Как правите печено агнешко?

  • 87 288
  • 84
  •   1
Отговори
# 75
  • Мнения: 6 781
Да ви дам и моята рецепта,която знам от свекърва си и винаги става сполучливо.Може да се ползва и за друг вид месо.
Месото се нарязва на порции и се посолява.В купа се смесват брашно и червен пипер в съотношение 3:1.Всяка порция се овалва в сместа,а после и в купа с олио.На дъното на тава се нареждат стръкове пресен чесън и цели клонки девисил (селим).Отгоре следва ред месо,пак чесън и девисил и така докато свърши месото като последния ред е от чесън и девисил.Налива се чаша бира или бяло вино и ,ако се налага чаша вода.Течността да не покрива месото,а само да се показва между него.Покриваме плътно с капак или алуминиево фолио и слагаме в студена фурна.Включваме фурната на 220-250 С и печем 2 1/2 часа без да отваряме.Махаме капака/фолиото и запичаме леко за още 15-ина минути.

pep-4o,това което е показано на снимката като калоферче ми прилича много на градински чай(салвия).От един грък знам,че е много подходящо за агнешко.Той го нарича синьо куче,защото цъфчицата му прилича на кученце.Аз го ползвам за дроб-сърмата,но намалям малко джоджена,че и двете подправки са ми малко силнички.

# 76
  • Мнения: 20
Това на снимката си е точно калоферче.Това е една от най-хубавите подправки за агне.А откакто свакото на мъжа ми,ме светна да я прибавям на рибена чорба,просто не я пропускам...

# 77
  • Мнения: 9 109
момичета, салвия има и тук на пазара и ползвам, но наистина не изглежда като калоферчето.
Това и друг път съм го чела някъде, ще потърся по-сериозно.

# 78
  • Мнения: 413
Ето и моята рецепта-агнето се намазва отвсякъде с олио,сол и червен пипер.Плънката приготвям от равно количество пресен и стар червен лук който само претривам с подправки-сол,червен пипер,чубрица,джоджен,и мащерка(баба му казваше бабина душица) и съвсем малко олио.Прибавям и сварените и нарязани дреболий.Омесвам така приготвената плънка и напълвам агнето(пълня половин агне )Зашивам го и го поставям в тавата която е от печката(имам предвид в тавата с която си е купена печката) Отдолу поставям 2-3 летвички и върху тях агнето в тавичката слагам 1 чаена чаша вода и половин чаша бира.Завивам с фолио и слагам да се пече на 300 градуса около 1 час,докато заври хубаво.След това намалям фурната на около 150 градуса и пека още около 3 часа. Пека в печка Раховец,но така най-ми се доближава до детските спомени. Месото става на мозък и ако някой предпочита може да добави в плънката гъби ,но ние предпочитаме без тях Сега запретвам ръкави и утре ще кача снимки Peace

# 79
  • Варна
  • Мнения: 447
Момичета,пробвали ли сте да направите агнешкото в торбичка за фурна?  newsm78
Мисля да пробвам,но не знам дали ще се получи  Blush

# 80
# 81
  • Варна
  • Мнения: 447
Аз го правя по много лесен начин ,но резултата е невероятен.Взема се агнешко бутче,или порции агнешко също става.Загрявам олио в тигана и запържвам чесън и лук(пресни най - добре).След като се запържат до златисто,слагам червен пипер,лъжица брашно и бъркам бързичко за да не загори пипера и брашното,слагам и вода, така че да се получи гъста каша и свалям от котлона.Добавям малко сол и нарязан пресен гюзум(джоджен).След това в самото месо пробивам дупчици в които слагам парченца чесън и лист от гюзума.Посолявам месото поръсвам с чер пипер и овалвам в получената каша.слагам месото в тава,и върху месото слагам ако е останала от кашичката.В тавата сипвам вода и малко бяло вино ако има.Покривам с фолио и слагам в фурната за два -три часа.Накрая запичам леко.  Peace
Това е моята рецепта.Надявам се ако някой я хареса и я направи да сподели дали му е харесала.У дома всеки който е опитвал е бил очарован.Бон апетит както се казва   Wine Glass
Страхотна ти е рецептата , всички си "облизаха пръстите"   bouquet

# 82
  • Мнения: 756
пробвах днес , за празника нова рецепта , а и за първи път го празнувам извън България , и го приготвих по следния начин .Вземам плешка , нарязвам я на околоо 20-30 места , подправям със сол и пипер , 1 с.л зехтин и розмарин посипан по месото.Опаковам го във фолио , но не прекалено стегнато и го слагам в предварително загрята фурна на 180 с вентилатор за час и половина като при слагането на месото във фурната увеличавам на 220/ вентилатор/ . Отделно на грил приготвям леко запечени патладжан , тиквичка , жълта и червена чушка , глава червен лук и пресен  такъв .След като ги запека леко зеленчуците на грил ги подправям с 3 с.л. зехтин и след като махна фолиото от агнешкото / след часа и половина / покривам месото със зеленчуците и 150 мл агнешки бульон- пека 35-45 мин.на същата температура .След като го извадя от фурната месото се слага на дъното на съд за сервиране и се покрива със зеленчуците . Съда се покрива сфорио и се остава да почива на топло место до сервирането му .

# 83
# 84
  • Мнения: 4 358
Аз го правя по много лесен начин ,но резултата е невероятен.Взема се агнешко бутче,или порции агнешко също става.Загрявам олио в тигана и запържвам чесън и лук(пресни най - добре).След като се запържат до златисто,слагам червен пипер,лъжица брашно и бъркам бързичко за да не загори пипера и брашното,слагам и вода, така че да се получи гъста каша и свалям от котлона.Добавям малко сол и нарязан пресен гюзум(джоджен).След това в самото месо пробивам дупчици в които слагам парченца чесън и лист от гюзума.Посолявам месото поръсвам с чер пипер и овалвам в получената каша.слагам месото в тава,и върху месото слагам ако е останала от кашичката.В тавата сипвам вода и малко бяло вино ако има.Покривам с фолио и слагам в фурната за два -три часа.Накрая запичам леко.  Peace
Това е моята рецепта.Надявам се ако някой я хареса и я направи да сподели дали му е харесала.У дома всеки който е опитвал е бил очарован.Бон апетит както се казва   Wine Glass

Направих го днес по тази рецепта - резултата беше повече от добър Heart Eyes. Благодаря за рецептата.Ето и доказателство

- не ми е хубава снимката, но все пак.

Общи условия

Активация на акаунт