има с макарони и т.н.Как да направя да ми се отварят отделно?
Дано сте ме разбрали какво питам Embarassed .

# 52
  • Мнения: 27 524
Мисля, че като смъкнеш дотам, където е салатата и тогава копираш линка, след това там се отваря. Пробвай и ще разбереш  Peace

# 53
  • Мнения: 1 399
Пак съм аз ooooh! Crazy.Искам да попитам на една страница като са изброени няколко вида разнообразни салати, как да направя така, че да ми се отваря точно определената салата?Т.е. примерно салата с кус-кус е в средата на страницата, над нея има с макарони и т.н.Как да направя да ми се отварят отделно?
Дано сте ме разбрали какво питам Embarassed .
Пред мнението, което искаш да копираш /там, където е датата, на която е пуснато/ има един знак, на мен ми прилича на листчета /незнам дали изобразява точно това/. Кликваш върху него, тогава се променя адреса и копираш вече новия такъв.

# 54
  • UK/София
  • Мнения: 7 681
Все пак предлагам да изчакаме поне Ерика да се изкаже как да действаме!

# 55
  • Стара Загора
  • Мнения: 1 448
Пак съм аз ooooh! Crazy.Искам да попитам на една страница като са изброени няколко вида разнообразни салати, как да направя така, че да ми се отваря точно определената салата?Т.е. примерно салата с кус-кус е в средата на страницата, над нея има с макарони и т.н.Как да направя да ми се отварят отделно?
Дано сте ме разбрали какво питам Embarassed .
Пред мнението, което искаш да копираш /там, където е датата, на която е пуснато/ има един знак, на мен ми прилича на листчета /незнам дали изобразява точно това/. Кликваш върху него, тогава се променя адреса и копираш вече новия такъв.
Разбрах те.Да, наистина е така!Благодаря ти!
Все пак предлагам да изчакаме поне Ерика да се изкаже как да действаме!
Да изчакаме Peace , обаче снощи като не можех да заспя Crazy #Crazy ...

# 56
  • Шумен
  • Мнения: 1 348
Както казах в началото и аз мога да помагам. И си мисля, няма ли да е по-прегледно, ако форума се раздели на подфоруми (примерно "Супи", "Предястия",...) и във всеки от тях да си има каталог на рецептите или вече става много сложно? Другия вариaнт е самата готварска книга да се състои от подкатегории, да не е всичко накуп. Както е каталога в kuking.net, ето тук. Удобно и прегледно. Разбира се, дългите теми също е хубаво да си имат съдържание в първия пост, но при нас те са малко. Кажете как да го направим и да се залавяме.

# 57
  • Стара Загора
  • Мнения: 1 448
Както казах в началото и аз мога да помагам. И си мисля, няма ли да е по-прегледно, ако форума се раздели на подфоруми (примерно "Супи", "Предястия",...) и във всеки от тях да си има каталог на рецептите или вече става много сложно? Другия вариaнт е самата готварска книга да се състои от подкатегории, да не е всичко накуп. Както е каталога в kuking.net, ето тук. Удобно и прегледно. Разбира се, дългите теми също е хубаво да си имат съдържание в първия пост, но при нас те са малко. Кажете как да го направим и да се залавяме.
Според мен готварската книга е направена добре и не виждам причина да се променя newsm78.
Ако трябва форума да се разделя на подфоруми, мисля, че ще стане вече доста сложно Thinking (лично мнение).
Извинявай, че не съм те прибавила към доброволците Embarassed .

До тук сме 9 (Evjeni, eemilli, аз, Биляна, Арлина, Блонди, Leo*, 3ори и anomalia).

# 58
  • Шумен
  • Мнения: 1 348
Нямам предвид, че е лошо направена, просто всеки раздел може да се раздели още за по-прегледно. Примерно салатите могат да се разделят на такива със сурови зеленчуци и с топлинно обработени, супите - постни, варива, месни, рибни.... Мисля, че ще е много по-лесно да намериш търсена рецепта, защото едва ли знаеш какви са "Супите на Assinka" или пък на Rusokoska. В никакъв случай не омаловажавам огромния труд на модераторите и съфорумките, направили готварската книга в този й вариант, просто разсъждавам как максимално добре да се получи.

# 59
  • Стара Загора
  • Мнения: 1 448
Наистина, че не става ясно за примерно "Супите на Assinka" или пък на Rusokoska.Наистина е по-добре, ако е примерно пилешка супа на да речем Таня, защото иначе не става ясно каква е супата и трябва да отваряш и да я четеш.Но все пак си мисля, че това е доста работа-да "поправиш" готварската книга.Пак повтарям-вярно е, че би било по-лесно, но пък е доста работа.За това мисля, че би било по-лесно, ако вече новите рецепти, които ще добавяме, да са с по-ясни заглавия, за да е ясно за какво точно е дадената рецепта.

Общи условия

Активация на акаунт