Кекс за 10 минути

  • 4 489
  • 17
  •   1
Отговори
# 15
Има печки, които колкото и да се стараеш, не могат да опекат кекса - припламва отгоре, а вътре е недопечен. Аз имах такава, Варненско производство 1989 г. и никога не успях да опека нещо по-фино. Ако имаш електрическа тенджера - там пробвай, дано ти стане.

# 16
  • Мнения: 2 000
А от мен един кекс, който правя за 9 минути  Laughing (не без помощта на кухненския робот).
5 яйца
1.5 ч.ч.захар
6 суп.л. вода
0.5 ч.ч. олио
2 ч.ч.брашно
1 бакпулвер
2 суп.л.какао

Яйцата се разбиват със захарта. Налива се водата лъжица по лъжица. След това се излива олиото и брашното, смесено с бакпулвера. 2/3 от сместа се излива със формата за печене, а към останала 1/3 се изсипва какаото и се разбърква. Излива се върху бялата смес и се пъха да се пече в предварително загрята фурна на 180 градуса, за 35 мин.
Ето и 2 снимки на готовия кекс, който спретнах снощи. Само да добавя, че направих и глазура на кекса с половин шоколад:

http://pg.photos.yahoo.com/ph/katia_petrova/detail?.dir=/2950&am … a.jpg&.src=ph
http://pg.photos.yahoo.com/ph/katia_petrova/detail?.dir=/2950&am … e.jpg&.src=ph

# 17
  • Мнения: 3 927
Цитат на: juna
Аз вчера за трети път правих мраморния кекс на Иван Звездев,който става просто божествен.Следващия път ще пробвам и тези рецепти,но мисълта ми е друга- как така в една рецепта има олио, а в друга не.И то разликата е в цяла чаена чаша Thinking???


моля те, дай насам рецептата за мраморен кекс. аз нали съм фенка на звездев Wink , обичам да пробвам рецептите му....

Общи условия

Активация на акаунт