Натриев Глутамат, Маргарин, Подсладители и други вредни съставки в храните - 2

  • 22 689
  • 306
  •   1
Отговори
# 30
  • Мнения: 11 607
Моля някой да систематизира - какво масло, хляб, бисквити и пр. да си купуваме... Моля! Hug

# 31
  • Кацнала на едно дърво.
  • Мнения: 3 192
Киселото мляко на Роса май наистина става, поне на вкус го докарва. Ще потърся и маслото.
За "Бонус" мога да кажа, че най-вероятно го оцветяват. Няма вкус на истински ръжен хляб.
У дома купуваме "Слънце и луна" на Класанови, но преди имаше друг вкус. Странно защо...  newsm78

# 32
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
  • Мнения: 13 650
Киселото мляко на Роса май наистина става, поне на вкус го докарва. Ще потърся и маслото.
За "Бонус" мога да кажа, че най-вероятно го оцветяват. Няма вкус на истински ръжен хляб.
У дома купуваме "Слънце и луна" на Класанови, но преди имаше друг вкус. Странно защо...  newsm78

И аз купувах на Класанови, но все по- често започнах да попадам на мухлясали семки вътре и се отказах ...заради микотоксините .... онези дето ги откриха във фъстъците .... по същата причина спрях да готвя и елда, защото изхвърлих 3 пакета , миришещи на мухъл ..... просото и то е мухлясало ...като започне да има някакъв контрол върху тези храни отново ще започна да купувам ...много харесвам елда и просо ...пък киноа са спрели да внасят  #Cussing out ...

# 33
  • Мнения: 3 647
аз вече купувам обикновен бял заводски хляб, защото след онези разкрития за добавките в хляба се отчаях, че няма никакъв контрол и морал и спрях да взимам черен .... а ръчния не ми се получава...или брашното не е добро ...или в мен е вината, но странното е, че в началото правех страхотно вкусен хляб .... а напоследък става толкова гаден, че никой не го яде ...хляб в найлон не взимам  Sick
може да е прекено прясно брашното
трябва да е  отлежало поне 30-60-90 дена от  меленето му в мелницата
и затова да ти се скашква

# 34
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
  • Мнения: 13 650
аз вече купувам обикновен бял заводски хляб, защото след онези разкрития за добавките в хляба се отчаях, че няма никакъв контрол и морал и спрях да взимам черен .... а ръчния не ми се получава...или брашното не е добро ...или в мен е вината, но странното е, че в началото правех страхотно вкусен хляб .... а напоследък става толкова гаден, че никой не го яде ...хляб в найлон не взимам  Sick
може да е прекено прясно брашното
трябва да е  отлежало поне 30-60-90 дена от  меленето му в мелницата
и затова да ти се скашква


Ми не е така ...аз си купувам огромни разфасовки и те си стоят в шкафа .... така че  Rolling Eyes

Взимам на Техра "Грахам "

# 35
  • Мнения: 2 242
Моля някой да систематизира - какво масло, хляб, бисквити и пр. да си купуваме... Моля! Hug

Препоръчвам - бисквити чисти и неопетнени, само дето не са точно бисквити .... ами сплескани зърна. Не знам защо, но Зори ги обожава

в момента имам само Съдържание на смесените -последната картинка (тях най-уважаваме): Пшеница 60%, ориз 25%, царевица 5%, овес 5%, ръж 5%, сол 0,75%

Един единствен път успях да намеря и сухари на същата фирма но беше във Видин ... а някой да е виждал други техни продукти http://www.racio.cz/CZ/s_bio_ryze.htm

# 36
  • Мнения: 2 761
А тя елдата в Бг не идва ли от Украйна?Поне така ми казаха в един магазин.Има и сол от там.Тъй 4е осторожно!

# 37
  • Мнения: 3 647
аз вече купувам обикновен бял заводски хляб, защото след онези разкрития за добавките в хляба се отчаях, че няма никакъв контрол и морал и спрях да взимам черен .... а ръчния не ми се получава...или брашното не е добро ...или в мен е вината, но странното е, че в началото правех страхотно вкусен хляб .... а напоследък става толкова гаден, че никой не го яде ...хляб в найлон не взимам  Sick
може да е прекено прясно брашното
трябва да е  отлежало поне 30-60-90 дена от  меленето му в мелницата
и затова да ти се скашква


Ми не е така ...аз си купувам огромни разфасовки и те си стоят в шкафа .... така че  Rolling Eyes

Взимам на Техра "Грахам "
оо черните брашна по принцип са по лепкави  и по трудуемки
 а хляба става леко сбит
а докато го месиш е едно жилаво и лепкаво

# 38
  • Мнения: 11 607
Взимам на Техра "Грахам "

А какво ще кажете за смесите - Многозърнест хляб и Селски хляб.....

# 39
  • Мнения: 5 500
Какво ще кажете за това масло, само такова купувам:

Оня ден си купих елда от Пикадили, пише, че е сурова и може да кълне, но още не съм пробвала.
На Техра не купувам брашна, от скромния ми опит хляба още на следващия ден става на камък. Купувам си типово брашно от мелница, също и бяло, но скоро разбрах, че на бялото още там слагали подобрители! Какви-не знам, ще питам другия път като имам път нататък!
Какво ще кажете за типовото брашно?
А от позната ситничарка знам, че наистина в бялото брашно слагат избелители, защото не е качествена пшеницата и така му докарват белия цвят! Лично тя като работеше с това брашно започваше да киха, да й текат сълзи и да я "стяга" гърлото!

# 40
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
  • Мнения: 13 650
Взимам на Техра "Грахам "

А какво ще кажете за смесите - Многозърнест хляб и Селски хляб.....


ами ..има разни добавки в брашната .... без добавки е само ръженото брашно ...или поне не пише да има такива .... В Грахама има ензим алфа- амилаза, за бухване на брашното- естествена добавка, поне така ми каза технолога им .... според аналитика, онзи сайт с добавките , в хлебопроизводството вече се слагали естествени добавки .... не си спомням какво пишеше на етикета на другите брашна, но не ги взимам  ....аз меся грахам и типово ....от темата с хлебопекарните ми казаха, че може да не ми става хляба заради маята .... ще пробвам с друга мая и ще ви кажа ...става горчиво - кисел на вкус и много смачкан, макар че го оставям да превтаса

# 41
  • Мнения: X
Миналата седмица (май съм споменавала вече) като купувах брашно внимателно четох етикетите - на 80% от брашната има подобрители или Е450, намерих едно тип 500, на чиито етикет не пишеше добавки. Дано Peace

# 42
  • Мнения: 2 631
Slavi, Алекс яде само от тези блокчета - в нашето СВА има първите 2 вида, днес ще разгледам дали няма и други техни продукти Peace
ISOLDE, и ние сме на това масло след като изчетох това за маслата

# 43
  • Шумен
  • Мнения: 1 348
Сикрет, какво й е на елдата, че май съм пропуснала? Иначе в нашите СБА има 2 марки, незнам къде живееш, но тук явно има внос (или пък в града има само няколко елдоядци  Mr. Green)
И към Christian имам въпрос: как се разбира дали стафидите са с добавена захар? А пържени изобщо не съм виждала сякаш.... А сушените смокини и те ли са със захар?

# 44
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
  • Мнения: 13 650
Ми....нали се оказа, че сме яли 7 години отровни фъстъци ....същите гъбички, които отделят микотоксини се завъждат и в елдата ...те са вид мухълчета.... може да ги има без да се виждат ...а аз няколко пъти киупувам елда, която ми мирише на мухъл, просо също ...отказвам вече да си правя експерименти с детето ...когато има истински контрол над храните и на пакета пише какво е нивото на микотоксини в храната , тогава ще купувам .... Елдата от Украйна и сухото мляко също .... е и там живеят хора ....пък и ей я къде е Украйна .... тук също още растат радиоактивни зеленчуци

Общи условия

Активация на акаунт