Мазнина за фритюрник

  • 8 066
  • 33
  •   1
Отговори
  • 1
  • 2
  • 3
  • Всички
  • Мнения: 1 906
Вие каква мазнина използвате във фритюрниците си? От коя сте най-доволни?
Преди време ползвах едно палмово олио, но съм адски недоволна. Всичко приготвено в нея променяше до неузнаваемост вкуса си  Sick.
Между слънчогледовото и палмовото определено съм ЗА слънчогледовото!
Тези дни трябва да купя и се колебая, какво да взема  newsm78

# 1
  • София
  • Мнения: 67
Аз си купувам палмово масло в кофичка от Метро и съм доволна.Много рядко използвам олио.

# 2
  • Mediterraneo
  • Мнения: 38 390
Аз пък ползвам предимно палмово масло и съм много доволна.

# 3
  • Гърция
  • Мнения: 2 348
Слънчогледово олио.

# 4
  • софия
  • Мнения: 376
а бихте ли споменали и марки все пак,че аз бях купувала палмово на Видона,но не го сложих цялото и останалото каточе ли ми граняса стана твърдо и мирише,смятам да го изхвърля.Та тези дни се заглеждам и не знам кое да си взвема

# 5
  • София
  • Мнения: 67
На Олинеза в кофичка от 1.5кг.

# 6
  • София
  • Мнения: 9 864
На Белла използваме палмовата мазнина.На калъпи по 1,5кг мисля беше.Много сме доволни! Peace

# 7
  • Стара Загора
  • Мнения: 2 519
На Белла използваме палмовата мазнина.На калъпи по 1,5кг мисля беше.Много сме доволни! Peace

Същата ползвам и аз. Доволна съм.  Peace

# 8
  • Мнения: 1 906
Единственият път, когато съм ползвала палмово масло бепе на Олинеза. Никак не ми хареса.

# 9
  • Мнения: 1 364
Слънчогледово олио.

# 10
  • Мнения: 3 927
Така, аз пържа във фритюрника много рядко - само лятно време тиквички, че се пържат бързо в големи количества Wink. Откак има мазнини за фритюрници на пазара съм пробвала няколко марки - първо едно вносно, след това българските. Най-добро според мен е на Белла. Има разфасовки в кофички и в кутии. Аз купувам кутиите. На Олинеза пробвах веднъж и след 2-3 пърженета ми се пресече.....

Най-положителната характеристика на тези мазнини е, че са така създадени, да не прегарят при високи температури, за разлика от олиото, което след 3-4 ползвания вече почернява и прегаря и е направо за боклука.....а за чистенето след него не искам да си спомням  Close....
Обаче същите тези мазнини са абсолютно несвойствени за човешкия организъм, т.е. би трябвало да ги отбягваме.
Извинете за подробната информация  Simple Smile

# 11
  • Мнения: 220
Аз нямам фритюрник ,но съм чувала от познати че са използвали свинска мас. За нея знам,че може да се използва многократно.Дали не греша?

# 12
  • Мнения: 1 906
Вчера гледах в Кауфланд за калъпи на Белла. След прочетеното тук решеих такава да е мазнината този път. Имаше и калъпи, и кофички. За съжаление никъде не пишеше как се използва  Thinking.
Предишното палмово масло на Олинеза, което ползвах беше в пластмасово шише и преди употреба пишеше, че се слага за няколко минути в гореща вода. Но на това на Белла нищичко не бяха обяснили  smile3516.
В крайна сметка си тръгнах без никаква мазнина за фритюрника  Weary (а снощи така ми се ядяха картофки).

# 13
  • Стара Загора
  • Мнения: 2 519
Ами какво да ти обясняват толкова?  Thinking
Вадиш калъпа от хартиената опаковка и слагаш във фритюрника. И за това ли да има упътване?

# 14
  • София
  • Мнения: 9 864
Бонбонче,ние слагаме мазнината във фритюрника и го включваме-тя се разтопява.Като свършиш с пърженето ще видиш,че мазнината пак се втвърдява.На следващото пържене пак си включваш фритюрника да се радтопи и така. Peace

# 15
  • Мнения: 5 251
Бонбонче,ние слагаме мазнината във фритюрника и го включваме-тя се разтопява.Като свършиш с пърженето ще видиш,че мазнината пак се втвърдява.На следващото пържене пак си включваш фритюрника да се радтопи и така. Peace


И аз така процедирам  Peace Преди ползвах слънчогледово олио, но понеже рядко пържа нещо във фритюрника, то се разваляше. Една приятелка ми похвали палмовото масло на Белла и от тогава само него ползвам  Peace

# 16
  • Мнения: 1 906
Ами какво да ти обясняват толкова?  Thinking
Вадиш калъпа от хартиената опаковка и слагаш във фритюрника. И за това ли да има упътване?

