За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 17 216
  • 439
  •   1
Отговори
# 180
  • София
  • Мнения: 10 866
Здравейте, имам кръгли вафлени кори, които съм купувала преди време за нещо. Не знам какъв десерт /торта вероятно/ и как да приготвя от тях. Как ги използвате?

Медено-карамелени вафлички

# 181
  • Русе
  • Мнения: 5 207
Скрит текст:
Здравейте, имам кръгли вафлени кори, които съм купувала преди време за нещо. Не знам какъв десерт /торта вероятно/ и как да приготвя от тях. Как ги използвате?

https://ipeychev9.blogspot.com/2014/12/blog-post_7.html

# 182
  • Once there was a Hushpuppy...
  • Мнения: 12 365
Здравейте момичета!
Имам отворено бурканче с шоколадова тахан халва. Искам да го вложа в нещо, имате ли рецепти?
Четох за сладък салам, но бил с прясно мляко, а ние не ползваме.
Ще се радвам да споделите идеи.

# 183
  • Мнения: 261
Препоръчайте ми хубав доматен сок (за предпочитане от Лидл или Кауфланд), който да използвам за лазаня. Никога досега не съм използвала купени и нямам абсолютно никаква представа кой е хубав. Благодаря😇

# 184
# 185
  • София
  • Мнения: 3 022
Препоръчайте ми хубав доматен сок (за предпочитане от Лидл или Кауфланд), който да използвам за лазаня. Никога досега не съм използвала купени и нямам абсолютно никаква представа кой е хубав. Благодаря😇
Харесвам от Лидъл този сос https://mysupermarket.bg/paketirani-hrani/konservi/domaten-sos-s … 2367df08d3120ae05

# 186
  • Мнения: 5 132
Благодаря на Vanja77 и peych за рецептите с вафлени кори Hug
Трябва ли да престоят такива десерти и корите да попият от крема или е добре бързо да се консумират, докато са хрупкави корите?

# 187
  • Мнения: 14 079
По-добре е да престоят. Първата торта, която правих, ядохме същия ден и беше доста трудно да си боднеш с вилицата, защото кората не се късаше, а се "точеше". На другия ден вечерта беше друго нещо.

# 188
  • София
  • Мнения: 10 866
Благодаря на Vanja77 и peych за рецептите с вафлени кори Hug
Трябва ли да престоят такива десерти и корите да попият от крема или е добре бързо да се консумират, докато са хрупкави корите?

Слагат се за няколко часа в хладилника.

# 189
  • зад кестените
  • Мнения: 795
Какво освен ориз може да приготвим в оризоварка.И въобще има ли смисъл от нея.

# 190
  • Мнения: 10 263
Аз вместо оризоварка имам Instant Pot. В него можеш и ориз да правиш, и кисело мляко, и крем карамел, и мляко с ориз, едно на ръка всякаквите манжи дето стават в тенджера, картофи варя, цвекло, картофено пюре за отрицателно време. Мисля че ако ще купуваш подобен уред, по ти би бил от полза този, вместо да вземаш уред само за един ориз. Но всичко зависи от домакинстовото, какво готвите, каквото консумирате и т.н. Ако нямате време за готвене, ако има капризни, може да нямате нужда и от двата уреда.

# 191
  • Мнения: 2 355
Ако овалям в яйце и корнфлейкс пилешко филе и го изпека на фурна чак след 2 -3 часа, ще му стане ли нещо? Дали ще е пак хрупкаво въпреки престоя?

# 192
# 193
  • Мнения: 2 355
Да, ще му стане нещо или Да, ще е хрупкаво? Предполагам, второто, но за всеки случай да питам пак. 😀

Последна редакция: пт, 29 мар 2024, 11:41 от Шефът Антонио

# 194
  • Sofia
  • Мнения: 26 381
Хрупкаво ще е 👍🏻
Но аз филенцата ги мажа с майонеза.

Общи условия

Активация на акаунт