Много лесен и свеж ябълков сладкиш

  • 17 554
  • 61
  •   1
Отговори
  • Gabrowo->Sofia
  • Мнения: 1 444
Скоро научих тази рецепта от моя приятелка. Споделям я с вас, защото колкото е лесна е и два пъти по-вкусна.

Свеж ябълков сладкиш

Продукти:
1кг. ябълки
1пак. (голям – 270гр)  „Обикновени бисквити” Житен дар
1 заквасена сметана (голяма 500гр.)
Около 500 гр. пудра захар
125гр. кр. масло
3 суп. лъж. какао
3 суп. лъж. прясно мляко (или вода).

Приготвяне:
Бисквитите са натрошават. Ябълките се обелват и настъргват. Смесват се. Към тях се прибавя размекнатото масло (от него предварително се отделя малко парченче за заливката), 8 пълни супени лъжици пудра захар и сметаната. Всичко се омесва добре. Изсипва се в тортена форма.

Шоколадова заливка: На котлона се смесват отделеното масло, 3 суп. лъж. какао, 3 суп. лъж. пудра захар, 3 суп. лъж прясно мляко (вода). Когато сместа стане еднородна е готова. Оставя се леко да се охлади и се залива върху сладкиша.

Това е всичко по приготовлението, остава тортата да престои поне 4-5 часа и е готова за сервиране.

Последна редакция: нд, 11 мар 2007, 12:04 от diddi

# 1
  • Мнения: 7 474
Обичам всичко с ябълки, а това изглежда чудесно и лесно  Hug


Последна редакция: сб, 10 мар 2007, 17:50 от L е о

# 2
  • Мнения: 2 099
Тъкмо експериментирам един ябълков кекс и определено ще пробвам и твоята рецепта, ние също сме големи любители на сладкишите с ябълки.

# 3
  • Мнения: 139
otzejdate yabalkite nali?

# 4
  • под тепетата
  • Мнения: 9 320
Не разбрах какво става със сметаната? Разбива се и се прибавя към бисквитите и ябълките ли? И ако не греша голямата заквасена сметана е 400гр.  newsm78 

# 5
  • Мнения: 6 461
Ще го пробвам задължително.

Благодаря за рецептата
  bouquet

П.п. Майка ми правеше подобен сладкиш ,но не го поливаше с шоколадова заливка, а до колкото си спомням с крем-пудинг

# 6
  • Мнения: 22 867
Да, има нещо пропуснато в рецептата, предполагам, че сметаната се разбива с останалата пудра захар и може би се смесва с ябълките и бисквитите newsm78. diddi, поясни, моля! Иначе, изглежда вкусно и ефектно!

# 7
  • Мнения: 139
Да, има нещо пропуснато в рецептата, предполагам, че сметаната се разбива с останалата пудра захар и може би се смесва с ябълките и бисквитите newsm78. diddi, поясни, моля! Иначе, изглежда вкусно и ефектно!
И  аз моля за уточнение на рецептата.

# 8
  • Gabrowo->Sofia
  • Мнения: 1 444
Извинявам се момичета, наистина съм пропуснала за сметаната. Тя се добавя към бисквитите, ябълките, маслото и захарта.
Коригирах си рецептата.
vikito, не се изцеждат ябълките.
bilqna_69, ами не съм се загледала дали голямата сметана е 400 гр. аз все за 500 си я мисля.

# 9
  • под тепетата
  • Мнения: 9 320
Аз пак да питам  Embarassed - сметаната разбива ли се предварително и защо е останалата пудра захар? 8 +3 с.л. не правят 500гр.  newsm78. Хареса ми сладкиша и затова питам толкова много,извинете ме.

# 10
  • Gabrowo->Sofia
  • Мнения: 1 444

bilqna_69, хич не се притеснявай, че питаш. То като не съм си описала рецетпата читаво, какво друго ти остава освен да питаш  Grinning
Сега отговарям:Не, сметаната не се разбива предварително.
За захарта като вземеш 8 + 3 лъж. пълни, ама с калпак (защото аз обичам да ми е сладичко) са почти 500 гр. Тъй като сладкиша не се пече, може да се опита на вкус преди да се сложи във формата и ако е нужно да се добави още захар.

