Месото се нарязва на порции и се посолява.В купа се смесват брашно и червен пипер в съотношение 3:1.Всяка порция се овалва в сместа,а после и в купа с олио.На дъното на тава се нареждат стръкове пресен чесън и цели клонки девисил (селим).Отгоре следва ред месо,пак чесън и девисил и така докато свърши месото като последния ред е от чесън и девисил.Налива се чаша бира или бяло вино и ,ако се налага чаша вода.Течността да не покрива месото,а само да се показва между него.Покриваме плътно с капак или алуминиево фолио и слагаме в студена фурна.Включваме фурната на 220-250 С и печем 2 1/2 часа без да отваряме.Махаме капака/фолиото и запичаме леко за още 15-ина минути.
pep-4o,това което е показано на снимката като калоферче ми прилича много на градински чай(салвия).От един грък знам,че е много подходящо за агнешко.Той го нарича синьо куче,защото цъфчицата му прилича на кученце.Аз го ползвам за дроб-сърмата,но намалям малко джоджена,че и двете подправки са ми малко силнички.