2 пакета обикновенни бисквити(вземам на Житен дар с масло)
1ч.ч прясно мляко
1ч.ч начупени орехи
1 бурканче конфитюр(сини сливи или череши)
В купа начупвам бисквитите и ги поръсвам със затопленото мляко,след това добавям сладкото и орехите.
Млякото не трябва да е много топло за да не се кашнат бисквитите и сладкото най-добре е да е от парченца плодове, а не тези,които са като желета.
Разбърквате и оформяте сместа за торта и я мятате в хладилника.
На водна баня разтваряте един шоколад(може и не цял) с половин пакетче масло,добавяте 4-5 супени лъжици прясно мляко и 5-6лъжици пудра захар. Аз го правя малко на око, да добие консистенция за глазура.Поливате тортата и пак в хладилника.
Трябва да постои поне 2-3часа в хладилника и след това си облизвате пръстите.
Не съм я правила скоро,че е малко калорична бомба и нямам снимки,но май събота и неделя ще се прежаля Laughing