Как режете зелето?

  • 10 169
  • 41
  •   1
Отговори
# 30
  • Mediterraneo
  • Мнения: 38 390
На комбайна-и за салати, и за манджи.
Но с най-едрото ренде,а не с ножа-така после не ми се налага да го мачкам.

Аз пък ползвам точно ножа  Grinning Въпрос на вкус и предпочитания.

# 31
  • Мнения: 398
Как режа зелето? - Със замах Mr. Green После задължително минавам с прахосмукачка.
Пробвах с комбайн, но не ми хареса - мачка го. И действам с ножа, много съм добра - салатата ми почти винаги и "на конци".
Peaceи при мен е така

# 32
  • Мнения: 2 825
Слагам една голяма тава (тази от фурната например), дъската в нея и кълцам зеле и бутам на страни. Става много бързо, а и няма много по плота, по пода няма, защото си имам жива прахосмукачка, която го обира на момента. Mr. Green Важно е също и ножа да е голям и остър  Wink

# 33
  • Ст.Загора
  • Мнения: 679
Преди не можех да понасям да режа зеле ,но откакто ми подариха нож за зеле  много лесно става и ситно .
nushi какво представлява този нож, досега не сам виждала никаде .От къде може да се купи?

# 34
  • Мнения: 5 140
Режа зелето като го разделя на 4-ри парчета и го режа на ситно и за салата и за готвене, когато не ми е на кеф да го режа на ръка използвам дъска за рязане.

Прясно зеле правя по следния начин: като се нареже го слагам леко да се позапържи в малко мазнина (олио), бъркам го постоянно за да не загори. След като малко се позапържи (позапържвам го, защото като се свари след това става много по меко и не хрупа, а аз мразя да ми хрупа), слагам му сол или вегета, червен пипер и му сипвам топла вода, горе долу да покрие самото зеле. Като се посвари му сипвам доматки (а може и без) и накрая като е готово нарязвам много магданоз отгоре.

# 35
  • Мнения: 1 426
Мами, светне ме ме как да сготвя прясно зеле(без месо), ама да стане вкусно......Зеле така и не се научих да готвя като хората, особено пък прясно..... Embarassed Embarassed Embarassed Embarassed
Аз слагам олио, запържвам първо 2 люти чушки, нарязани на кръгчета, след това сипвам 1 лъжица захар, щом се усети миризмата на карамел, слагам зелето малко по малко (първите 1-2 порции се запържват, после то си пуска сок и вече започва да се задушава). Сол, разбира се. После нарязвам домати. И като се свари - 1 връзка ситно нарязан магданоз. Вода изобщо не слагам.

# 36
  • гр.София
  • Мнения: 199
mimeto 555  ножа за зелето ми е подарак  аз също незнаех ,че има .Претполагам че в магазините кадето продават домакински неща трябва да питаш.Иначе ножа претсавлява като нож но с две метални ,тънки пластини с малко растояние между тях и като вземеш четвърт зеле  върху даската режеш и през растоянието  на ножа  зелето излиза толкова тъничко.Преди го режех с обикновения нож  , пък после го мачках и мъжа ми само ми казваше че го режа за гъски.

# 37
  • Мнения: 818
С ренде Бьорнер-кеф ти на едри ивици за манджа,кеф ти на ситни ивици за салата или сьвсем ситно настьргано на др. приставка.

# 38
  • Мнения: 8 505
Режа го на дебели филии и после напречно и на тъничко, не е трудно.

И аз го режа така,когато ще е готвено.А за салата го правя на конци-помня,че в началото ми отнемаше много време,но постепенно станах доста бърза.

# 39
  • Мнения: 6 958
На тънки ивички, след което напреки на малки кубчета  Peace

# 40
  • Ст.Загора
  • Мнения: 679
 nushi  благодаря ти , ще потърся ножа в домашните потреби Simple Smile

# 41
  • Мнения: 303
Пробвай с ренде на "Бьорнер"-ако се сещаш едно време доста ги рекламираха по WS-TELESHOP.Майка ми има такова и като и отида на гости,направо и се възхищавам-салатат е нарязана на тънки и дълги ивички,каквото и по ресторантите не съм виждала.
Аз лично не ползвам такова,защото съм доста вързана в ръцете и ме е страх да не се порежа и процедирам като тебе-джаста-праста и айде в тенджерата.

Общи условия

Активация на акаунт