Сладолед и сладоледени удоволствия

  • 79 050
  • 323
  •   1
Отговори
# 45
  • Мнения: 349
Evjeni,

Изчаках няколко дни, за да ти отговори някой друг на въпроса за сладоледената машина, но уви newsm78.

Аз намерих това - в този сайт има такива машини за домашна употреба, рецепти и интересно показно видео за направа на ванилов сладолед в домашни условия.

http://www.ice-cream-recipes.com/

# 46
  • София
  • Мнения: 3 816
А някой виждал ли е по магазините машинка за сладолед и каква цена са.Ето тук има също няколко рецепти: http://www.gotvetesmen.com/recipes/10_from/recipes_with_ice_mashine/
  bouquet

# 47
  • Мнения: 4 392
3. опция. И колкото повече плодове- толкова по- добре!

# 48
  • Банкя
  • Мнения: 1 291
Знае ли някой с какво правят готовите сладоледени торти. С течната сметана.

# 49
  • София
  • Мнения: 3 816
Знае ли някой с какво правят готовите сладоледени торти. С течната сметана.

Виж това: http://www.bonapeti.tv/recipe_view.php?t=cooking&id=1381

http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php?topic=1313.30

  chef
                       
А тук още малко рецепти за сладолед: http://kulinar.gbg.bg/recview.php?rid=96


http://kulinar.gbg.bg/recview.php?rid=688

    bouquet




# 50
  • Мнения: 349
 geleva,
А някой виждал ли е по магазините машинка за сладолед и каква цена са.

Това намерих като машинка за сладолед http://www.big.bg/modules/news03/article.php?storyid=19123 домашен автомат за сладолед

Сладоледената торта, която предлагаш е много ефектна и лесна за изпъление - ще се пробва, но по - късно с хубави ягоди. newsm26

А ето и още хубави рецепти за сладолед:
http://allsweet.net/recipe.php?dir=12&page=menu

Много хубав сайт за  всякави сладки неща!

# 51
  • Мнения: 187
Да се включа и аз в темата. Много обичам сладолед. Да ви кажа и една от любимите ми рецепти. Правя го често, особено през лятото.
500 мл. прясно мляко;
6 яйца;
чаша захар;
ванилия, какао.
Млякото се сварява. Като поизстине, към него се изливат разбитите жълтъци и захарта. Слага се на слаб котлон и на водна баня,и се бърка непрекъснато докато се посгъсти. Охлажда се и към изстиналата смес се прибавят разбитите на сняг белтъци. Понякога като ги разбивам сипвам на тънка струйка горещ карамел. Става още по-вкусен, Embarassed а и белтъците "минават" за всеки случай през топлинна, макар и частична,  обработка.  Ароматизира се с ванилията или с какао и се замразява във форми, пластмасови чашки или в голяма купа.  GrinningНа дъното може да сложите бисквитка, отгоре ядки,но не е задължително.
А тук също има много интересна рецепта:http://bonapeti.tv/forum/viewtopic.php?t=569

# 52
  • Банкя
  • Мнения: 1 291
Малко ми бише прясното мляко и затова сътворих горяма смесица.Ред бисквити .Върхутях овче кисело мляко с ягодов конфитюр.Пак бисквити, крем на д-р Йоткер за торти сладоледи без варене-ванилия,върху него крем сладолед на Биосет -карамел.Сега е в камерата .На обяд ще го разрежа за децата и ще ви я покажа.Ако не е достатъчно маслено(киселото мляко( замръзва много и не може да се реже.

# 53
  • Мнения: 5 140
Всякакъв сладолед обичам и под всякаква форма.

# 54
  • Банкя
  • Мнения: 1 291
Ето какво се получи


Децатая харесаха.Млякото придава малко свеж вкус.То е най-студено и леко киселко

# 55
  • Мнения: 349
tarlio,
Поздравления,
Толкова идейна и нестандартна - Супер се е получила  chef - предполагам и на вкус.
Опитах се да разгадая цветовете на крема по твоето описание.  newsm78Ако съм определила ванилията като жълт цвят правилно, то съм  те разбрала.
Ако не  - обяснявай пак.

