За любителите на салати - тема 6

  • 28 314
  • 254
  •   1
Отговори
# 15
  • Houston, TX
  • Мнения: 15 782
Ние днес с карпачио от риба тон. Изненадващо, но парченцата риба побеляха, явно от лимоновия сок. Другия път ще е на слейдове.

# 16
  • Мнения: 1 823
Честит празник!
Бъдете здрави!

# 17
  • Мнения: 6 702
Какъв празник е ? И аз пробвам зелевата. Нека стои за сега .
На мен друго ми хрумна покрай въпроса със зеленините в готови сосове. И то сега като правих зелевата. Имам един буркан с капак в който сипвам едра сол . Имам и една съседка, която има едно огромно растение салвия о понякога го орязва и ми дава доста. Аз мия , суша и съхранявам в буркана с едрата сол. Салвията е много ароматна .  И солта става много добре и доста се усеща на салатата. Т.е. ако така се прави може би не е нужно и е по-ефективно от това да се слагат зеленините в соса. Не съм пробвала солта обаче с копър , магданоз, зелен лук и пр. Не знам дали ще стане също съответно ароматизирана сол. Те не са толкова ароматни като салвията.

# 18
  • Houston, TX
  • Мнения: 15 782
Пробвала съм пресен босилек в зехтин, не ми хареса. Но маринатата от сушените домати с зехтин, сушен босилек, чесън и сушен розмарин я обожавам. Хем имам сушени домати, хем дресинг за салата

# 19
  • Мнения: 6 702
Аз сега се амбицирах да тествам със сол. По ми е лесно отколкото марината. Имам целина в къщи и ще взема да изсуша малко и после да сложа в сол. И имам една друга съседка с розмарин в градината и нея яе навестя да отмъкна малко. Хубави идеи обаче Simple Smile

# 20
  • ENGLAND
  • Мнения: 4 098
По-назад четох за дресинг с марината на краставичките, но не намирам поста. Може ли да споделите какъв дресиг правите с това, което е останало в буркана след като свършат краставичките?

# 21
  • Mediterraneo
  • Мнения: 38 295
Печен патладжан, печени чушки, домати и моцарела.

# 22
  • Русе
  • Мнения: 5 207
Картофена салата

# 23
  • Мнения: 2 879
Микс салати с краставица, зелени маслини и магданоз. Овкусена с олио, сол и лимон.

# 24
  • Мнения: 823
Привет, момичета,

Случайно попаднах на темата и започнах да ви следя. Аз мога да вирея само на салата , толкова обичам. Показвам два вида, които съм правила за вечеря, т.е. вместо основно.

1. Микс зелени салати, краставица, крутони маслини, филе от сьомга, дресинг с майонеза, лимон и чесън, пармезан



2. Микс зелени салати, краставица, авокадо, сушени домати, яйце, риба тон в собствен сос, орехи (леко запечени на тиган) дресинг от лимон и зехтин.

# 25
  • Мнения: 7 055
Салатката на *sve* може да се нарече и бърза туршия и е безумно вкусна! Благодаря за рецептата!

# 26
  • Мнения: 9 028
Червеното зеле става ли за салата? Вкусно ли е?

# 27
  • Мнения: 1 634
Червеното зеле става ли за салата? Вкусно ли е?
Да , и с него също  е вкусно

# 28
  • Мнения: 12 775
Червеното зеле става ли за салата? Вкусно ли е?
Пак си е зеле, на вкус не е по-различно с нещо но пък аз харесвам да ми е цветна храната. Само че е по-твърдо зеле, поне аз само на твърдо съм попадала. Имай си го предвид като решиш да пробваш, да го нарежеш на възможно най-тънко. За някои си е предимство че не им увяхва в салатата при престой, де. За мен е по-скоро да сложа и от него, че да стане шарено.

# 29
  • MUC
  • Мнения: 571
И аз да благодаря на *sve* за рецептата Hug
Направих маринатата със зехтин и ябълков оцет.
Стана много добре.

Общи условия

Активация на акаунт