маргарин КАЛИАКРА със фибри!!!

  • 5 568
  • 53
  •   1
Отговори
  • Варна
  • Мнения: 870
какво ще кажете за този маргарин.Стрували си човек да го опита newsm78

# 1
  • Мнения: 27 524
Опитай го. Изкуствена мазнина. Да не би да имаш някакви очаквания от него?  Mr. Green

# 2
  • Мнения: 4 916
Аз съм против всички маргарини (не само против Калиакра). Ако се налагат мазнини - по-добре зехтин или чисто масло.

# 3
  • плевен
  • Мнения: 1 249
Аз пък обичам маргарин,особено този на Белла.Калиакра с фибри не съм пробвала.

# 4
  • Варна
  • Мнения: 870
аз по принцип не хапвам маргарин.Ям само чисто масло.Маргарина го употребявам като правя нещо тестяно.Но ми беше интересно че от 1 намазан филийка със този маргарин -получаваш фибрите които са нужни за деня  bouquet

# 5
  • Мнения: 3 453
Аз съм против всички маргарини (не само против Калиакра). Ако се налагат мазнини - по-добре зехтин или чисто масло.
Peace

# 6
  • Варна
  • Мнения: 2 576
аз по принцип не хапвам маргарин.Ям само чисто масло.Маргарина го употребявам като правя нещо тестяно.Но ми беше интересно че от 1 намазан филийка със този маргарин -получаваш фибрите които са нужни за деня  bouquet
По-добре да не ги получиш, отколкото да е по този начин.

# 7
  • Мнения: 1 540
Аз съм против всички маргарини (не само против Калиакра). Ако се налагат мазнини - по-добре зехтин или чисто масло.
Peace

 Peace

Маргаринът е такава химия...

# 8
  • Мнения: 2 407
Аз ползвам масло.

# 9
  • Мнения: 123
Аз пробвах и на Калиакра, и на Флора, но да си кажа не виждам някаква разлика с останалия...може би не е толкова "тежък", но иначе си е маргарин като маргарин  Simple Smile

# 10
  • Мнения: 28
Не знам за Калиакра,но Флора ми хареса. Предпочитам маслото все пак...колкото до това в кое какво има, мисля,че и за маслото не можем да сме съвсем сигурни какво му слагат...до производител е и до други неща...

# 11
  • До хладилника, който обичам
  • Мнения: 22 828
Но ми беше интересно че от 1 намазан филийка със този маргарин -получаваш фибрите които са нужни за деня  bouquet
Абе и Активиа така ги чаках - над две седмици им ядох млякото, а така и не ми се появи жълта стрелка на корема  newsm78



Купи си фибри - от всеки супермаркет или магазин за диетични храни. Всеки ден добавяй малко в храна по твой избор и ще си набавяш фибрите за деня без да се тъпчеш с химии като маргарина (откровено вредни транс-мазнини са това). И хлябове има достатъчно на пазара с фибри. Айде нЕма нужда... Хапни малко маргаринце за добра фигура, хе!

# 12
  • Мнения: 6 958
Аз съм против всички маргарини (не само против Калиакра). Ако се налагат мазнини - по-добре зехтин или чисто масло.
Peace

 Peace

Маргаринът е такава химия...

 Peace

Аз пък обичам маргарин,особено този на Белла.Калиакра с фибри не съм пробвала.

Този е толкова фет, че не е истина...  Peace

# 13
  • София
  • Мнения: 7 800
Не ям абсолютно никакъв маргарин.  Naughty

А това с фибрите в него е някаква шега сигурно, не виждам кой ще се върже .   ooooh!

# 14
  • До хладилника, който обичам
  • Мнения: 22 828
А това с фибрите в него е някаква шега сигурно, не виждам кой ще се върже .   ooooh!
Не се шегувай. Добрата реклама с добър маркетинг продава всичко. И л*йно на клечка може да продаде.

