Интересно предястие със сирене

  • 5 583
  • 42
  •   1
Отговори
  • 1
  • 2
  • 3
  • Всички
  • Мнения: 1 708
Нарязвате сиренцето на плочки,намазвате го с мед,поръсвате с галета и смлени орехи и запичате на силна фурна за няколко минути.
Има невероятен вкус! Hug





Аз го сервирам с това: http://www.snimka.bg/album.php?album_id=21776&photo=215

# 1
  • Мнения: 3 268
Благодаря,че ми напомни за това прекрасно предястие!Ядох го в един ресторант и наистина е чного вкусно!

# 2
  • Варна
  • Мнения: 1 123
и аз ще се възползвам от рецептата Hug В къщи всички са любители на сиренце и орехи, така че сигурна съм ще се одобри Simple Smile
Off: ние с теб май се познаваме Simple Smile, ако не бъркам -1в клас

# 3
  • Мнения: 11 547
Малко странна ми изглежда тази комбинация,но пък нищо не ми пречи да опитам.

# 4
  • Мнения: 2 550
Ще опитам Simple Smile
И на мен ми е странно мед и сирене, но съм любопитна да го пробвам Simple Smile

# 5
  • Някъде на път....
  • Мнения: 10 351
И аз ще го пробвам - любопитно ми е какво ще се получи!

# 6
  • Мнения: 983
ммммммммммммм разкош Hug

# 7
  • Мнения: 2 550
Пробвах. На мъжа ми му хареса много, на мен по-малко...не обичам мед по принцип и за това не останах съвсем очарована. Определено обаче има интересен вкус.

# 8
  • Мнения: 2 099
Интересна рецептичка.
Ние преди си правихме подобна рецептичка, но без мед и беше много вкусно. Също така много харесваме  пекано сирене с колелца лук върху него и поръсено с малко зехтин, както и пекано сирене с много мъничко кашкавал върху него колкото да слепи по-горните продукти, отгоре колелца домати, босилек и маслини и отново поръсено с малко зехтин.

# 9
  • Мнения: 1 708
Пробвах. На мъжа ми му хареса много, на мен по-малко...не обичам мед по принцип и за това не останах съвсем очарована. Определено обаче има интересен вкус.



Определено не е за всеки вкус! Peace

# 10
  • София
  • Мнения: 1 642
Това колко го обичаме вкъщи, направо си облизваме пръстите. Но ние правим и топени и пушени сиренца с мед и орехи мммммммм, как ме подсети.

# 11
  • София
  • Мнения: 18 679
Звучи страхотно, но мога да се обзаложа, че ще си го ям сама Confused

# 12
  • Мнения: 6 461
Изглежда апетитно.
Ще го пробвам задължително.
  bouquet

# 13
  • Мнения: 1 352
ММММммм, със сигурност ще се пробва.
Обожавам солено-сладко ядене  Crazy. Веднъж в един ресторант ядох предястие от панирано сирене с боровинков сос Crazy, майчицееее цял живот ще го помня.

# 14
  • Мнения: 1 427
Страхотно е това, обожавам го! В едно заведение все него си поръчвам! Peace Но, предполагам, не е за всеки вкус.

# 15
  • Пловдив
  • Мнения: 523
Яла съм такова нещо. Страхотно е!  Peace

# 16
  • Czech Republic
  • Мнения: 2 777
Снежи, звучи много вкусно - със сигурност ще го пробвам, когато си набавя бългаско сиренце!  bouquet

# 17
  • Мнения: 2 028
яла съм такъв специалитет в ресторант в Банско, много ми хареса, наистина готина рецепта  Peace

# 18
  • Мнения: 4 451
О, непременно и аз ще пробвам. Peace

# 19
  • Мнения: 3 647
Благодаря,че ми напомни за това прекрасно предястие!Ядох го в един ресторант и наистина е чного вкусно!
след посите ще го пробвам задължително
  bouquet

# 20
  • Мнения: 529
 Пробвах го, не е лошо. Бучках  си го с винце цяла вечер, накрая като десерт  Laughing . Мъжа ми не го хареса, но го изяде, а сина ми не мога да накарам да яде сирене, само "скрито".

