маргарин КАЛИАКРА със фибри!!!

  • 5 576
  • 53
  •   1
Отговори
# 30
  • До хладилника, който обичам
  • Мнения: 22 841
Че аз мога да си купя хубаво краве масло и да си направя с него и фибри от магазина моя смес, в която маслото може да е 3%, а не фибрите Mr. Green
Виж ти, това е чудесна идея Simple Smile

# 31
  • В Сънландия
  • Мнения: 1 445
Маргарина е гадост - ужасно вредна!
Направете следният експеримент - препечете филийка хляб и още вряла я намажете с маргарин.Не се топи нали?Сложете я в скаричка или фурна и засечете за колко време ще се стопи маргарина.И сега си представете какво става в стомаха ви когато го консумирате.КОлко време е нужно на стомаха, колко енергия и колко топлина, за да успее да го стопи, пък да не говорим за тялото  да го усвой.
Мили дами отворете си очите - маргарина е ужасно вреден за тялото, независимо колко реклами се правят и как ни ги хвалят.
А за детенце - да не говорим....

# 32
  • в мъжки прегръдки
  • Мнения: 3 574
Маргарина е гадост - ужасно вредна!
Направете следният експеримент - препечете филийка хляб и още вряла я намажете с маргарин.Не се топи нали?Сложете я в скаричка или фурна и засечете за колко време ще се стопи маргарина.И сега си представете какво става в стомаха ви когато го консумирате.КОлко време е нужно на стомаха, колко енергия и колко топлина, за да успее да го стопи, пък да не говорим за тялото  да го усвой.
Почти всеки ден го правим този експеримент. Разтопява се без проблем. Точно както маслото. И тази сутрин правих препечени сандвичи с луканка и кашкавал и понеже го правя с две филии на тостер тип куфарче мажа филиите от външната страна с маргарин. Става изключително вкусно. Може би става дума за различни маргарини, ние купуваме калиакра а последния път този с фибрите. Умишлено купувам маргарин тъй като се размазва по-добре на филията. Маслото като е седяло в хладилника направо раздробява хляба докато го мажа.
За усвояването не знам какво да кажа. Не изкарвам маргарин, значи съм го усвоила.
За фибрите също нямам особено мнение. Не ги усещам като ям така че мога само да гадая има ли ги или не.

# 33
  • В Сънландия
  • Мнения: 1 445
Първо мажете филииите и ги запичате или първо ги изпичате и след това ги мажете?Ако ги слагате в тостера с маргарина директно естествено, че ще се разтопи

# 34
  • Linz
  • Мнения: 11 619
С фибри и без фибри- маргарин не купувам Naughty

# 35
  • Smallville
  • Мнения: 994
С фибри и без фибри- маргарин не купувам Naughty
И аз така,филии не мажем,сандвичите са без мазнина,абе с една дума с колкото може по малко вредности се старая да се храним Crossing Arms
 Фибри има в плодовете и зеленчуците,че не сме допрели да си ги набавяме с маргарин точно Naughty

# 36
  • anywhere
  • Мнения: 3 303
Аз се трансомазнявам с маргарини най-редовно  Mr. Green, защото не мога да мажа това замръзнало масло върху филия.
Пък и като си намажа една препечена филия Бонус с малко маргарин с фибри и допълня картинката с чай без захар, си успокоявам съвестта, че се храня диетично!  Laughing

# 37
  • Linz
  • Мнения: 11 619
А що ви е замръзнало маслото? newsm78
Аз купувам от най-малките разфасофки (Президент, че най-много доверие ми вдъхва) и го държа на стайна температура.

Ето нещо за маргарина (копнах го от една друга тема):


Намазваш филийка с маргарин, изяждаш я и хоп, поздравления: ти си поел нужната доза от фибри и "можеш да забравиш за диетите!" Това се опитват да ни убедят проиводителите на един не безизвестен маргарин.

Наистина ли той е полезен и по-добър от маслото? Допринася ли той за нашето здраве? Това са отговори на които сами трябва да си отговорим. Нека първо проследим производствения процес наречен хидрогениране (всъщност създаден от откривателя с цел производство на сапуни).

Първо, олиото или другата използвана зеленчукова мазнина е течна. За да се превърне в твърда маса продукта се загрява до много висока температура под налягане. След това се вкарва водород (hydrogen) в сместа при наличието на никел /и алуминий, като катализатори. Водородните молекули се свързват с въглеродните и ТАДАМ! вече имаме твърда маслена маса наречена маргарин...Или по скоро ако тъмната, лошо миришеща маслена смес е това което наричаме маргарин. За да се стигне до маргарина, който познаваме се преминава през процес на избелване (много подобен на избелването на прането), оцветяване, прибавяне на консерванти, парфюмиране и понякога добавяне на витамини. Така вече имаме познатия продукт който мажем на филийки на децата.