Ами когато калъпа е по-широк от фритюрника е трудно да го пъхне вътре  Twisted Evil!!!
А става ясно, че има различни начини след като на това на Олинеза пишеше, че първо трябва да се разтопи на водна баня.
И не на последно място според мен е задължително всички продукти да имат упътване за употреба, независимо от това колко елементарна е тя!!!!!!!!!!!!!!!!!!

# 17
  • София
  • Мнения: 4 294
Слънчогледово олио.
Абсолютно, това палмово масло не допадна по вкус на домашните  Naughty

# 18
  • Мнения: 6 958
Аз нямам фритюрник ,но съм чувала от познати че са използвали свинска мас. За нея знам,че може да се използва многократно.Дали не греша?

Свинска массссссссссссссссссс  ooooh! ooooh! ooooh!

# 19
  • Мнения: 6 461
Аз нямам фритюрник ,но съм чувала от познати че са използвали свинска мас. За нея знам,че може да се използва многократно.Дали не греша?

Не бих пържила със свинска мас  Crazy

По темата:
Ползвам Слънчогледово олио

# 20
  • Мнения: 1 959
Последно си купих царевично олио и аз сега съм доволна

# 21
  • Мнения: 639
Ами какво да ти обясняват толкова?  Thinking
Вадиш калъпа от хартиената опаковка и слагаш във фритюрника. И за това ли да има упътване?

Ами когато калъпа е по-широк от фритюрника е трудно да го пъхне вътре  Twisted Evil!!!
А става ясно, че има различни начини след като на това на Олинеза пишеше, че първо трябва да се разтопи на водна баня.
И не на последно място според мен е задължително всички продукти да имат упътване за употреба, независимо от това колко елементарна е тя!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Хи хи,също като на американец. Laughing
Разрязваш го и го пъхаш във фритюрника
по темата,не ползвам фритюрник.Писна ми да го чистя.Пържа картофи в тенджера на малки порции и стават почти за същото време . Вкусът е различен и не използвам мазнината многократно.
За гости правя вариации от варени картофи.

# 22
  • гр.София
  • Мнения: 199
Слънчогледово олио.

# 23
  • Мнения: 1 426
Аз пък имам два фритюрника! Подарък са ми. В единия пържа само картофи 3:1 слънчогледово олио и свинска мас - винаги така са се пържели картофите в нашата къща, много са вкусни!

# 24
  • Мнения: 303
А след колко време сменяте мазнината-изразено в месеци,защото на упътването пише да се смени след еди-колко си пържения,но аз не ги броя,защото рядко ползвам фритюрник
А от свниската мас продуктите не замирисват ли после на такава,в смисъл, като се ядат имат ли вкус на мас?

# 25
  • Мнения: 49
палмово масло и съм доволна

# 26
  • Мнения: 1 906
Хи хи,също като на американец. Laughing
Разрязваш го и го пъхаш във фритюрника

А как преценяваш какво количество слагаш?????????
Мерните единици са различни. На опаковката е обозначено тегло, а мен ме интересува обем!
Само за сведение: има РАЗЛИКА!  Laughing

# 27
  • Мнения: 639
Хи хи,също като на американец. Laughing
Разрязваш го и го пъхаш във фритюрника

А как преценяваш какво количество слагаш?????????
Мерните единици са различни. На опаковката е обозначено тегло, а мен ме интересува обем!
Само за сведение: има РАЗЛИКА!  Laughing

1литър олио=820-830грама  Peace

# 28
  • Мнения: 1 906
1литър олио=820-830грама  Peace

Благодаря!
За олиото добре, а за палмовото масло?

# 29
  • Мнения: 639
1литър олио=820-830грама  Peace

Благодаря!
За олиото добре, а за палмовото масло?
тъй като и двете са мазнини,разликата няма да е фрапираща-до 20г. най-много, но ако държиш на точността,стопи в някой съд на който знаеш обема.

# 30
  • Мнения: 1 931
На Белла използваме палмовата мазнина.На калъпи по 1,5кг мисля беше.Много сме доволни! Peace
и аз така

# 31
  • Варна
  • Мнения: 1 040
Аз също ползвах  на Видона ,но по едно време я развалиха и започнах да купувам на Белла.Купувала съм и една мазнина от Кауфланд ,но не си спомням името й -в жълта тубичка с дръжка и син етикет ,2 литра .На моя фритюрник вътре е разграфено колко минимум и колко максимум мазнина да сложа.А относно чистенето,става много лесно и бързо с препарата за фурни на Медикс.

# 32
  • Мнения: 149
палмово масло и съм доволна
Peace Peace

# 33
  • на кой му пука, майна
  • Мнения: 5 367
Палмово масло  Simple Smile, марка не помня  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт