Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 78 (м. март)

  • 30 586
  • 1 216
  •   1
Отговори
# 1 110
  • гр. Костенец
  • Мнения: 81
Трябваше Grinning   
Още всичко ми е много странно.Понаучих някои неща,за които нямах никаква представа преди 10 дена.Не знаех за съществуването на инсулинова резистентност,не знаех,че инсулина е нещо,което го имаме в тялото. Без да бъда драматична, струва ми се,че живота ми се обърна.

# 1 111
  • Мнения: 69
Привет! При мен нещата вървят ОК, като изключим вчерашния ден, в който се чувствах ужасно - цял ден силно сърцебиене и главоболие. Четох, че това може да са симптоми на много ниска кръвна захар, та вечерта изядох една лъжица мед. Не знам дали това беше причината, но сега съм ОК. Иначе за  три седмици и половина режим съм -2.8кг. Коремът ми се струва, че не е мръднал - един такъв е опънат, като бременно коремче 🤔 За сметка на това виждам охлабване в бедрата и бюста. Трябва да си купя един шивашки метър, да меря обиколки, че моят безследно изчезна.
Откакто почнах режима, от време на време имам проблем с wc. Засега масажът помага, когато се наложи, но ми се иска да регулирам нещата - приемам съвети в тази посока.

Гледах интервюто за подсладителите. Като платено от производители/вносители на стевия ми звучеше. И двете дами в студиото ми седяха много изкуствено някак, също като подсладителите, които обсъждаха...

# 1 112
  • Мнения: 31 868
Добро утро.Рано ми вдигнаха кръвното.Оплаквам се,че вече ми е забранено да пия кафе с мед,съответно съм кисела и отпусната,а насреща: " има подсладители , които са доста сладки" , обяснявам , че подсладителите не вдигат кръвната захар,но вдигат инсулина. " Ами тогава със захар ! "
Щях да припадна.

Кой толкова те е ядосал. Колеги, роднини?
Просто не коментирай.
Решила си да пиеш чисто кафе, обяснения дължиш ли?

# 1 113
  • гр. Костенец
  • Мнения: 81
Роднина,която знае как си пия кафето от 15 години.

# 1 114
  • Мнения: 31 868
Тогава спри да се оплакваш.
Роднината ти явно не е наясно с проблема ти и не схваща проблема.
Просто не се обяснявай и не мрънкай и не се ядосвай за дреболии.
И никой не ти е забранил нищо.
Напълно свободна си да избереш как да се храниш.
Може да си слагаш мед и захар. Просто ще носиш отговорност за последствията.
Или пък си сменяш приоритетите и навиците.

Откъде купувате бадемово мляко?
Ама хубаво, без подсладители. И колко време след отваряне трае. Мисълта ми е за кафето.
Дали има малки разфасовки.

# 1 115
  • Мнения: 12 999
Мда, другия път като имаш такъв случай не се оплаквай пред твоите хора, а просто кажи че си решила вече да го пиеш еди как си. Не го казвам за да съм груба, но ти тепърва почваш и си нямаш идея още колко непоискани съвети ще получиш. Спести си негативните емоции, с най-добри намерения ти го казвам.
Като кажеш просто че си решила вече да е така, това е заявление, а не дискусия, а като се оплачеш обикновено това е начало на разговор по темата. То няма лошо, обаче както и ти пишеш че до скоро нищичко не си знаела за тези неща, така и доста от хората около теб и те не знаят. И с най-добри намерения и те, започват да ти дават акъли, ако и да са непоискани.

Моите близки и приятели са що-годе наясно как се храня, че при мен скоро стават 6 години. Въпреки това, нещата дето чувам от време на време...
То не беше че не бивало да ям повече от 2-3 яйца на седмица.
То не беше че да се яде захар е жизненоважно за мозъка ми.
То не беше в заведение да прибутат към мен туба гадна майонеза с думите че това било баш за мен, аз нали ям мазничко.
То не беше как трябва да се яде от всичко по малко, иначе ще си навредя.
А с това че не закусвам пък направо киселини им докарвам на някои...
Изобщо не искам да започвам пък при отказ да изям нещо и като почнат Еее, айде сега, какво ще ти стане?? Абе гледайте си работата... Обикновено го обръщам на смях и питам Е, какво пък ще ми стане ако не го изям това??

Ще се отнасят с теб както ги свикнеш. Но ако виждат че и ти не си убедена, ще им е много по-лесно да те убеждават теб в каквото те смятат за правилно. Или поне така ще им изглежда, съответно и ти ще се ядосваш.
Има някои хора са искрено загрижени за теб, но просто не са наясно какво правиш и защо го правиш. С някои от тях може да стане полезна дискусия, макар че ако не са ти баш близки рядко си заслужава. Други хора и аз не знам какво им става като видят някой че е започнал режим или спорт или от сорта. Голям зор да те накарат да кривнеш, не знам какво удовлетворение намират...
Ще срещнеш от всичко това и то по много, затова започнах със съвета да го избягваш когато можеш.

Ти ще видиш пък като свалиш тегло много видимо и почнат да те питат какво и как си правила, какви реакции ще получаваш като отговориш - ей това вече е из целия спектър от супер забавно до вбесяващо Joy

# 1 116
  • В центъра на моретата
  • Мнения: 1 609
Елора, бадемовото  мляко, което вземам е на Alpro, без захар и ниско ВХ https://lifestore.bg/napitka-badem-alpro-1000ml  Ама има няколко вида, трябва да се чете етикета - опаковката беше с оранжево.
Иначе, лесно е да се направи в домашни условия: накисваш бадеми във вода от вечерта.Сутринта се  изхвърля се водата, в която са се киснали слага се чиста вода, пасират се, прецеждат се. Самите бадеми след пасирането, които остават, могат да се ползват за нещо друго - печиво или подобно.

