American седянка #8

  • 13 937
  • 294
  •   1
Отговори
# 30
  • Мнения: 1 393
Simple Smile

Още помня една тема в Клюкарника на Червената Депешарчица ли беше, някаква много отракана мадама. Прочела една от хилядите книги за конспирациите около 9/11 и вдигна шум до небето, едва ли не "Мойсей, мой човек, тука ли си да записваш?" Май за ролята на правителството в 9/11, как всичко било начертано от Буш и Роув. Все едно на ден не се пръкват по две такива книги...  Joy

Оо, да, как да не помня- аз тогава и се изрепчих, на нея и една друга, не я помня вече коя беше, но пък още помня как тактично ми се обясни, че щели да ми кажат истинското си мнение за Америка и въпросната конспирация, ама съм била в напреднала бременност и можело да ми стане нещо, затова щели да си замълчат.  ooooh!
Още един друг стереотип, който много обичам.

За яйцата- защо така не сте доволни от тукашните бои, бре, хора? Аз се учудвам.
Аз ги намирам добри, може би защото не разчитам само на боите- обикновено рисувам абстрактни фигури с пастели (подобно на метода с восък) и после боядисвам, винаги съм била много доволна от резултата.


Т, мерси за ушните съвети.
Аз търпя, защото съм почти сигурна, че е заради зъб, а имам час при зъболекар след по- малко от седмица.
Иначе наистина, ако сега  направя час за самото ухо, ще има едно чакане, знаете как е.
А тези капки за възрастни стават ли- знаеш ли? Мерси много!

И да се върна за органик храните от миналата тема.
Наизвадиха се едни статии, та да си кажа и аз, че в един от последните броеве на ТАЙМ имаше мнооогооо по темата.
Нямало никъде примерно органик риба- аз не знаех. Защото нямало официални стандарти разбработени и одобрени за това.
И също- ако пише органик, това означавало, че съставките на въпросната храна са едва до 70% органик, иначе било нужно да пише 100% органик на етикета, за да го сметнеш за наистина такъв продукта.
И един въпрос за млякото- според вас дали просто не можем да си го варим, органик или не, както едно време нашите майки и с това да разрешим болшинството проблеми преди да го даваме на децата си?

Аз официално бия козуначен отбой- фурната ми се развали, работи само на бройлер от вчера, а техник ще дойде чак другия петък.
Язък, бях се наканила. Поне яйца ще направя, но ще е в събота. Също съм си заплюла едно предястие на Джемма от готварския форум- желирани яйца, много интересно изглежда, та да видим.  Wink

# 31
  • Мнения: 192
Запис...
Я ми кажете има ли значение дали боядисваш яйцата сутринта или вечерта?  Аз не успях да го направя тази сутрин и сега не знам дали да не отложа до събота?

Колкото до глобализацията етц...  гледам да се обогатявам с контактите си с всякакви националности, култури, религии... но ме ядосват много, крайно негативните мнения за Америка...

# 32
  • Boston, MA
  • Мнения: 3 105
ЛЛ, аз ща не ща, довечера ще боядисвам.

# 33
  • Мнения: 650
*
баница-400гр кис.мляко,сода,3 яйца,малко брашно ако е много течно - троша сиренето на всяка кора,отгоре смес-завивам-поливам с останалата смес-пека; на дуното на тавата пръскам ПАМ,и слагам една кора върху която редя рулцата

нъц Laughingпробваи моята с 10 яйца, 100мл олио, паунд фета и половин паунд поне филаделфиа крийм чиийз
ако искате, бях я писала на някой
Разбиваш 10 яйца и слагаш колкото можеш да натрошиш philadephia cream cheese около 300грама и след това фета пак около 400 грама и това е смеската. После аз вземам фини кори с размер 25см на 45 см и в кутиата са около 20-нарицхат се pastry sheets. После намазвам кръгла тава за пица с зеленчуково олио. Вземам една кора , мажа положината с четка със същото олио и загъвам отгоре другата половина и пак мажа с олио и след тожа щедро слагам от плънката в единия краи и започвам да правя руло и самото руло го завивам на руло и слагам в тавата. после така и другите кори. Мажа с олио отгоре баницата и слагам алуминиево фолио да я покрия и във фурната на 425градуса фаренхайт печене само отдолу за 25 минути и после махам фолиото, печа още 5 минути само отгоре на low и охааа... приятен апетит  bouquet преди да я запечеш отгоре я като махнеш фолиото я намазваш с едно яйце

е това е Хамериканска баница, другата е икономична българска Joy Joy

# 34
  • Мнения: 2 381
Някой може ли да ми каже какво е времето в Чикаго тия дни? Утре летим натам, а на сайтове за времето не вярвам откакто затънах в снежна буря в Далас по време, в което се предполагаше да е 12 С.

Студ. Вчера заваля и лек сняг. Температурите паднаха с 30-40 градуса. От 69 на 30 (през деня) и 22-27 през нощта.
Ако си близо до езерото е кошмар. Вятърът може да те отнесе. И така до другата сряда.
Иначе е слънчево днес  Laughing

# 35
  • Мнения: 1 436
После аз вземам фини кори с размер 25см на 45 см и в кутиата са около 20-нарицхат се pastry sheets.

Да се изкажа неподготвена  Blush - pastry sheets не са ли от бутер тесто? На това ми прилича картинката на опаковката.

Малеее, моята баница е най-постна като гледам  Whistling. Аз слагам олио колкото да не ми залепва, иначе разчитам на мазнината от сиренето и на газираната вода да я държат сочна.

