Закуски

  • 165 638
  • 207
  •   1
Отговори
# 15
  • Мнения: 216
Гостът съм аз Wink

# 16
  • MUC
  • Мнения: 571
az dnes gi napravich murzelivkite otnovo no samo s kaschkaval (dori malko pove4e) i stanacha super. Ste vzeme pokrai vas da otvorja edna bani4arniza tuka v Menchen i da ja nareka bg-mamma Grinning  Grinning  Grinning

# 17
  • Мнения: 249
Ето и моя скромен принос:

КАТМИ С КИСЕЛО МЛЯКО

½ коф. кис.мл., 2 яйца, ½ ч.л. сода бикарбонат, ½ ч.л. сода амонячна, 1ч.л. сол, 1 ч.л. захар, брашно, вода.(сирене)
Трябва да се получи смес с гъстота на боза

# 18
  • Мнения: 4 068
Ето една закуска,която става за отрицателно време и е страшно вкусна.

         -Мързелива баница-

  3-4 яйца,1ч.ч. кис.млеко,3/4ч.ч. олио,200гр. сирене,1ч.л. сода бикарбонат,2ч.ч. брашно.

Продуктите се смесват в този ред и се разбъркват.Пече се като кекс в предварително загрята фурна.

Да ви е сладко!

# 19
  • Мнения: 2 655
Цитат на: renci
Ето една закуска,която става за отрицателно време и е страшно вкусна.

         -Мързелива баница-

  3-4 яйца,1ч.ч. кис.млеко,3/4ч.ч. олио,200гр. сирене,1ч.л. сода бикарбонат,2ч.ч. брашно.

Продуктите се смесват в този ред и се разбъркват.Пече се като кекс в предварително загрята фурна.

Да ви е сладко!


Много е хубава тази мързелива баница.
Вообще всичко мързеливо е хубаво и лесно.
Стана много вкусна.
Браво.  Hands Clap   Hands Clap   Hands Clap   Hands Clap   Hands Clap

# 20
  • Мнения: 4 390
Млечна баница

 1 пакет кори за баница, 3 яйца, кофичка кисело мляко, 100 гр сирене, сол, непълна чаена лъжичка хлебна сода, половин чаена чаша мазнина.

Корите се нареждат в предварително намазаната с мазнина тава като се набират с ръце. Приготвя се смес от яйцата, млякото, содата, сиренето, солта и мазнината. Вместо една кофичка мляко, спокойно можете да сложите половин и да допълните с вода. Заливате сместта върху набраните кори като се стремите да покриете равномерно навсякъде. Баницата се пече в предварително нагрята фурна.

Сандвичи с яйца и сирене

 200 гр натрошено сирене, 3 яйца, хляб, масло или маргарин. Яйцата се разбъркват с натрошеното сирене и сместта се разпределя равномерно върху предварително намазаните с масло или маргарин филии. Добре е филиите да не са много тънко нарязани. Сандвичите се пекат в умерена фурна или микровълнова печка докато се получи кафява коричка.

Палачинки

Продукти: 2 яйца, 1 чаена чаша прясно мляко, 1 чаена чаша вода, брашно около 1,5 чаена чаша, щипка сол.
Разбиват се яйцата, към тях се прибавя прясното мляко и брашнотo. Разбърква се добре и след това се разрежда с водата, за да се получи смес с гъстотата на боза. Прибавя се солта. Палачинките се пържат с малко мазнина от двете страни и след това се навиват пълнени с конфитюр, сладко, мед, течен шоколад, сирене или кашкавал, в зависимост от предпочитанията на всеки.

Бухти

Продукти: 2 чаени чаши брашно, кофичка кисело мляко, 2 яйца, половин чаена лъжичка хлебна сода, щипка сол. По желание в тестото може да се сложи и 1 кафена чашка захар.
Тестото се разбърква с лъжица и трябва да е с гъстота, при която сместта се отлепва от стените на съда. Пържи се в силно сгорещена мазнина и още по-добре във фритюрник след като се махне решетестата кошница. Взема се по една супена лъжица от сместа и се изсипва в мазнината. Сервират се поръсени с пудра захар.

Бутерки

Продукти: 1 пакет бутер тесто, около 200 гр сирене, кашкавал, конфитюр или течен шоколад (по желание).
 Размразеното тесто се нарязва на квадрати със страна около 5-6 см. В средата се поставя парченце сирене или каквото сте избрали за плънка, прегъват се на триъгълник, като се притискат краищата за да не се отворят при печенето. Пекат се в предварително загрята фурна до зачервяване. Много приятни са за закуска с горещ бульон, ако плънката е солена.

 Тутманик

Продукти: 3 чаени чаши брашно, 4 яйца, пакетче краве масло или 150 гр маргарин, 1 чаена чаша кисело мляко, непълна чаена лъжичка хлебна сода, около 200 гр сирене.
Разбиват се яйцата, прибавя се киселото мляко с разтворената в него сода, разтопената мазнина и натрошеното сирене. Към разбърканата смес постепенно се прибавя брашното докато се получи не много гъсто тесто, което се сипва в намазана тава и се пече при умерена температура.
 
Ябълков сладкиш

Продукти: 3 чаени чаши брашно, 1 чаена чаша захар, 2 яйца, 1 пакетче масло, 1 кафена чашка прясно мляко, пакетче бакпулвер, ванилия и 5-6 изчистени и настъргани ябълки.