# 56
  • Все още в къщи, но скоро може и в лудницата
  • Мнения: 8 231
Ягодова сладоледена торта   ПО РЕЦЕПТА НА ИВАН ЗВЕЗДЕВ
за блата:
160 - 180 г бисквити
100 г маргарин
50 г орехови ядки
4 с.л. захар
за ягодовата марината:
500 г ягоди
4 с.л. захар
1 ч.л. лимонов сок
за сладоледа:
125 мл прясно мляко
50 мл студена вода
3 яйца
1 пакетче сметана
1 пакетче желатин
8 - 9 с.л. захар
Начин на приготвяне:
1. Ягодите се разполовяват, поръсват се със захарта и се поливат с лимоновия сок. Престояват 1 час.
2. Бисквитите се натрошават и се смесват със смелените орехови ядки и захар. Налива се разтопеният маргарин. Разбърква се и се изсипва във форма за печене с пръстен /22 см./. Разпределя се добре. Пече се в предварително загрята на 150С фурна, 10 минути.
3. Желатинът се полива с водата и се оставя да набъбне. Изсипват се леко разбитите жълтъци, както и ягодовия сироп. Леко се нагрява на слаб котлон колкото да се разтопи желатина. Наливат се пасираните ягоди. Поръсват се 2 с. л. захар. Оставя се в хладилник да стегне. Белтъците се разбиват с останалата захар на сняг. Сметаната се разбива с прясното мляко /1-2 с. л. се запазват за декорация/, смесва се с изстудените ягоди и белтъците. Всичко се налива върху охладения блат. Преди консумация трябва да престои поне 6 часа във фризер и де се декорира със сметана и пресни ягоди.

# 57
  • Банкя
  • Мнения: 1 291
tarlio,
Поздравления,
Толкова идейна и нестандартна - Супер се е получила  chef - предполагам и на вкус.
Опитах се да разгадая цветовете на крема по твоето описание.  newsm78Ако съм определила ванилията като жълт цвят правилно, то съм  те разбрала.
Ако не  - обяснявай пак.



Да това жълтото е крем  ванилия на д-р Йоткер без варене
Аз неси падам по дългото стоене в кухнята и все такива ги измислям -каквото има в момента

# 58
  • Мнения: 349
И аз съм фен на бързите действия, затова обичам да приготвям сладоледени десерти.
Така спретнах една сладоледена бомба:
*идея - tarlio  bouquet
*оформление - Leo  bouquet
*съдържание - сладоледен ганаш и вариант на "френска нуга"
*аранжировка - домашен трюфел (остана ми от ганаша - на gotvetesmen  bouquet) ; смокини и карамел от нугата

  сладоледена бомба

  парче

# 59
  • Мнения: 77
Здравейте! Simple Smile
Включете ме и мен към любителите на сладолед, всякакъв и във всичките му форми!  Hug
Evjeni, аз имам сладолед-машина. Купих си я миналото лято от склада на ТСМ в пловдив за 18 лв. Сега търсих да ти я покажа тук, но в момента я няма. Ако следиш, мисля, че зареждат и ще я видиш. Ползвам я много, защото малкия постоянно търси сладолед, а така съм сигурна, че поне вкъщи не го тъпча с изкуствените подобия на сладолед, дето му ги вземам навън. Иначе става страхотен. Аз правя най-вече ванилов, защото най-много се харесва у нас. Правя го с 5-6 жълтъка, прясно мляко+течна сметана до 700 мл., захар на вкус и ванилия. Това го загрявам до леко сгъстяване. Охлаждам в хладилник и след това - в машината... Много е подходящ за сладоледени торти, защото може да си контролираш до колко замръзнал искаш да е сладоледа и да си я спреш машинката.
Ами това е от мен. Следя темата и си копирах вече рецептичките! 10х!   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт