В събота ще кумувам на сватбата на моя приятелка. Проблемът ми е, че не мога да измисля какво да сложа на масата, когато дойдат да ни вземат от къщи... Още по-сложно става от факта, че това ще се случи около 9ч сутринта, та ми се ще да измисля нещо, което може да се приготви от вечерта, че иначе трябва да не лягам - то толкова рано на фризьор ли да търча, да се обличам, лакирам и гримирам ли или мезета да приготвям...
На всичко отгоре роднините на булката не живеят никак наблизо, та може да се наложи да се позадържим вкъщи, докато не разбера, че са пристигнали в Габрово, та чак тогава да тръгнем за булката...
Засега съм намислила от вечерта да изпека малки триъгълничета от бутер тесто, като отгоре ще са със смес от яйце и сирене и ще са поръсени с маково семе за цвят. Може да панирам и малко пилешко филе на хапки. Ако го панирам с качамак не поема толкова мазнина и е вкусно и след като изстине. Какво още обаче?
Мислех си да набода на коктейлни саби хапки от кашкавал, колбаси, маслини и тем подобни, но сутринта няма да имам толкова време, а не знам ако ги направя от вечерта и ги прибера в хладилника покрити или в херметично затворен съд дали ще са хубави и на другат сутрин. Вие какво мислите?
Бих се радвала на всякакви идеи, които предложите, че вече изперквам направо...
Благодаря ви предварително