Някой давал ли е домашно производство?И каква риба сте ползвали и как я приготвихте?
Ето нещо, което моят син си хапва с удоволствие. Дано рецептата да ти хареса.
Суфле от риба
60-70гр. филе от хек или мерлуза
1 ч.л. брашно
2 с.л. прясно мляко
1 ч.л. масло
1 яйце
магданоз
Филето от рибата се сварява в подсолена вода и се нарязва на парченца. От препеченото брашно, млякото и част от маслото се приготвя сос бешамел, към който се прибавя жълтъка и ситно нарязания магданоз, прибавят се нарязаната риба и разбития на сняг белтък. Изсипва се в намаслена тавичка и отгоре се слага парченце масло. Пече се в умерена фурна и се поднася топло.
И аз това се зачудих + че комбинацията риба с мляко е противопоказна
По-скоро рецептата наистина не е подходяща за толкова малко дете, защото има белтък, а не заради това, че има комбинация на риба с мляко. Рецептата съм я взела от списание "9 месеца" и не мисля, че биха публикували нещо, което е противопоказно.