# 21
  • Мнения: 9 109
Снежи, задължително ще го пробвам - обожам сирене със всякакво сладко   bouquet

# 22
  • Мнения: 225
Момичета, ако някоя от Вас знае рецептата за това сирене ще бъда мнооооого благодарна Peace (за съжаление не знам точно как се казва това нещо, но е страшно вкусно, просто нямам думи)
Значи веднъж във едно заведение си поръчахме "това нещо", както вече споменах не запомних как се казва и беше невероятнооооо.
Плочки сирене, отгоре полети с мед и много ситно смлени орехи (да уточня само предястието беше топло), което ме навежда на мисълта, че може би или И сиренето се затопля малко на фурна - да се позапече т.е.) или, което при всички случай се прави се разтопява меда на водна баня и към него се прибавят орехите след което се полива.
Ако някоя от Вас е правила това сирене или пък някъде е опитвала и предполага как се праави моля да сподели  bouquet

# 23
  • Варна
  • Мнения: 1 522
Аз го правя по следния начин - искиснато сирене нарязвам на плочки, слагам го в тефлонов тиган за много кратко, в общи линии да се затопли, обръщам и поливам с мед, когато се поразтопи меда го вадя от тигана и го поръсвам с орехи в чинията. Това е моят начин, става вкусно Peace

# 24
  • София
  • Мнения: 43
Аз режа сиренето на плочки завивам във фолио за печене и слагам на скарата за по около 2-3 мин. от всяка страна.След това махам фолиото и посипвам с мед и орехи. Става хубаво.

# 25
  • Мнения: 225
Благодаря Ви момичета  bouquetще го пробвам, , както казвате, защото наистина е страхотно Simple Smile

# 26
  • София
  • Мнения: 10 825
И аз го правя като tzveti 1. Добавям ми малко подправки - черен пипер, розмарин и мащерка

# 27
  • Разград
  • Мнения: 3 110
Ето още един вариант:http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=166522.0

# 28
  • София
  • Мнения: 1 402
Аз го правя така:
изкиснато сиренце, разрязано на порции, поръсено с босилек, мед и орехи, слагам го в тавичка и го оставям във фурната докато сиренцето поеме от меда, подправката и така леко се запича.

# 29
  • Мнения: 6 461
Момичета, ако някоя от Вас знае рецептата за това сирене ще бъда мнооооого благодарна Peace (за съжаление не знам точно как се казва това нещо, но е страшно вкусно, просто нямам думи)
Значи веднъж във едно заведение си поръчахме "това нещо", както вече споменах не запомних как се казва и беше невероятнооооо.
Плочки сирене, отгоре полети с мед и много ситно смлени орехи (да уточня само предястието беше топло), което ме навежда на мисълта, че може би или И сиренето се затопля малко на фурна - да се позапече т.е.) или, което при всички случай се прави се разтопява меда на водна баня и към него се прибавят орехите след което се полива.
Ако някоя от Вас е правила това сирене или пък някъде е опитвала и предполага как се праави моля да сподели  bouquet
Това ли имаш предвид Grinning
Интересно предястие със сирене

# 30
  • Countryside
  • Мнения: 11 631
Аз режа сиренето на плочки завивам във фолио за печене и слагам на скарата за по около 2-3 мин. от всяка страна.След това махам фолиото и посипвам с мед и орехи. Става хубаво.
И аз така го правя,само че слагам орехите и меда да се запекат заедно със сиренето и после сервирам директно във фолиото  chef

# 31
  • Мнения: 420
Аз го правя с камамбер, мeда и орехите отдолу.

# 32
  • Пловдив
  • Мнения: 686
В сайта на Бон Апети има такава рецепта. Казва се:
"Козе сирене с мед и мащерка"

# 33
  • Мнения: 225
 пекано  - ПЕЧЕНО

# 34
  • Мнения: 1 364
Ще го пробвам, но този мед...странна комбинация.

# 35
  • Мнения: 1 771

мисля, че умишлено е написано така сори за оffа

# 36
  • Тайна, майна
  • Мнения: 235
Вкусотийка!!! Снощи го правих 2 пъти - само че на грила на МВ. Става много бързо.

# 37
  • София
  • Мнения: 508
Аз го правя в йенска във фурната, но не слагам галета, а босилек. Става божествено

# 38
Аз съм яла подобно,но имаше и няколко кръгчета домати. Много ми хареса!
Също съм яла хапки синьо ситене, които леко сладнееха, незнам дали с мед или нещо друго са ги подсладили,но и те много ми харесаха,както и на другите.

# 39
  • Мнения: 205
Сега малко тъпичък въпрос ,ама какъв вид трябва да е сиренето.

# 40
  • София
  • Мнения: 508
Сега малко тъпичък въпрос ,ама какъв вид трябва да е сиренето.
Най-обикновенно краве сирене  Peace

# 41
  • Мнения: 244
Подмазва ли се с нещо тавичката преди запичането или е на сухо ...???

# 42
  • Мнения: 1 427
Сега малко тъпичък въпрос ,ама какъв вид трябва да е сиренето.
Каквото имаш подръка-със всяко става-краве, овче, козе...

Общи условия

Активация на акаунт