# 15
Само да ви кажа,че една от съставките на маргарина е преработен нефт...сами преценете за какво става въпрос  Twisted Evil

# 16
  • София
  • Мнения: 7 800
А това с фибрите в него е някаква шега сигурно, не виждам кой ще се върже .   ooooh!
Не се шегувай. Добрата реклама с добър маркетинг продава всичко. И л*йно на клечка може да продаде.

 Оооо да, така е !
 Далеч съм от мисълта, че никой няма да го купи.
 Дано поне не е само заради фибрите.  Mr. Green

# 17
  • У дома... някъде
  • Мнения: 2 371
Не съм му превърженик Naughty

# 18
  • Варна
  • Мнения: 389
Аз съм против всички маргарини (не само против Калиакра). Ако се налагат мазнини - по-добре зехтин или чисто масло.
Peace
Peace

# 19
  • Някъде на път....
  • Мнения: 10 351
Не ям абсолютно никакъв маргарин.  Naughty

А това с фибрите в него е някаква шега сигурно, не виждам кой ще се върже .   ooooh!
Peace Peace

# 20
  • Мнения: 1 540
А това с фибрите в него е някаква шега сигурно, не виждам кой ще се върже .   ooooh!
Не се шегувай. Добрата реклама с добър маркетинг продава всичко. И л*йно на клечка може да продаде.

За жалост е така!

# 21
  • Мнения: 3 647
Аз съм против всички маргарини (не само против Калиакра). Ако се налагат мазнини - по-добре зехтин или чисто масло.
Peace

# 22
  • Мнения: 448
За голямо съжаление,колкото и да е вреден маргаринът,ние го хапваме всички,затова предпочитам Калиакра или Флора,поне не са толкова тежки.То човек не знае какво слагат нито в маслото,нито в хляба с фибри,нито,в която и да е храна.Така че според мен изборът се свежда до това да изберем по-малката вреда.

# 23
  • Мнения: 3 457
Но ми беше интересно че от 1 намазан филийка със този маргарин -получаваш фибрите които са нужни за деня  bouquet
Абе и Активиа така ги чаках - над две седмици им ядох млякото, а така и не ми се появи жълта стрелка на корема  newsm78

а парите върнаха ли ти  Mr. Green

# 24
  • Мнения: 1 540
...Така че според мен изборът се свежда до това да изберем по-малката вреда.

Тогава ползвай масло, а не маргарин  Peace

# 25
  • До хладилника, който обичам
  • Мнения: 22 828
а парите върнаха ли ти  Mr. Green
Аз не ги и търсих... само си гледах корема, ама стрелка - йок.

То човек не знае какво слагат нито в маслото,нито в хляба с фибри,нито,в която и да е храна.Така че според мен изборът се свежда до това да изберем по-малката вреда.
В маслото е доста по-ясно. Там най-много повече вода да ти набутат. Докато в маргарина с тези транс-мазнини е леле, майко.

# 26
  • Мнения: 5 362
Опитай го. Изкуствена мазнина. Да не би да имаш някакви очаквания от него?  Mr. Green
Peace

# 27
  • Мнения: 1 540
...маргарина с тези транс-мазнини е леле, майко.

Така си е.

# 28
  • Мнения: 5 877
а парите върнаха ли ти  Mr. Green
Аз не ги и търсих... само си гледах корема, ама стрелка - йок.

То човек не знае какво слагат нито в маслото,нито в хляба с фибри,нито,в която и да е храна.Така че според мен изборът се свежда до това да изберем по-малката вреда.
В маслото е доста по-ясно. Там най-много повече вода да ти набутат. Докато в маргарина с тези транс-мазнини е леле, майко.
Мислиш ли? Според мен има масла, в които е набутан маргарин.