Какъв е проблема? Всъщност има четири главни проблема.

Първо, жестокото загряване и последваща обработка на олиото разрушава всички витамини и минерали, променя състава на протеините.

Второ, жизненоважните мастни киселини (Essential Fatty Acids)са променени а понякога дори превърнати в антагонистични съставки, т.е. вместо полезни са станали вредни. Д-р Hugh Sinclair, завеждащ лабораторията за хранене на човека в Университета Оксфорд, е открил че липсата на тези мастни киселини: "допринася за нервни заболявания, сърдечни заболявания, артеросклероза, кожни заболявания...артрит и рак" (Drug Trade News).

Трето, получената субстанция е неразпозната от тялото, следователно се третира като чужд обект и количеството което не се изхвърли се отделя в мастните клетки. Единствения ефект от тази мазнина, настрана от лошото здраве, е увеличаването на мастната маса.

Четвъртият, според мен най-голям проблем, е наличието на никел в процеса на проиводството. За съжаление, никела остава в маргарина. Според авторите на учебника "Индустриална Химия:" "никела не може да бъде филтруван изцяло, независимо от използвания метод...Процедурата е да се впръска раздробен на много малки частици никел...никела се използва от 0.5 до 1процента." Още по-лош е факта, че най-разпространения (евтин) метод е да се използва равна смес от никел и алуминий, при която обаче за да има ефект, използваното количеството се увеличава от един до десет процента от теглото на продукта.
Най-добре е обяснено влиянието на никела върху човешкото тяло от д-р Henry A Schroeder: "Този елемент дори и в минимални дози е канцерогенен. Още повече, че метали неприсъщи за човешкото тяло, като никела, са изследвани като причинители на артеросклерозата... Един метал може да замести друг и да го измести от биологичната система, така че има голяма вероятност никела да се състезава с друг, всъщност жиззненоважен, метал от ензимната система на тялото и да допринася за недостатъчност на витамин B6..." (Журнал на хроничните болести).

Следват разбира се по-малките проблеми с добавените оцветители, подобрители, консерванти и други химикали.


# 38
  • Smallville
  • Мнения: 994
  202uu smile3501
Това и аз съм го чела някъде и ми е набило в съзнанието,и затова  Naughtyна маргарина.

# 39
  • Мнения: 184
не ям маргарин.

изобщо не е диетичен. 3 грама мазнина са си 3 грама мазнина

единственото предимство на маргарина е че се маже по-лесно.
не дръжте част от маслото в хладилник и ще си го мажете лесно всяка сутрин Peace

# 40
  • Варна
  • Мнения: 472
Звучи много страшно - всичко това за маргарина  Sad
имам някакъв спомен, че в Ню Йорк го били забранили като цяло  Thinking
а аз толкова обичам препечени филийки с маргарин  Cry  Cry
/ маслото е ужасно твърдо, а ако го държа извън хладилника - нали ще се развали  newsm78 /

# 41
  • Linz
  • Мнения: 11 619
а аз толкова обичам препечени филийки с маргарин  Cry  Cry
/ маслото е ужасно твърдо, а ако го държа извън хладилника - нали ще се развали  newsm78 /
Е точно за препечени филиики маслото е по-подходящо. При мазането на маргарина върху топлата филия, той се дели на мастни капки и вода.
Маслото не се разваля толкова лесно, това не е мляко. Все пак няма да го държиш 4-5 месеца на жегата.

# 42
  • Мнения: 5 877
При това маслото е в пъти по-вкусно от маргарина. Особено ако е истинско.
Хубаво масло върху препечена филийка - чудно.

# 43
  • в мъжки прегръдки
  • Мнения: 3 574
Вярно е че маслото е по-вкусно от маргарина. Но наистина лятото като го оставя навън в кутията за масло започва да мирише неприятно.
Що се отнася до вредата от маргарина мисля че след като все пак е разрешен за консумиране като цяло не е толкова вреден. Като се има предвид колко други по-вредни и забранени неща сме изяли, изпили и вдишали.
За печенето - обикновено мажа филията с маргарин и слагам на тостера. Става вкусно. Но с масло също става вкусно. Особено както казах по-горе че мажа филията не откъм салама и кашкавала а от външната страна и той се припича направо на тостера. Вярно че после тостера трябва да се забърше, но аз така или иначе го чистя след като печа.

# 44
  • Мнения: 4 916
Вярно е че маслото е по-вкусно от маргарина. Но наистина лятото като го оставя навън в кутията за масло започва да мирише неприятно.
...

Разваля се, защото е естествен продукт, химията в маргарина просто няма как да граняса.

Общи условия

Активация на акаунт