Ники1, мерси bouquet . Ти ме хвърли в малък ужас - аз на сняг не съм живяла от 7 години - нито яке имам, нито по-стабилни обувки  ooooh!

# 36
  • Boston, MA
  • Мнения: 3 105
Ако направя тази баница мъжът ми ще каже, че се опитвам да го очистя с холестеролна бомба (хем обича по-мазничка баница, но от яйцата го е страх). Laughing

# 37
  • Мнения: 1 393
Niki1, ама ти в Чикаго ли си?
Язък- бях там преди две седмици, да съм знаела, можеше да пием по кайве.  Simple Smile

Да, pastry sheets са точно бутер тесто, въобще не се изказваш неподготвена,  Juturna .
Корите за баница са phyllo dough.

# 38
  • Мнения: 2 381
Niki1, ама ти в Чикаго ли си?
Язък- бях там преди две седмици, да съм знаела, можеше да пием по кайве.  Simple Smile


Да, на 10 мин път от летището, където си престояла няколко часа. Кафето у нас можеше да го пием Simple Smile

Jururna, снегът беше лек, но вятърът е пронизващ. Ако идвате за Великден  си вземи по- дебели дрехи.

# 39
  • Мнения: 1 116


 другата е икономична българска Joy Joy
здравословна е по-точната дума според мен!
Аз дори в повечето случаи слагам и спанак в баницата, това е нещото в което децата ядат спанак без да мрънкат Simple Smile

# 40
  • Мнения: 650
Аз пак за баницата Laughingами да холестеролна бомба си е но не съм видяла отказал се-ядат и ушите им пляскат Laughing
а иначе не знам дали ще стане с фалшивите яйца, то и във фета и филаделфия има доста холестерол Embarassed Но с толкова материал не ми трябва газирана вода и мляко, бухва и не спада Wink

А иначе аз поне си мислех че pastry sheets е общо за кори а рuff pastry sheets е бутер тесто. Аз вземам Safeway SELECT Phyllo Dough pastry sheets -поне така пише на кутията-леле ако не е така колко хора съм пратила на бутер тестото Laughing

Нъц, българска, Танита-ако опиташ ще се разколебаеш Heart Eyes-няма такова нещо с бяло брашно където е здравословно Peace Освен това съм сигурна че тази икономичната мъжът може да я хапне почти цялата, а при мен е разпределено на парче половин яице Laughing Laughing
Аз го написах по повод темите за американците Grinning

# 41
  • Мнения: 7 091
Ох отговарям много набързо, защото едната доза козуанци ми втасва, ще мятам втората!
MrsG, аз точно защото кърмиш ти препоръчах тези, едно че са хомеопатични, второ че са и за деца! Можеш да ги ползваш спокойно!
За фурната дето ти се развалила- много лошо! Ако много ти се яде, изпечи си половин доза направо в машината за хляб, Можеш след като втаса ако искаш да го изкараш и да го сплетеш  Peace  Peace Баба едно време и в тенджера под налягане съм я виждала да пече  Laughing

Аз правя и постна, и по-мазна баница, зависи Simple Smile
Яйцата ( ако говорите за традиции) не е хубаво да се боядисват когато е тъмно, ама мен ако питате, аз така или иначе го оставям за събота, че хич не ми харесва идеята децата да ядат яйца, които са престояли 3 дена сварени.  Rolling Eyes Аз ще ги боядисвам ( или по-точно Калин) в събота. Днеска ми е ден за 2 дози козунаци Simple Smile

# 42
  • Мнения: 2 381
За по- тъмни цветове използвайте кафяви яйца. Купувам от амишите.

Тандури, за рецептата за козунака да попитам от миналата тема. Това  продукти за 1 доза ли са? Едновременно ли слагаш или делиш на 2. Предупредиха ме да намаля продуктите, защото тестото тръгвало бързо и опирало в капака на машината.
И също да попитам за рецептите с масло - разтопявате ли го предварително или слагате нарязано на кубчета при другите продукти?
Досега съм правила козунаци и хлебчета само на ръка. Винаги са ставали, но отнема доста време.

# 43
  • Мнения: 1 116
Да и аз поради същата причина боядисвам яйцата в събота, обаче и козунаците правя в съботата и въобще съботата е един много изморителен и напрегнат ден. Обаче все така се случва че и на рожден ден да сме в събота вечерта преди Великден(много хора родени през април Simple Smile), та въобще не знам как ще сколасам с всичко.

# 44
  • Мнения: 1 436
А иначе аз поне си мислех че pastry sheets е общо за кори а рuff pastry sheets е бутер тесто. Аз вземам Safeway SELECT Phyllo Dough pastry sheets -поне така пише на кутията-леле ако не е така колко хора съм пратила на бутер тестото Laughing

Safeway Phyllo Dough са си баш фини кори - аз същите взимам Peace.
По повод pastry sheets: първата година като заживяхме с мъжа ми, той се беше ентусиазирал да яде баклава за Коледа. Аз на баклавата съм майстор, ама не знаех как се казват кори на английски. На 24ти наобед ходих в един руски магазин и видях нещо подобно. На плика пишеше 1 pastry sheet, отзад - perfect for strudels и аз си викам - това ще да е. Да, ама не. Като го отворих вечерта - един лист бутер тесто  hahaha. Бутер-баклавичките бяха голям хит де, ама все пак парен каша духа Simple Smile. Затова тези pastry sheets дето ги продават в Safeway с картинка на бутербаничка на кутията, ги заобикалям.

Последна редакция: чт, 05 апр 2007, 22:31 от Juturna

Общи условия

Активация на акаунт