# 29
  • По-близо до звездите
  • Мнения: 274
Ние си купихме "Калиакра" с фибри, защото мъжът ми искаше да се храни здравословно Mr. Green
Аз се поинтересвах от съдържанието, написано на кутийката и установих, че фибрите вътре са САМО ТРИ ПРОЦЕНТА Shocked #Crazy Мно'о здравословно, няма що! Че аз мога да си купя хубаво краве масло и да си направя с него и фибри от магазина моя смес, в която маслото може да е 3%, а не фибрите Mr. Green
И благодарение на вас мъжът ми ВЕЧЕ ОТКАЗА МАРГАРИНА Hug Hug Hug
Мнооого ви мерси   bouquet

# 30
  • До хладилника, който обичам
  • Мнения: 22 828
Че аз мога да си купя хубаво краве масло и да си направя с него и фибри от магазина моя смес, в която маслото може да е 3%, а не фибрите Mr. Green
Виж ти, това е чудесна идея Simple Smile

# 31
  • В Сънландия
  • Мнения: 1 445
Маргарина е гадост - ужасно вредна!
Направете следният експеримент - препечете филийка хляб и още вряла я намажете с маргарин.Не се топи нали?Сложете я в скаричка или фурна и засечете за колко време ще се стопи маргарина.И сега си представете какво става в стомаха ви когато го консумирате.КОлко време е нужно на стомаха, колко енергия и колко топлина, за да успее да го стопи, пък да не говорим за тялото  да го усвой.
Мили дами отворете си очите - маргарина е ужасно вреден за тялото, независимо колко реклами се правят и как ни ги хвалят.
А за детенце - да не говорим....

# 32
  • в мъжки прегръдки
  • Мнения: 3 574
Маргарина е гадост - ужасно вредна!
Направете следният експеримент - препечете филийка хляб и още вряла я намажете с маргарин.Не се топи нали?Сложете я в скаричка или фурна и засечете за колко време ще се стопи маргарина.И сега си представете какво става в стомаха ви когато го консумирате.КОлко време е нужно на стомаха, колко енергия и колко топлина, за да успее да го стопи, пък да не говорим за тялото  да го усвой.
Почти всеки ден го правим този експеримент. Разтопява се без проблем. Точно както маслото. И тази сутрин правих препечени сандвичи с луканка и кашкавал и понеже го правя с две филии на тостер тип куфарче мажа филиите от външната страна с маргарин. Става изключително вкусно. Може би става дума за различни маргарини, ние купуваме калиакра а последния път този с фибрите. Умишлено купувам маргарин тъй като се размазва по-добре на филията. Маслото като е седяло в хладилника направо раздробява хляба докато го мажа.
За усвояването не знам какво да кажа. Не изкарвам маргарин, значи съм го усвоила.
За фибрите също нямам особено мнение. Не ги усещам като ям така че мога само да гадая има ли ги или не.

# 33
  • В Сънландия
  • Мнения: 1 445
Първо мажете филииите и ги запичате или първо ги изпичате и след това ги мажете?Ако ги слагате в тостера с маргарина директно естествено, че ще се разтопи

# 34
  • Linz
  • Мнения: 11 619
С фибри и без фибри- маргарин не купувам Naughty

# 35
  • Smallville
  • Мнения: 994
С фибри и без фибри- маргарин не купувам Naughty
И аз така,филии не мажем,сандвичите са без мазнина,абе с една дума с колкото може по малко вредности се старая да се храним Crossing Arms
 Фибри има в плодовете и зеленчуците,че не сме допрели да си ги набавяме с маргарин точно Naughty

# 36
  • anywhere
  • Мнения: 3 303
Аз се трансомазнявам с маргарини най-редовно  Mr. Green, защото не мога да мажа това замръзнало масло върху филия.
Пък и като си намажа една препечена филия Бонус с малко маргарин с фибри и допълня картинката с чай без захар, си успокоявам съвестта, че се храня диетично!  Laughing

# 37
  • Linz
  • Мнения: 11 619
А що ви е замръзнало маслото? newsm78
Аз купувам от най-малките разфасофки (Президент, че най-много доверие ми вдъхва) и го държа на стайна температура.