# 1 117
  • Мнения: 31 868
А след отваряне колко му е срока на годност?
Такава марка гледах в кварталния магазин, ами има захар.

Иначе нямам време да си правя мляко.
Май ще карам на прясно засега.
Нещо ме дразни чистото кафе.
Всъщност скоро не съм опитвала кокосово масло с кафе.
Да видя дали и това ще ме дразни.

# 1 118
  • Мнения: 12 999
Маслото в кафето го разбивай, независимо какъв вид - краве, кокосов, МСТ или там каквото си наумила. Не помня беше ли пробвала преди, но просто е отвратително ако само го сложиш и ти се оцъкли отгоре мазно в чашата, много ясно че ще те дразни.
Най-лесно става с тези малките дажаджи за фрапе, направо в чашата, щото се потрисам само при мисълта сутринта да мия и блендер Grinning

# 1 119
  • Мнения: 27 636
Гледах интервюто за подсладителите. Като платено от производители/вносители на стевия ми звучеше. И двете дами в студиото ми седяха много изкуствено някак, също като подсладителите, които обсъждаха...
И на мен точно така ми звучеше.☺️
Браво за свалените кг! Хубаво е да мериш обиколки, да. За запека различни неща действат при всеки- парче масло на гладно или блендирано с кафето, лъжица сусамов тахан, ленено семе или чия (смлени или цели), повече мазнини в храната и др.🙂
Елора, аз съм купувала понякога (когато са били намалени прилично) бадемово мляко от Лидъл и Кауфланд- на техни марки са си. Купувам вариантите без захар- в Кауфланд синята кутия е без захар, а розовата е със захар, в Лидъл не съм сигурна дали има и със захар, чета си етикетите. Имат много малко вгх- 0,5 до 1,5 гр макс. Но и с 2-3% бадеми в състава това не е изненадващо.😁 Около 3 лева струват.
За срока на годност- уж няколко дни, но доказано- поне в моя хладилник No frost- издържат по доста време и лидълското, и кауфландското бадемово мляко. Досега не ми се е разваляло, около 10-14 дни със сигурност ми е издържало без промяна във вкуса и мириса...😅
Заек, дала си линк към бадемовата напитка със захар /не знам дали точно тази купуваш/.
Тези от Лидъл и Кауфланд сякаш са с една идея по-изчистен състав от показаните. За вкуса не знам, може там да има разлика, освен в цените.
За кафето с мед, както и за всяка храна- аз също отдавна разбрах, че трябва да казвам как съм решила вече да ям/пия нещо по даден начин, защото така ми е вкусно. Не че нещо ми е забранено.🙂 Е, понякога при много силно "противодействие" казвам, че нещо не ми понася вече. Избягвам да се обяснявам много-много какво ям и защо. Особено на хора, които не са ми близки. На по-близките преценявам според ситуацията какво да казвам. Понякога просто не си струва човек да се хвърля в обяснения- повечето хора и да попитат, не са реално заинтересовани нещо да променят в храненето си, та си е само загуба на време. Даже по-скоро ще се опитат да променят храненето на този, който спазва режим. Желанието им за саботаж, когато знаят, че някой е на режим, е много по-често срещано, отколкото човек може да предположи...И желанието да се дават непоискани съвети също...

Последна редакция: сб, 30 мар 2024, 12:44 от dolce miele

# 1 120
  • В центъра на моретата
  • Мнения: 1 609
Държала съм го около 7-8 дни без да му стане нищо. Вероятно и повече. Не съм виждала малки разфасовки точно от това, което е без ВХ.

# 1 121
  • Мнения: 69
Аз имам една колежка, която откакто и казах, че не ям захар, всеки ден ме черпи с шоколад. Аз всеки път отказвам учтиво, а тя ми връща реплика "Ама ти още ли не ядеш захар!?" 😂

# 1 122
  • Мнения: 27 636
Аз отдавна се каня да пробвам "бронирано" кафе с яйце. Чудя се...с цяло яйце или само с жълтък се прави, някой пробвал ли го е така?😀 Това е един доста добър начин да се шашнат натрапчиво любопитните- че си пиеш кафето с масло и яйце, хахаах!🤣
Аз имам една колежка, която откакто и казах, че не ям захар, всеки ден ме черпи с шоколад. Аз всеки път отказвам учтиво, а тя ми връща реплика "Ама ти още ли не ядеш захар!?" 😂
Пример за "класически" саботаж.😉

# 1 123
  • гр. Костенец
  • Мнения: 81
Ами и аз сутринта казах кафето ми да е чисто,тя ми сложила мед вътре.Обясних,направих си аз ново кафе и пак имаше коментари.Обясних като човек , че докторката ми е забранила.Както и да е,все някой ще намери за какво да държи речи с назидателен тон.Дали в интернет или в реалния живот..

# 1 124
  • Мнения: 27 636
Нели, ето ти пример с диабетик тип 1. Казва, че иска кафето чисто и без захар /това в кафенета/. И...пак му го сервират я със захар, я с мляко/сметана...Понякога хората просто правят кафето механично така, както го пият повечето хора. Дразнещо е, когато се случва и от близки...

Общи условия

Активация на акаунт