Каква мазнина за фритюрник използвате?

  • 14 480
  • 30
  •   1
Отговори
  • Мнения: 245
Здравейте!
Питането ми е от коя мазнина купувате-марка, производител, откъде и т.н., тъй като аз олио отдавна не слагам, защото четох някъде, че то над 100 градуса става канцерогенно и ползвах палмово масло на калъп от Billa, но някакси не стават хрупкави, а меки.
Благодаря предварително!

# 1
  • Мнения: 7 723
Честно да ти кажа, аз не ползвам фритюрник точно поради причината,
че картофките не стават хрупкави в него.
...пържа си ги на тиган Simple Smile

# 2
  • София
  • Мнения: 3 860
Когато ползвах фритюрник, вземах обикновено олио. Но повече не бих си взела никога такъв уред. Разхищението на мазнина е огромно и ненужно, да не говорим колко вредни са нещата, приготвени по такъв начин.

# 3
  • Мнения: 7 723
....в тоя ред на мисли..... да подхващам ли и как се мие това чудо- фритюрника? Close ooooh! Joy

# 4
  • Стара Загора
  • Мнения: 2 521
Позлзвам на Бела мазнината. Според мен са си хрупкави картофките. Само че, мъжо ги реже доста тънички.

....в тоя ред на мисли..... да подхващам ли и как се мие това чудо- фритюрника? Close ooooh! Joy

С мазнината за фритюрник няма проблем за миенето. Не остават гадните лепкави наслоявания, които
се получават с обикновено олио.

# 5
  • Мнения: 7 723
 Shocked Това не го знаех...ще пробвам!
мерси  Hug

# 6
  • Варна
  • Мнения: 25 286
Обикновено олио. Преди време вземахме мазнина за фритюрник - ами горещи се ядат нещата, но като изстинат като се втвърди тази мазнина - голяма гадост. А тиквичките примерно обичам да ги ям и студени. Ако има някаква течна, от която сте доволни, споделете марка.

# 7
  • Стара Загора
  • Мнения: 2 521
За това си права, ама аз по принцип тиквички не пържа във фритюрник, само картофи и
като дойде време за смяна на мазнината - риба.
Тиквичките си ги пържа в тигана, защото иначе не са ми хрупкави.

# 8
  • Варна
  • Мнения: 25 286
Ох, много бавно стават в тигана, как имаш нерви Crazy Вярно, че не са толкова хрупкави във фритюрника, ама така ги обичам, че всякак ги ям Laughing

# 9
  • Мнения: 721
пробвала съм и с олио, но с фритюрна мазнина картофките са ни по хрупкави и вкусни.взимала съм на "Олинеза-Ст.Загора 2000" и в момента съм с на "Видона"-Ямбол. в туба от 2л.  приготвената храна не се "залоява" след като изстине.пържа и тиквички, но на отворен капак че иначе стават сгърчени като..... и пиле.когато предстои смяна на мазнината правя и малки кръгли кюфтенца без брашно разбира се
фритюрника ми е с подвижен съд за мазнината и се почиства много лесно.вадя, изливам, мия на ръка или в съдомиялната и пак го поставям вътре. на стария ни фритюрник този съд не се вадеше и миенето беше истинско мъчение за мъжа ми Grinning

# 10
  • Варна
  • Мнения: 25 286
Може да ги пробвам тези двете, щом казваш, че са хубави. И без това скоро май ще трябва да сменяме олиото.

# 11
  • Мнения: 830
Или олио или палмолин, нямам нерви да пържа картофи на тиган. Един ден обаче съм се заканила да си купя ето този  http://www.technomarket.bg/product_detail.php?product_id=09040705

# 12
  • Разград
  • Мнения: 2 102
Аз ползвам само обикновенно олио за фритюрника. Но наистина става ужасен, а колко трудно се мие после .........  Crazy

# 13
  • Мнения: 818
Използвах палмово масло,но след всичко което се изговори и зписа колко е вредно -вече НЕ
Олиото било канцерогенно след 100 градуса...
По препорька на лекарката ми сега използвам НЕрафинирано олио!

# 14
  • Варна
  • Мнения: 25 286
И такова ли има?

Общи условия

Активация на акаунт