Натриев Глутамат, Маргарин, Подсладители и други вредни съставки в храните - 2

  • 22 672
  • 306
  •   1
Отговори
# 45
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
  • Мнения: 13 650
Тези вторични метаболити, образувани в резултат на жизнената дейност на микроскопични гъбички (плесени) се развиват върху храните и са едни от най-опасните замърсители на храните и фуражите. Микотоксините се отличават с висока токсичност и изразена канцерогенна активност. Познати са над 240 вида плесенни гъбички, които продуцират около 100 токсични съединения, които попаднали с храната в човешкия или животинския организъм, предизвикват остри или хронични заболявания, наречени микотоксикози.



Това е цитат от тук :

http://www.bioevibul.com/products.aspx?vidid=22&id=115


А ето и наредбата ....дано да започнат да я спазват :

http://normanet.enterto.net/cgi-bin/demo/normagen.exe?ID=0&l … ;sg=0&d=54187

# 46
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
  • Мнения: 13 650
Този сайт може да е интересен :

http://www.fbcb-bg.org/?id=1

# 47
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
  • Мнения: 13 650
Миналата седмица (май съм споменавала вече) като купувах брашно внимателно четох етикетите - на 80% от брашната има подобрители или Е450, намерих едно тип 500, на чиито етикет не пишеше добавки. Дано Peace

Тази добавка не е безопасна

http://www.margaritta.dir.bg/fevruari/0609exxx.htm

# 48
  • Мнения: X
Миналата седмица (май съм споменавала вече) като купувах брашно внимателно четох етикетите - на 80% от брашната има подобрители или Е450, намерих едно тип 500, на чиито етикет не пишеше добавки. Дано Peace

Тази добавка не е безопасна

http://www.margaritta.dir.bg/fevruari/0609exxx.htm
И аз така предположих. Има го главно в брашната , които се водят, че са за сладкарски истории, "брашното, което само набухва" Crossing Arms

# 49
  • Шумен
  • Мнения: 1 348
Хубаво де, как се разбира дали елдата е от Украйна? На моята изобщо не пише такава информация. Има ли бг елда?

# 50
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
  • Мнения: 13 650
Тук малко за някои  масла ...пише къде има растителна мазнина и добавени витамини 

http://www.milker.bg/products.html

Обезмасленото масло  #Crazy :

http://www.segabg.com/online/article.asp?issueid=2450&sectio … =3&id=0000801

Ако някой си е купил новото Меню да каже какво е прочел :

http://menumag.bg/accents/view/119


понякога взимам от това масло ...незнам дали е хубаво :

http://www.umc.bg/news.php?&newsid=127

общо за мазнините :

http://www.margaritta.dir.bg/2avgust/01maslo.htm

# 51
  • Мнения: 2 761
зизи топ,Е 450 не е стра6ен-според таблицата.
Сикрет,ами сетих се за елдата и солта и ре6их да предупредя-пък всеки да си преценява.Аз не бих яла не6то дето се внася от там.
Пък и  радиацията в Бг не може да се сравнява с тази в района на 4ернобил.

За произхода на елдата се разбира след внимателно 4етене на етикета.А където ни6то не пи6е-не се купува!

Да кажа не6то и за мухъла в хляба-навремето една даскалица по история ни у4е6е,4е благодарение на мухлясалия хляб бг войници оцелявали на фронта-заради пенецилина в мухъла.Тъй 4е не е 4ак толкова ло6о:))

# 52
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
  • Мнения: 13 650
Пеницилина се отделя от някои зелени плесени ...черната плесен е опасна ... червената също е опасна ... пък и пеницилина не е полезен ...Анти- биотик е ...отрова един вид

А за Е450 пише това ... Нарушават храносмилането.
Могат да доведат до заболявания на стомашно-чревния тракт.

# 53
  • Шумен
  • Мнения: 1 348
Язък за елдата значи.... :badwords: И все така става с любими за мен храни...  Crossing Arms

# 54
  • Мнения: 2 761
Т.9 от последния линк на Сикрет не я разбрах.
Един познат твърди,4е най-ка4ествената мазнина е гхии-то,което сам приготвя като разтопява масло.Използва Роса-според него най-доборто на пазара.Но купувал от Метро на кг.
На мен Росата не ми хареса.

# 55
  • До хладилника, който обичам
  • Мнения: 22 828
За палмовото олио стана ли дума Thinking Толкова бързо се върти тази тема, че изпускам.

# 56
  • Мнения: X
За палмовото олио стана ли дума Thinking Толкова бързо се върти тази тема, че изпускам.
Още не, аз уж чета, ама може и да съм пропуснала. Все пак, мисля че конкретно - не, мина в графата - други. Crazy

# 57
  • До хладилника, който обичам
  • Мнения: 22 828
Аха Simple Smile Тогава да напиша едно съдържание, да кажете какво мислите:

пшенично брашно, шоколадови парчета (какаова маса (cocoa mass?), какаово масло, пълномаслено мляко на прах, суроватка на прах, млечна захар, емулгатор (соев лецитин)), палмово олио, захар, сушен кокос, яйца, глюкозен сироп, пшенично нишесте, набухватели (сода бикарбонат, амониев бикарбонат, калциев сулфат), сол, пълномаслено мляко на прах, flavours(? преведено като натурално-идентични аромати), яйчен белтък на прах.

# 58
  • Мнения: 2 242
СмиНсЧо много ще съм ти благодарна ако се огледаш   bouquet – тази марка има доста БИО серии

Аз се концентрирах да чета за маслата и ликовете на secretgarden ми бяха много полезни Hug. Масло Верея, виждам за пръв път (от къде го купуваш????), но пак на същата фирма маслото Фибела според теста на Асоциацията на потребителите е доста добро като масленост и съдържание на вода Peace.

До този момент ми стана ясно че всички ‘Обезмаслени’ и ‘Масла за мазане’ категорично отпадат

„В последните години се разработиха масла за мазане, които се запазват меки дори при ниски температури, което ги прави удобни за ползване директно от хладилника. Това може да се постигне по няколко начина, но сред най-разпространените са добавяне на втвърдено растително масло или химическа модификация на маслото. Добавянето на втвърдени растителни масла прави маслата по-вредни за здравето поради химическата обработка, която причинява втвърдяването. При този процес се образуват транс-изомери. Има данни, че транс-изомерите на мастните киселини могат да причинят запушвания по кръвоносните съдове, да причинят диабет от тип 2, да увеличат трайно кръвното налягане, както и да увеличат сериозно риска от сърдечнo-съдови проблеми. В наши дни не е известно много за биохимията на транс изомерите и как те повлияват например мозъка на зародишите или на децата. Предполага се, че точно тези вредни мастни киселини имат отношение към затлъстяването, различните метаболитни синдроми и диабета. Известно е, че транс-изомерните мазнини, не са безвредни дори в минимални дози.”

За момента в моята класаия май най-обикновено краве масло на Хранинвест си е най-добро Както и някои немски масла, но още не съм сигурна кои

За палмовото олио май не стана дума, мен ме интересува и за тиквено и царевичното?

# 59
  • До хладилника, който обичам
  • Мнения: 22 828
Добре бе, хора, обикновените български масла само на мен ли ми миришат гадно? Отделно, че са меки въпреки държането в хладилника (горния текст обяснява защо).
Харесвам някои БГ масла в големи опаковки - поне са твърди, макар че пак намириснуват... (производителят ми убягва Confused), както и немските различните...

Общи условия

Активация на акаунт