За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 25 997
  • 747
  •   1
Отговори
# 675
  • Мнения: 1 211
Да, чете се, но пак има в тестото свинска мас, а не знам дали ще намеря в близките квартални магазини, дори и да сляза да потърся.

# 676
  • Sofia
  • Мнения: 21 717
Благодаря, Моренка!
За справяне, ще се справя,  тези пурички наистина не са за един ден, но трябва да  купя бира, а и ако маста заместя с олио или краве или кокосово масло дали ще са същите?

Не същите разбира се... но поне не с олио, а твърда мазнина. Simple Smile  По мое мнение маста където е дадена не бива да се заменя... прави печивата уникално пръхкави. Simple Smile

# 677
  • Мнения: 187
Искам да направя супа от коприва,обаче поне ще ще бъде за малко дете,което не се прехласва по течни консистенции,искам да я направя по-гъста по начало без да се налага да слагам сухар в нея.
Аз и самата супа не знам как се прави де,единственото,което ми е ясно е яйца,кисело мляко и коприва. Joy

# 678
  • Sofia
  • Мнения: 21 717
Искам да направя супа от коприва,обаче поне ще ще бъде за малко дете,което не се прехласва по течни консистенции,искам да я направя по-гъста по начало без да се налага да слагам сухар в нея.
Аз и самата супа не знам как се прави де,единственото,което ми е ясно е яйца,кисело мляко и коприва. Joy
И ориз... с повече такъв и по малко вода... Simple Smile

# 679
  • Мнения: 4 453
Да, чете се, но пак има в тестото свинска мас, а не знам дали ще намеря в близките квартални магазини, дори и да сляза да потърся.
Ами то в скоби е написано олио. Тоест, може да се замени.

# 680
  • Мнения: 5 794
Разбрах, че мас стават най-хубави, но с какво е най-добре да се замени: масло или олио?

# 681
  • Мнения: 13 250
За локума лесен вариант са арменските сладки с парено тесто, мисля че ги има и тях в блога на пеп-4о.
Памук кифлички също стават хубави с локум, ако трябва да са сладки обикновено с това ги правя че нали са мънички преди да втасат и друго сладко е трудно да се завие в тях в достатъчно количество. Локум вътре и маково семе отгоре е любима комбинация на близките ми, ако ще са със сладка плънка.

А за трайност - ами той и самият локум не се разваля бързо, ако наистина е толкова много може просто да не е наведнъж вложен в нещо.

Маста поне на мен ми е трудна за заменяне, по принцип е хубаво да се спази поне да не се заменя твърда с течна мазнина че консистенцията е съвсем различна. С масло пак ще станат, но ще стоят не чак толкова пръхкави. Може би кокосово масло по-лесно би докарало текстурата на тесто с мас, но пък там го има допълнителният аромат.

# 682
  • Sofia
  • Мнения: 21 717
Разбрах, че мас стават най-хубави, но с какво е най-добре да се замени: масло или олио?

Благодаря, Моренка!
За справяне, ще се справя,  тези пурички наистина не са за един ден, но трябва да  купя бира, а и ако маста заместя с олио или краве или кокосово масло дали ще са същите?

Не същите разбира се... но поне не с олио, а твърда мазнина. Simple Smile  По мое мнение маста където е дадена не бива да се заменя... прави печивата уникално пръхкави. Simple Smile

# 683
  • Русе
  • Мнения: 5 244
Скрит текст:
Честит нов месец, честит Баба Марта!
Идвам с въпрос - в пристъп на лакомия Simple Smile , да пробвам купих няколко кутии локум.
Моля, споделете ваши изпробвани рецепти за да го вложа в нещо.
Чета за кифлички, баници, мъфини, питки, но друго си е нещо, което някой е правил с точните пропорции на продуктите.
По възможност и ако може да е по-трайно ( не че не може за ден-два  да го излапам, ама всичко се лепи Simple Smile ) .
Благодаря!

Честита Баба Марта!
https://ipeychev9.blogspot.com/2014/05/blog-post_10.html


Скрит текст:
Искам да направя супа от коприва,обаче поне ще ще бъде за малко дете,което не се прехласва по течни консистенции,искам да я направя по-гъста по начало без да се налага да слагам сухар в нея.
Аз и самата супа не знам как се прави де,единственото,което ми е ясно е яйца,кисело мляко и коприва. Joy

https://ipeychev9.blogspot.com/2014/02/blog-post_8245.html

# 684
  • Мнения: 5 794
Честита баба Марта!
Остана ми плънка от сармите, как мога да я оползотворя за нещо друго?

# 685
  • Мнения: 3 535
Честита баба Марта!
Остана ми плънка от сармите, как мога да я оползотворя за нещо друго?
Можеш да напълниш чушки, а ако нямаш или не възнамеряваш, можеш да я замразиш добре опакована и да я ползваш при следващо приготвяне.

# 686
  • Мнения: 1 211
Ммм, още не съм си приела поканата Simple Smile да сътворя нещо с прословутия локум Simple Smile.
Междувременно той прогресивно намалява Simple Smile, извадила съм всички видове от кутиите им и съм ги подредила в една красива стъклена купа и мина- замина си боцвам с виличката по едно парченце Simple Smile - от всички видове Simple Smile.
Много благодаря за всички предложения, ще се възползвам ...  ако остане нещо за правене Simple Smile.

За плънката от сърмите - аз съм я добавяла към супи - заленчукови или със свинско месо или кайма.
Но аз не съм придирчива Simple Smile.

# 687
  • Габрово / но е чистокръвна старозагорка/
  • Мнения: 4 487
Да, чете се, но пак има в тестото свинска мас, а не знам дали ще намеря в близките квартални магазини, дори и да сляза да потърся.
Важна клечка, изпратих на лични, погледни     Flowers TulipFlowers TulipFlowers Tulip

# 688
  • София
  • Мнения: 3 048
1.Купих листа спаначено цвекло(манголд).Може ли да се яде на салата? Обърках го с пак чой,много прилича.

2 Имам цедено кисело мляко което нагарча.В какво да го вложа да не се усеща.

# 689
  • Варна
  • Мнения: 718
1. Да.
2. 1.С кисели краставички или туршия.
2.2. С пудра захар/ друго сладко.

Последна редакция: нд, 03 мар 2024, 15:38 от Пеева

Общи условия

Активация на акаунт