Разбиват се на пухкава смес маслото и захарта, прибавят се при непрекъснато разбиване едно по едно яйцата, млякото, брашното заедно с бакпулвера и ванилията. Сипва се в намазана тавичка половината от сместа. Върху нея се разстилат настърганите ябълки и отгоре останалата част от тестото. Пече се в умерена фурна и се сервира поръсен с пудра захар.

Сандвичи с кашкавал и шунка

Филиите се препичат. Четири от филиите се поръсват с настърган кашкавал, слага се по 1 резен шунка, поръсват се с останалия кашкавал и се покриват с другите четири филии. Сандвичите се потапят от двете страни във виното, след което се притискат леко, за да се отцеди излишната течност. Млякото и яйцето се разбъркват добре със сол и черен пипер. Сандвичите се потапят в така приготвената смес отново от двете страни. Слагат се в чиния и се пекат, като по средата на печенето се обръщат. Оставят се да престоят 2 минути.

Необходими продукти:

8 филийки хляб
180 г кашкавал
100 г шунка
1/2 ч.ч. (100 мл) бяло вино
4 с.л. (40 мл) прясно мляко
1 бр. яйце
сол
черен пипер

Гевречета

1 яйце
1 ч.чаша кисело мляко
1 каф.лъж.сода
3-4 суп.лъж.захар
1 ч.чаша настъргано сирене
Брашно - колкото поеме за меко тесто. След като се омеси, тестото се разстила и се изрязва с чаши, за да се получат гевречета. Пържат се в загрято олио.

Понички

2 яйца
6-7 суп лъж захар
половин каф.чашка олио
2 суп лъж кисело мляко
1 бакпулвер
2.5-3 ч.чаши брашно
ванилия,
стафиди


Яйцата и захарта се разбиват хубаво с миксер.Добавят се олиото, кис.мляко, бакпулверът, като разбиването продължава.Накрая се слагат брашното,ванилията, стафидите

Пържат се в сгорещено олио. Когато са готови и изстинали "инжектирайте" млечен крем във вътрешността на поничките.

Ами това е засега. Дано ви харесат. Embarassed

# 21
  • Мнения: 2 655
Пробвах и двете ти рецепти Diviana.
Преди няколко дни правих бухтите, но не ми е останало време да се похваля Embarassed  Embarassed  Embarassed . Станаха много бързо и с татко си ги изядохме двамата.  Laughing

А снощи пекох ябълковия сладкиш.
Нарекох го на моята новородена племенница Виктория. Казах си, че ако стане сполочлив тя ще има добър живот и КЪСМЕТ. Стана чудно хубав. И много много вкусен.
Браво за рецептите.   Hands Clap   Hands Clap   Hands Clap   Hands Clap   Hands Clap И пак да ни пишеш какво готвиш.

Пробвайте момичета, рецептите са добри.

# 22
  • Мнения: 5 539
6 точки за мързеливките на Вилито!!! Laughing
След като прочетох за тях тук, легнах да спя и ги сънувах Wink
Реших, че това е знак, че трябва да ги направя. Получиха се много добре! Направо не ми се вярва! Laughing

# 23
  • Мнения: 4 390
Цитат на: Pela
Пробвах и двете ти рецепти Diviana.
Преди няколко дни правих бухтите, но не ми е останало време да се похваля Embarassed  Embarassed  Embarassed . Станаха много бързо и с татко си ги изядохме двамата.  Laughing

А снощи пекох ябълковия сладкиш.
Нарекох го на моята новородена племенница Виктория. Казах си, че ако стане сполочлив тя ще има добър живот и КЪСМЕТ. Стана чудно хубав. И много много вкусен.
Браво за рецептите.   Hands Clap   Hands Clap   Hands Clap   Hands Clap   Hands Clap И пак да ни пишеш какво готвиш.

Пробвайте момичета, рецептите са добри.


Благодаря ти, Pela!:)
Много се радвам, че сладкишът ти е станал сполучлив и си харесала рецептите ми!  
Пожелавам на новородената Виктория много късмет и щастие в живота!:kiss:
Ще пиша обезателно.Simple Smile

# 24
Здравейте, аз съм Красимира и току що ви открих, по принцип се подвизавам в сватбения форум, но като млада булка ме е налегнала готварската мания и от това което прочетох дотук останах страшно доволна, супер сте, непременно ще пробвам тези Мързеливки Grinning

# 25
Здравейте, чувала съм, че ако баницата се обурне топла вурху чинии много бухвала, ставала въздушна...Как точно става? май веднъж пробвах, разлика не видях... Embarassed

# 26
  • Мнения: 689
Здрасти jutoo!
Моля те за помощ, вчера се опитах да направя бухти по твойта рецепта, но срещнах някои трудности, а те се следните:
Първо тстото ми стана нещо лепкаво и не можах да го разточа, а спазвах стриктно дозите.
После при пърженето се вдигна страшна пушилка и самите бухти не искаха да се опържат отвътре, колкото и ситни топчета да правих и други фигурки не стана Embarassed
Ще ти бъда благодарна ако ми напишеш по подробно по приготвянето им.
Благодаря ти предварително. Grinning

# 27
  • Мнения: 689
Кой е госта???

# 28
Aз, съм, ДолчеВита и ще се регистрирам, обещавам!
Питах за метода с чиниите и баницата!

# 29
  • Мнения: 689
Здрасти приятно ми е, има и опция за автоматично логване като влизаш в сайта много удобна опция е!!! Wink

Общи условия

Активация на акаунт