Рецепта за скумрия

  • 5 561
  • 22
  •   1
Отговори
  • 1
  • 2
  • Всички
  • Мнения: 93
 newsm78Помагайте как да направя скумрия,че днес е Благовец и се яло риба.Благодаря.  bouquet

# 1
  • Мнения: 349
Честит празник - Благовещение
Според народните обичаи днес се хапва нещо зелено и на постещите се позволява риба.
Ето моето предложение за скумрия на микровълнова фурна:
Изчистената размразена скумрия, овкусена със сол, черен пипер, лимонов сок и много малко зехтин се загъва в хартия за печене ( напр. на  Фино ).  Приготвя се в микровълнова фурна на махсимална мощност за минути, определени по следния начин - за всеки 100гр. риба по 1 мин. - (напр. 300гр. риба - 3 мин.); или на автоматично меню, ако имате.
Така рибата е сочна, вкусна и много диетична.
Към нея задушени глазирани с мед моркови и целина върху зелена салата.
На днешния ден всички трябва да са сити!

# 2
# 3
  • Мнения: 1 494
Запичам скумрията във фурната с малко олио, дафинов лист, чер пипер и вода. Накрая изсипвам буркан домати за няколко минутки и готово. Много е вкусно. Може да се сложат и кисели краставички...

# 4
  • Мнения: 286
У нас се хапва и пържена.

# 5
  • Мнения: 93
Браво момичета много сте бързи  smile3501 newsm78изкам да попитам Morena пожели с домати от консерва

# 6
  • Sofia
  • Мнения: 21 677
Разбира се, зимата с консерва, лятото с пресни домати. Simple Smile

# 7
  • София
  • Мнения: 2 434
Аз я правя пълнена. Колкото човека, толкова скумрийки, отвътре нареждам нарязани на тънки филийки -доматче, кисела краставичка, бекон, сиренце, подправям със сол и черен пипер, слагам малко масълце и увивам всяка по отделно във фолио и пека във фурната.

# 8
  • Мнения: 108
Ние по морето си я хапваме само на скара   chef

# 9
  • Бургас
  • Мнения: 1 233
А ако я накиснете в прясно мляко за около 2-3 часа преди печене, ммммммм става крехка и мирише на пилешко, е почти на пилешко, но поне няма тази тежка миризма.

# 10
  • Мнения: 4 546
поръсена с червен пипер и сол - на скара иил в намазнена тавичка.
в тавичка - същото, но и намазана с доматено пюре и отгоре наредени колелца лук. може да се сложат и пресни домати вместо пюрето, също може и кисели краставички да се прибавят.

# 11
  • Някъде на път....
  • Мнения: 10 351
Запис за темичката, аз много обичам скумрия - ммммм!

# 12
  • дълбоко,дълбоко в прованса
  • Мнения: 190
Риба плакия - критска рецепта
3 по-едри скумрии,разрязани на половинки по дължина се нареждат в тава.Върху тях се слагат 5-6 домата,обелени и нарязани,2 глави лук на полумесеци,5-6 скилидки счукан чесън,половин чаша вино и около чаша зехтин,чер пипер,сол.Пекат се в загрята до 200 градуса фурна.Като се изпекат се наръсва магданоз и розмарин.

# 13
  • София
  • Мнения: 117
Скумрията се почиства и разделя не две през гръбнака. Полива се обилно с оцет и стои около 5мин. след което се измива. Подрежда се в таквичка като се слага сол,черен пипер, стрит девисил и се залива със соев сос отгоре се нареждат нарязан на полумесеци стар лук. Налива се бяло вино и се пече може и веднага може и да се изчака около 20-30 минути.

# 14
  • Мнения: 6 958
Той празника минъл  Thinking но дайте някакви рецепти все пак няма да е зле  Peace

Скумриятя ми е любимата риба... Аз я правя съвсем елементарно...

Скумрия на фурна:

скумрия + парчета лимон + целина + маргарин + черен пипер и бахар  Peace

Гарнирам със зелена салата обикновено  Peace

# 15
  • Мнения: 1 909
Обилно намазана със силна горчица и - в гореща фурна!  chef

# 16
  • Мнения: 6 958
Обилно намазана със силна горчица и - в гореща фурна!  chef

Въпрос на вкус явно  newsm78 горчица и скумрия хич не вървят ръка за ръка според мен  Hug Но всеки е различен  Peace

# 17
  • варненка от София
  • Мнения: 4 881
Почистената скумрия се овалва в подправики - сминдух, чер пипер, риган, чесън на прах и се завива във фолио намазано с олио. Пече се около 40 минути в силно загрята фурна. Става силно ароматна и сочна.
С подправките може да се експериментира.

# 18
  • София
  • Мнения: 35 978
Аз понякога я варя на пара/+ малко зехтин, сол, черен пипер, дръжки от магданоз/и после  си я хапваме така.
Понякога я овалвам в подправка за риба/Котани/ и пак на пара.Става супер.

# 19
  • Мнения: 187
Скоро научихме тази рецепта и вече я приготвяме само така. Почистените скумрии се овкусяват със сол и подправки. Поставят се в плик за печене и след това в тавичка във фурната.Пече се около 30 минути на 200 гр. Готова е, когато придобие кафеникав загар. Бързо, лесно и вкусно, а и не миете мръсни тави! Hug

# 20
  • Universe
  • Мнения: 1 556
В чиния се смесват зехтин, кубче стрит зеленчуков бульон, ситно нарязан червен лук и много магданоз.
С тази смес се пълнят скумриите, осолени само отвън, престояват няколко часа в хладилника/може и цяла нощ/, после се пекат или във фурна или на скара /внимавайте при обръщането, да не изсипете сместта/.
Да Ви е сладко!!!

# 21
  • Мнения: 1 909
Обилно намазана със силна горчица и - в гореща фурна!  chef

Въпрос на вкус явно  newsm78 горчица и скумрия хич не вървят ръка за ръка според мен  Hug Но всеки е различен  Peace

Френска кухня, бейби! Wink

# 22
  • Мнения: 1 426
Аз пък я разрязвям на две, посолявам - и директно пека на скарата на балкона! Всички комшийски котки се събират отдолу! Laughing

Общи условия

Активация на акаунт