За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 23 442
  • 600
  •   1
Отговори
# 165
  • In transit
  • Мнения: 11 894
Значи бланшираните скариди да не преминават втора термична обработка, така ли? Хм, значи няма да ги готвя, а да ги поднеса с някакъв сос например... Приемам идеи за тези скариди значи.

Може да минат вторична термична обработка, но само колкото да се стоплят, 1-2 минути примерно. Не, че на суровите им трябва кой знае колко повече време за приготвянето им. Може и директно да ги сервираш.

Сос с морски дарове

Тези брускети с лимонови скариди са много вкусни.

Станислава,  лингуините са тънки и малко по-широки от спагетите. Може да си ги готвиш по същия начин, като спагетите. Приеми ги, като тесни талиателе. Grinning Във вкуса няма разлика.

# 166
  • Мнения: 13 350
Здравейте,
Може ли да ме ориентирате за някакъв ориентировъчен брой за колко курабии може да стигне тази глазура.

 Ще се прави от деца и не мога да реша каква бройка да взема.
Интересува ме и добър топъл шоколад в пакетчета.

# 167
  • София
  • Мнения: 3 037
И аз слагам скаридите цели и после всеки си ги чисти .
Някой има ли хладилник за зеленчуци. Т.е. ние преправихме кухнята и оставихме малък хладилник, който за всичко друго стига, но аз обичам да пазарувам доста зеленчуци и за тях няма място. Но имам място в мазето да сложа друг хладилник и се чудя има ли специален хладилник само за зеленчуци. Фризер не ползвам.
Ние си взехме на Либхер,стои в гаража.Да се запазват зеленчуците трябва да има вентилатор.Не само зеленчуци държа там. Всичко което съм купила повече от 1 бр.(крем сирене, тофу,зеле,червено цвекло,лимони и др.) държа в този хладилник.Включително сирене и маслини от Гърция.

# 168
  • Мнения: 6 799
Натуся специален хладилник ли е.

# 169
  • Mediterraneo
  • Мнения: 38 433
Вероятно не. Какъв е този специален хладилник само за зеленчуци иначе?

# 170
  • Мнения: 3
Здравейте, моля кажете как правите тестото за паста (същото ли е за кори за лазаня?), някви трикове, подмолни камъни има ли, .. досега не съм правила, защото знам, че има яйце в него (мразя мирисът на яйца в храната), ама наскоро хванах предаване на Ути и като го слушах, чак на мен ми се прииска да си направя прясна паста Purple Heart

# 171
  • Sofia
  • Мнения: 21 691
1 яйце и 100г Семолина - 1 порция паста
Без яйце е просто вода и Семолина.
Тесто е твърдичко.

# 172
  • Мнения: 186
Здравейте,искам да направя мляко с грис,но една порция,максимум две,защото е за дете.
Какви са пропорциите или по-скоро колко и какви продукти трябва да използвам (освен мляко и грис) ?

# 173
  • Мнения: 6 823
BadGetaway, по принцип съотношението е 1:4, т.е. 1 част грис и 4 части вода/мляко и след като е за крем се добавя захар на вкус. В къщи, обаче харесваме крема по рядък и аз лично го правя 1:8. Нищо друго освен захар на слагам.
Пробвай с половин кафяна чашка грис и 2-3 чашки мляко, в зависимост от гъстотата, която искаш да получиш. Имай в предвид, че докато изстива се сгъстява допълнително.

# 174
  • под тепетата
  • Мнения: 9 353
Здравей! Пускам ти от рецептурника, за 10 порции е . Сметни си го колкото ти е нужно.
 

# 175
  • Мнения: 186
Много благодаря за отговорите и пуснатата снимка.
Направих го с две чаени чаши мляко,половин вода,кафена чашка грис малко какао,захар и канела.
Стана гъсто,дано малката го хареса,ако не баща ѝ ще намаже. Grinning

# 176
  • Sofia
  • Мнения: 21 691
Много благодаря за отговорите и пуснатата снимка.
Направих го с две чаени чаши мляко,половин вода,кафена чашка грис малко какао,захар и канела.
Стана гъсто,дано малката го хареса,ако не баща ѝ ще намаже. Grinning
Ако искаш, спокойно може да го поразредиш с мляко.

# 177
  • Мнения: 4 744
От бебешкото приготвяне на храна ми е запеметено съотношението - на 1ч.ч. се слага 3 ч.л. нишесте или 4 ч.л. грис.

# 178
  • Русе
  • Мнения: 5 220
Скрит текст:
Много благодаря за отговорите и пуснатата снимка.
Направих го с две чаени чаши мляко,половин вода,кафена чашка грис малко какао,захар и канела.
Стана гъсто,дано малката го хареса,ако не баща ѝ ще намаже. Grinning

# 179
  • Мнения: 5 142
Здравейте, имам кръгли вафлени кори, които съм купувала преди време за нещо. Не знам какъв десерт /торта вероятно/ и как да приготвя от тях. Как ги използвате?

Общи условия

Активация на акаунт