# 11
  • под тепетата
  • Мнения: 9 320
 Благодаря за бързия отговор!   bouquet

# 12
  • Мнения: 2 099
Диди извинявай за въпроса, но искам да попитам дали не потъмняват ябълките в сместа, след като не се пече а и няма желатин. Thinking

# 13
  • Мнения: 795
Страхотно! Ще се пробва тези дни!  chef  bouquet  bouquet  bouquet

# 14
  • Gabrowo->Sofia
  • Мнения: 1 444
mimival, не потъмняват ябълките. Виж снимката, тя е от втория и последен ден на сладкиша у нас.

# 15
  • Мнения: 2 099
Диди мерси много за бързият отговор.

# 16
  • Варна
  • Мнения: 1 179
Звучи и изглежда много добре, копирам си рецептата и ще я пробвам още утре!

# 17
  • Sofia
  • Мнения: 21 677
Подобно е на ябълковя каприз обаче много ми допада идеята за шок. заливка, тенк ю! Simple Smile

# 18
  • Някъде на път....
  • Мнения: 10 351
Мммм, супер!!!! Peace  Hug

# 19
  • Мнения: 1 117
Непременно ще изпробвам!Щом е и шоколад има - ще се одобри у дома Wink

# 20
  • Мнения: 4 176
Супер.Ще се пробва. Hug

# 21
  • Мнения: 952
Обичам всичко с ябълки, а това изглежда чудесно и лесно  Hug



а аз сладкиши които не се пекат и стават за ядене след 4..5часа Laughing

# 22
  • Мнения: 3 647
Обичам всичко с ябълки, а това изглежда чудесно и лесно  Hug



newsm48 smile3523

# 23
  • Мнения: 2 159
ще го пробвам, много добре изглежда, само дето трябва да настъргвам ябълките, а така мразя, отиват ми ноктенцата Mr. Green

# 24
  • София
  • Мнения: 167
Сладкишът е много много вкусен! Браво!  Hug

# 25
  • София/Сливен
  • Мнения: 1 194
ще го пробвам, много добре изглежда, само дето трябва да настъргвам ябълките, а така мразя, отиват ми ноктенцата Mr. Green
Можеш да ги пуснеш в блендера или каквото там подобно имаш.

# 26
# 27
  • Мнения: 1 202
Обичам всичко с ябълки, а това изглежда чудесно и лесно  Hug



а аз сладкиши които не се пекат и стават за ядене след 4..5часа Laughing
И аз много обичам лесните и бързо ставащи рецепти ! Hug

# 28
  • Мнения: 2 159
ще го пробвам, много добре изглежда, само дето трябва да настъргвам ябълките, а така мразя, отиват ми ноктенцата Mr. Green
Можеш да ги пуснеш в блендера или каквото там подобно имаш.
Peace да така ще направя другия път ама кой да се сети Mr. Green сега мъжа ми го отнесе нали няма маникюр Joy
стана супер свеж десерт Peace

# 29
  • Мнения: 481
Е това няма как да не се пробва:)

Въпреки че и мен ми е досадна цялата работа около ябълките, десертите с ябълки като цяло са страхотни:)

# 30
  • Мнения: 721
Направих тортата за РД на мъжлето. Стана страшно вкусна и през 2-3 дена ме пита кога пак ще я правя Mr. Green

# 31
  • Мнения: 872
Това ще го пробвам. Подобни лесни и бързи рецепти много обичам. Laughing

# 32
  • Мнения: 41
Изглежда чудесен този сладкиш!
А дали ще стане с чаени бисквити? newsm78

# 33
  • Мнения: 529
 Току що  го  направих за втори път, мъжа ми е по леките десерти и много му хареса. Този път не сложих масло, чакам да се прибере и да си каже мнението.