Ето нещо за маргарина (копнах го от една друга тема):


Намазваш филийка с маргарин, изяждаш я и хоп, поздравления: ти си поел нужната доза от фибри и "можеш да забравиш за диетите!" Това се опитват да ни убедят проиводителите на един не безизвестен маргарин.

Наистина ли той е полезен и по-добър от маслото? Допринася ли той за нашето здраве? Това са отговори на които сами трябва да си отговорим. Нека първо проследим производствения процес наречен хидрогениране (всъщност създаден от откривателя с цел производство на сапуни).

Първо, олиото или другата използвана зеленчукова мазнина е течна. За да се превърне в твърда маса продукта се загрява до много висока температура под налягане. След това се вкарва водород (hydrogen) в сместа при наличието на никел /и алуминий, като катализатори. Водородните молекули се свързват с въглеродните и ТАДАМ! вече имаме твърда маслена маса наречена маргарин...Или по скоро ако тъмната, лошо миришеща маслена смес е това което наричаме маргарин. За да се стигне до маргарина, който познаваме се преминава през процес на избелване (много подобен на избелването на прането), оцветяване, прибавяне на консерванти, парфюмиране и понякога добавяне на витамини. Така вече имаме познатия продукт който мажем на филийки на децата.

Какъв е проблема? Всъщност има четири главни проблема.

Първо, жестокото загряване и последваща обработка на олиото разрушава всички витамини и минерали, променя състава на протеините.

Второ, жизненоважните мастни киселини (Essential Fatty Acids)са променени а понякога дори превърнати в антагонистични съставки, т.е. вместо полезни са станали вредни. Д-р Hugh Sinclair, завеждащ лабораторията за хранене на човека в Университета Оксфорд, е открил че липсата на тези мастни киселини: "допринася за нервни заболявания, сърдечни заболявания, артеросклероза, кожни заболявания...артрит и рак" (Drug Trade News).

Трето, получената субстанция е неразпозната от тялото, следователно се третира като чужд обект и количеството което не се изхвърли се отделя в мастните клетки. Единствения ефект от тази мазнина, настрана от лошото здраве, е увеличаването на мастната маса.

Четвъртият, според мен най-голям проблем, е наличието на никел в процеса на проиводството. За съжаление, никела остава в маргарина. Според авторите на учебника "Индустриална Химия:" "никела не може да бъде филтруван изцяло, независимо от използвания метод...Процедурата е да се впръска раздробен на много малки частици никел...никела се използва от 0.5 до 1процента." Още по-лош е факта, че най-разпространения (евтин) метод е да се използва равна смес от никел и алуминий, при която обаче за да има ефект, използваното количеството се увеличава от един до десет процента от теглото на продукта.
Най-добре е обяснено влиянието на никела върху човешкото тяло от д-р Henry A Schroeder: "Този елемент дори и в минимални дози е канцерогенен. Още повече, че метали неприсъщи за човешкото тяло, като никела, са изследвани като причинители на артеросклерозата... Един метал може да замести друг и да го измести от биологичната система, така че има голяма вероятност никела да се състезава с друг, всъщност жиззненоважен, метал от ензимната система на тялото и да допринася за недостатъчност на витамин B6..." (Журнал на хроничните болести).

Следват разбира се по-малките проблеми с добавените оцветители, подобрители, консерванти и други химикали.


# 38
  • Smallville
  • Мнения: 994
  202uu smile3501
Това и аз съм го чела някъде и ми е набило в съзнанието,и затова  Naughtyна маргарина.

# 39
  • Мнения: 184
не ям маргарин.

изобщо не е диетичен. 3 грама мазнина са си 3 грама мазнина

единственото предимство на маргарина е че се маже по-лесно.
не дръжте част от маслото в хладилник и ще си го мажете лесно всяка сутрин Peace

# 40
  • Варна
  • Мнения: 472
Звучи много страшно - всичко това за маргарина  Sad
имам някакъв спомен, че в Ню Йорк го били забранили като цяло  Thinking
а аз толкова обичам препечени филийки с маргарин  Cry  Cry
/ маслото е ужасно твърдо, а ако го държа извън хладилника - нали ще се развали  newsm78 /

# 41
  • Linz
  • Мнения: 11 619
а аз толкова обичам препечени филийки с маргарин  Cry  Cry
/ маслото е ужасно твърдо, а ако го държа извън хладилника - нали ще се развали  newsm78 /
Е точно за препечени филиики маслото е по-подходящо. При мазането на маргарина върху топлата филия, той се дели на мастни капки и вода.
Маслото не се разваля толкова лесно, това не е мляко. Все пак няма да го държиш 4-5 месеца на жегата.

# 42
  • Мнения: 5 877
При това маслото е в пъти по-вкусно от маргарина. Особено ако е истинско.
Хубаво масло върху препечена филийка - чудно.

# 43
  • в мъжки прегръдки
  • Мнения: 3 574
Вярно е че маслото е по-вкусно от маргарина. Но наистина лятото като го оставя навън в кутията за масло започва да мирише неприятно.
Що се отнася до вредата от маргарина мисля че след като все пак е разрешен за консумиране като цяло не е толкова вреден. Като се има предвид колко други по-вредни и забранени неща сме изяли, изпили и вдишали.
За печенето - обикновено мажа филията с маргарин и слагам на тостера. Става вкусно. Но с масло също става вкусно. Особено както казах по-горе че мажа филията не откъм салама и кашкавала а от външната страна и той се припича направо на тостера. Вярно че после тостера трябва да се забърше, но аз така или иначе го чистя след като печа.

# 44
  • Мнения: 4 916
Вярно е че маслото е по-вкусно от маргарина. Но наистина лятото като го оставя навън в кутията за масло започва да мирише неприятно.
...

Разваля се, защото е естествен продукт, химията в маргарина просто няма как да граняса.

# 45
  • Linz
  • Мнения: 11 619
Когато е топло държа маслото в хладилник (през зимата- в шкаф) и го вадя 15 мин. преди да го ползвам.

# 46
  • Мнения: 1 540
Аз държа маслото в хладилника, но имам "резачка" за кашкавал, която ползвам и за маслото и нямам проблеми  Peace

# 47
  • Мнения: 4 806
какъвто ще да е - маргарин е.
Гадно нещо е.
Всичко останало е реклама.

От хубаво масло по - хубаво няма.

# 48
  • Мнения: 4 916
Аз държа маслото в хладилника, но имам "резачка" за кашкавал, която ползвам и за маслото и нямам проблеми  Peace

Много хитро  Peace

# 49
  • Мнения: 74
 SadОлелеее...Аз доста хапвам маргаринче Shocked
Сега ям флора пък преди калиакра сандвич.. Уж за по-ниско калорично....разликата е голямя наистина в стойностите,но тия работи ме стреснаха...Незнах,че е толкова зле... Rolling Eyes
За съжаление едва ли последната гадост,която е  измислена:? Tired

# 50
  • Мнения: 4 176
Твърдо против всякъкви маргарини съм.Най-добрата мазнина е зехтинът! Peace

# 51
  • Мнения: 74
   За зехтина спор няма Peace
Студено пресован най добре Hug
Хем полезно,хем малко калрий....Само малко по скъпичко излиза. Rolling Eyes
Но на фона другите вреди това да е... Laughing

# 52
  • София
  • Мнения: 2 105
изобщо не вярвам да има фибри, но на мен пък ми е най-вкусен от всички и ако купувам, купувам от него

# 53
  • Мнения: 74
Може и така да е Thinking Confused
Като не си го правиш сам не мноого ясно какво има  Twisted Evil
Иначе и бела не лош на вкус Crazy

Общи условия

Активация на акаунт