American седянка # 7

  • 12 241
  • 330
  •   1
Отговори
# 300
  • Мнения: 192
Най-добрата машина за хляб е Panasonic SDYD 250.  Имам такава от 2.5 години и съм много доволна -- питки, пици, хляб, козунаци, правя с нея и винаги резултатите са отлични.  Снаха ми има същата сигурно вече 5 год и я ползва всеки ден.  
Често пъти я оставям да направи хляба докато сме навън и като се приберем къщата ухае невероятно!  Моята е купена от Амазон.  Аз лично действам така, веднъж като знам какво искам (най-често след като съм видяла как ползват съответния уред приятели и съм чела отзиви), купувам онлайн.  Така мога да намеря най-добрата цена...  Успех!

# 301
  • Мнения: 42
Привет и от мен. Включете ме  в "Хамериканската седянка". Аз не съм от тези дето вземат участие във темите , но за сметка на това чета редовно. Живеем в Бруклин, Ню Йорк от 7 год. Майка съм на дъщеря на 3.5 години и също така имам син на 2 месеца.
Та относно това "чудо" хлебопекарната, моята също е  PANASONIC  SDYD 250. Мъжо я купи от Amazon.com за р.д. преди 2 години и бачка  nonstop. Супер съм доволна. Дето викат тук - RECOMMENDED ...

# 302
  • Мнения: 3 367
Един съвет, за правещите козунаци!!!!
Не знам как пропуснах да ви кажа, но аз използвам вместо олио за тавите ето това:

http://www.pam4you.com/pages/products/butter/index.jsp

Страшно съм доволна от този спрей за незалепване, ако някой има проблеми с олиото, с което пече, казвам просто да знаете.  bouquet

аз само това ползвам,за всичко,и палачини пържа с него; не съм слагала олио в нищо различно от салата от години
за хляба харесваме това вместо олио
http://image.lotte.com/lotte/images/goods/007007002/7266434.jpg

# 303
  • Boston, MA
  • Мнения: 3 105
На мен Пам и подобни са ми от нещата дето изглеждат като храна, но не са  Mr. Green (както пишеше в статията в НЙТаймс, дето някой я сложи 2 страници назад).
Ползвам олио, зехтин и масло, чат-пат някое по-екзотично олио (сусамово примерно).
Лично предубеждение, не се засягайте.  Peace

Последна редакция: ср, 04 апр 2007, 19:43 от Бубка

# 304
  • Мнения: 486
На мен Пам и подобни са ми от нещата дето изглеждат като храна, но не са  Mr. Green (както пишеше в статията в НЙТаймс, дето някой я сложи 2 страници назад).
Ползвам олио, зехтин и масло, чат-пат някое по-екозотично олио (сусамово примерно).
Лично предубеждение, не се засягайте.  Peace

И аз така.  Peace

# 305
  • Мнения: 2 563
Hear Again, не съм много съгласна аз с някои неща от тези дето са ги изброили. 
4. Get out of the supermarket whenever possible. You won’t find any high-fructose corn syrup at the farmer’s market; you also won’t find food harvested long ago and far away.

Факт е, че точно миналата година купихме едни домати, дето бяха червени, ама ЧЕРВЕНИ!!! И бяха толкова сладки, направо се топят в устата и като ги разрежеш в чинията и тече червена боя. Бяха си поливани с corn syrup. За дините как им слагат мед, че даже им лепва етикет, че не са за алергични хора заради това. И това се случва на пазара, не в магазина.  Rolling Eyes

5. Pay more, eat less.
Това е мечтата на всеки производител- продавай малко, печели много. Определено не съм съгласна, че за нещо, за което се изискват по-малко разходи да се произведе, защото не се обработва с нищо, трябва да плащам много.  Confused

6. Eat mostly plants, especially leaves.
Да, но фактите от последните 2 години показват, че контрола при тях е най-слаб. Колко пъти гръмнаха епидемии от Хепатит А, салмонела, Е.Коли от зелен лук, салатки, спанак за тези 2 години?! Аз вече много се замислям преди да купя, а пък много обичаме.   Sad

Тандури, статията е писана от гледна точка на здравословното хранене.

Права си да посочваш, че нещата не са толкова прости, наистина. Нямам такива впечатления от фермерите, но сигурно си има шмекери.

За pay more, eat less. Идеята е да не се лакомиш на евтина храна, от която изяждаш много. Статията е писана за американци, не забравяй.

Необогатяваните с разни химикали и т.н. храни са по-скъпи, защото се развалят по-бързо (съответно риск да не бъде продадено всичко), изискват по-внимателен транспорт, повече пространство и т.н. Да отглеждаш крава както я гледа баба ми на село е по-скъпо от да отгледаш крава както я гледат в американски месокомбинат.

А за зелениите и салмонелата, случва се. Всякакви неща се случват, животът е опасен и все пак изследванията продължавта да показват, че който яде много растения, е доста по-здрав.

# 306
  • Мнения: 1 393
за тези които имат къщи-имате ли застраховка земетресение?
Земетресение не, но затова пък имаме наводнение и ураган. 

# 307
  • Мнения: 3 367
На мен Пам и подобни са ми от нещата дето изглеждат като храна, но не са  Mr. Green (както пишеше в статията в НЙТаймс, дето някой я сложи 2 страници назад).
Ползвам олио, зехтин и масло, чат-пат някое по-екзотично олио (сусамово примерно).
Лично предубеждение, не се засягайте.  Peace
аз тамън туй им харесвам- че не ми залепва баницата,но не ядем излишна мазнина
това к слагам в салати и идващото от месото и сиренето са повече от достатъчни от хран.гледна точка..

# 308
  • Мнения: 7 091
Бутам се тука от 1 час и не мога да намеря една тема!! Исках да питам ако някой си спомня, преди известно време едно майче беше питало каква работа може да започне от вкъщи, аз тогава много подорбно бях и написала идеи по въпроса в един дълъг списък, ей не мога да го намеря и това си е! Сега едно момиче пита същото нещо и се опитвам да и го намеря това, ама не мога! А ми се пазят постингите само до 74 страница, по-назад няма, търсачката ми не работи за архива  Rolling Eyes
Ако някой има спомен за нещо такова и случайно може да го намери, дайте да го бутнем и в библиотеката, че е полезно като информация, а пък вече няколко пъти ми се налага да го търся и не мога да го намеря.  Confused

# 309
  • Boston, MA
  • Мнения: 3 105
за тези които имат къщи-имате ли застраховка земетресение?
Земетресение не, но затова пък имаме наводнение и ураган. 

Ние имаме само пожар (за наводнение не съм сигурна). Повечето хора правят за това, от което има опасност (в земетръсна зона ли сте?).

# 310
  • Мнения: 3 491
за тези които имат къщи-имате ли застраховка земетресение?
Земетресение не, но затова пък имаме наводнение и ураган. 
Не, но ако бяхме в Сан Франциско, сигурно щяхме да имаме.

# 311
  • Мнения: 7 837
Да, застраховките зависят много от особеностите и възможните бедствия.
Новият ни губернатор искаше да намалят размера им, особено след спокойния ураганен сезон миналата година. Обаче след торнадото до Орландо, едва ли стане скоро... Ние се водим във втора зона за наводнения, само 2 улици ни делят от първа зона, обаче пък разликата в застраховките е очебийна.

# 312
  • Мнения: 1 436
Не, но ако бяхме в Сан Франциско, сигурно щяхме да имаме.

Мъжът ми (real estate broker) на един от поредните career development курсове ги учеха, че няма смисъл от земетръсна застраховка, точно защото в СФ е въпрос на кога ще удари, а не дали  Rolling Eyes. Имаше някакво логично обяснение, но на мен лично ми се изправи косата  ooooh!

# 313
  • Мнения: 650
аз пак за земетръсната застраховка Laughingпреди години, 2001 имаше 6.9 по рихтер в Сиатъл, но тогава все още вятър ни вееше на бял кон, имахме кондо, друго беше Laughing сега се замисляме много и не сме сигурни какви са подводните камъни newsm78
а иначе Тандури, отделна е.. при нас пък няма ураган и мястото е такова че потоп трябва да настане за наводнение, но земетресение. newsm78
Juturna кажи повече ...

# 314
  • Мнения: 486
това к слагам в салати и идващото от месото и сиренето са повече от достатъчни от хран.гледна точка..
Може би съм прекалено предубедена, но ми се струва, че няколко грама мазнина в повече са по-малкото зло от fat free butter flavored продукт с неизвестни съставки.

Общи условия

Активация на акаунт