Последна редакция: ср, 18 апр 2007, 19:58 от sladur4e*2

# 34
  • Някъде на път....
  • Мнения: 10 351
sladur4e*2, искам да си хапнаааа, малко от крайчето  Wink

# 35
  • Мнения: 529
 Да се отчета: все пак сладкиша има нужда от малко масло.
 tilieva, чета, че не си на диета, така че ще ти донеса в парка, но сладкиша на авторката изглежда по-хубав.

# 36
  • Някъде на път....
  • Мнения: 10 351
sladur4e*2, да не забравиш! Ще чакам!  Hug

# 37
  • Мнения: 22 867
И моят не стана толкова красив, но пък така ни хареса на вкус, че тия дни ще го спретна в пълната му прелест. Grinning А тая вечер, понеже много ни се ядеше сладко и се чудех какво набързо да направя, естествено, че форумът пак ми помогна - оказа се, че имам малко ябълки, малко масло, останали бисквити и другите продукти. Направих половин доза в йенска тенджерка, защото формата се оказа голяма. Сложих и орехи и сега, късно не късно - ядем сладкиш по 23 часа.  Embarassed Много свеж и лек! diddi bouquet  bouquet  bouquet  за сполучливата рецепта!

Последна редакция: ср, 18 апр 2007, 23:22 от labrex

# 38
  • Gabrowo->Sofia
  • Мнения: 1 444
О, ако знаете как се радвам, че сладкиша ви харесва  Grinning Аз също честичко го правя у нас. Мисля като се появят ягодките пролета да пробвам и с тах как ще се получи. До тогава - ябълки  Grinning

# 39
  • Мнения: 294
Страхотен е! newsm10

# 40
  • Мнения: 22 867
Е, тоя път се получи по-добре. Grinning Външния вид, иначе си е същия лек, вкусен и свеж сладкиш.  diddi ,   bouquet за бързата и вкусна рецепта! Както взех да го правя през ден............
 

# 41
  • Gabrowo->Sofia
  • Мнения: 1 444
О, labrex, сташен си го докара на вид сладкиша  bouquet! На нас ни се прецака хладилника, чакам майстора след обед да го оправи и веднага ще мушна вътре пак една тавичка от него.

# 42
  • Мнения: 22 867
О, labrex, сташен си го докара на вид сладкиша  bouquet! На нас ни се прецака хладилника, чакам майстора след обед да го оправи и веднага ще мушна вътре пак една тавичка от него.

Благодаря! Друго си е да те похвали майстора! Grinning Наистина се постарах да изглежда добре, защото сладкиша си заслужава. Много фин и лек вкус има. Ще си остане от редовните и често правени от мен десерти.  bouquet

# 43
  • Мнения: 1 771
Днес искам да направя сладкиша, но имам питане: 500 гр. пудра захар не е ли много.
Благодаря.

# 44
  • Gabrowo->Sofia
  • Мнения: 1 444
Здравей goldenova, в първия пост съм писала, че при смесването на продуктите се слагат 8 пълни супени лъжици захар и още 3 в сместа за заливката. Реално това е по-малко то 500 гр. захар, но ако се притеснваш, че ще стане много сладко, в което се съмнявам, може да сложиш по-малко в началото, да опиташ как е на вкус и ако прецениш да добавиш още.
Да ви е сладко!

# 45
  • Мнения: 1 771
Много благодаря.
Ами като съм чела и недочела  Embarassed.

# 46
  • Мнения: 2 591
и аз се ентусиазирах да го пробвам, но с този шоколад.... някои хора са на диета все пак  Mr. Green но на тези, които са в норма да им е сладко  Blush

# 47
  • Мнения: 1 771
Направих го. Страхотен е   bouquet!!!

# 48
  • Мнения: 7 474
Направих го преди малко, вкусно и лесно   bouquet

# 49
  • в сбъднатите мечти
  • Мнения: 278
Непременно ще го пробвам!

# 50
  • София
  • Мнения: 462
Охххх,разкош разкош! Направих го току що,сега си почива в хладилника.Предчувствам че ще си оближа пръстите!

 За следващият път мисля по-малко захар да сложа,малко мюсли и ядки...да видим какво ще излезе,искам да е като варияция на мюсли тортата на сладка хапка.
 
 А мислите ли ,че с ягоди ще се получи? Обожавам ягоди със сметана Rolling Eyes
 И още нещо за глазурата да питам...на мен от така даденото количество,глазурата ми покри едно мааалко петно в/у сладкиша, та я правих на два пъти още  Simple Smile Аз ли бъркам нещо,на дебело ли мажа...иди разбери  Crazy
  Голямо благодарско за рецептата,като стегне ще напиша отзиви .

# 51
  • Мнения: 1 771
Мисля, че и с ягоди ще се получи.
Аз лично мисля да пробвам.

# 52
  • Plovdiv->Toronto
  • Мнения: 1 361
Сложих допълнително мюсли, орехи, пакетче инстантни овесени ядки с кленов сироп Heart Eyes, ... и кисело мляко вместо сметана  Embarassed Laughing, толкова вкусно нещо стана, щях да го изям на смес преди да е отишло във формата   #Crazy Simple Smile ... На сутринта ще го залея и украся с плодове ...

# 53
  • Мнения: 6 958
Страшна рецепта  Peace А като ви гледам картинките малеййй   bouquet

# 54
  • Мнения: 382
на външен вид и аз го докарах,вкусно е,но иначе....това си е чиста каша от настъргани ябълки,сметана и бисквити.Явно всички,които сте го правили сте добавяли по нещо от себе си,напр.повече бисквити.Този сладкиш е твърде далече от "Ябълков каприз" на Морена или "Торта с мюсли" на Сладка хапка.Мократа част в тази рецепта е доста повече от сухата ,и ,затова,мисля че са необходими повече  бисквити.Аз сложих 500гр и пак е каша след 6ч стоене в хладилника.Не зная вие как мерите продуктите ,описани в рецептите,но тук имаме 1кг сурови ябълки(след обелването и настъргването приемаме ,че остават 800гр),около 300-400гр пудра захар(пак мокър продукт), 400гр сметана и около100гр масло.Как го съчетахте с  тия 270 гр бисквити не знам...Остава ми предположението,че точно такава каша е трябвало да се получи...А аз очаквах вкус като на Ябълковия каприз или нещо подобно...и затова съм много разочарована от резултата(не ,че няма да го изядем Simple Smile)...

# 55
  • Plovdiv->Toronto
  • Мнения: 1 361
Права си, почти нищо не мерих особено, водих се по интуиция Simple Smile. Ябълките ми бяха 2 големи, най-много 300-400 гр. настъргани да са били. Захар изобщо не сложих, бисквитите ми бяха 2 вида, едните много сладки, абълките също бяха много сладки и водни. Накрая прецених консистенцията и добавих още мюсли Simple Smile. Ето резултата, жалко че не снимах и парчетата, изчезнаха за 5 минути, но си бяха стегнати, пазеха форма ...
Направих го за рожденния ден на мъжа ми, който после се сърдеше че съм дала на гостите  ShockedLaughing, утре пак ще трябва да правя ...

# 56
  • Мнения: 7 474
И аз сложих по-малко ябълки + канела и стафиди  Flutter

# 57
  • Мнения: 22 867
на външен вид и аз го докарах,вкусно е,но иначе....това си е чиста каша от настъргани ябълки,сметана и бисквити...............

Аз го правих по рецептата и изобщо не приличаше на каша. Режеха се парчета, като от торта. Идея си нямам защо ти е станало на каша...... newsm78.  Иначе може да се добавят и орехи, и стафиди и някакъв друг аромат според вкуса.

eli_c , много апетитно изглежда твоят сладкиш. Прав е мъжът ти, и аз бих го искала само за себе си............ Embarassed

# 58
  • Мнения: 2 159
и аз го правех по рецептата два пъти и не съм имала проблем newsm78

# 59
  • Мнения: 1 640
Направих сладкиша.Мерси,изядохме го вече! Grinning

# 60
  • Мнения: 153
Сладкиша е номер 1!!!!Много е лесен и вече съм се пристарстила! Правя го през ден!!!

# 61
  • Мнения: 1 117
И аз го правих и наистина стана чудесен Simple SmileБлагодаря за бързата рецепта Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт