Закуски

  • 165 736
  • 207
  •   2
Отговори
# 60
  • Мнения: 966
Eto neshto syper lesno pravia go obiknoveno nedelia pred sarkva kogato desata otkazvat da iadat sandvi4i.

Kypyvam smes za pala4inki, dobaviam samo voda dokato smesta pridobie gastotata na boza i v nagoreshten tigan s edna dve kapki olio izlivam taka 4e da se pokrie danoto , posle kat se ope4e ia obrashtam izpi4a se i ot drygata strana namazvaM IA S komfitur i gotovo. Ne otnema pove4e ot 30 min za okolo 20 pala4inki.

# 61
  • Мнения: 2 220
Днес е денят на тестените изкушения. С радост (и доза угризения) ви съобщавам, че правих тутманика на Дивиана и кифлите на Дани. И двете неща станаха страхотни! Особено съм доволна от кифличките, тъй като тутманика доста прилича на един солен кекс, който аз правя - само че е с по-малко яйца, което се усеща осезаемо. А кифличките са нещо различно от това, което съм пробвала досега. Благодарности от мен и от съпружеското тяло, който в момента е преял и реанимира на леглото! tooth

# 62
  • Мнения: 2 220
Да поясня - с по-малко яйца е моя солен кекс, а тук, в тутманика, количеството им се усеща много приятно. Thanks.

# 63
  • Мнения: 871
Цитат на: toninna
Днес е денят на тестените изкушения. С радост (и доза угризения) ви съобщавам, че правих тутманика на Дивиана и кифлите на Дани. И двете неща станаха страхотни! Особено съм доволна от кифличките, тъй като тутманика доста прилича на един солен кекс, който аз правя - само че е с по-малко яйца, което се усеща осезаемо. А кифличките са нещо различно от това, което съм пробвала досега. Благодарности от мен и от съпружеското тяло, който в момента е преял и реанимира на леглото! tooth

Радвам се че ти харесаха, на мен са ми любими. Grinning

# 64
  • Sofia
  • Мнения: 6 235
Цитат на: Krasoni
А тази смес на коя фирма е, не съм виждал такава и за това не знам къде да я търся Embarassed
Аз съм от Пловдив и нямам си на идея в кой магазин да я открия!


ф-мата е пловдивска и се казва "Анжел". продават палачинкова смен на прах, мляко с ориз панировки и всичките им продукти са много добри. Наистина всичко, което съм си купила на тази ф-ма става старшно вкусно и бързо. Само се разтварятвъв вода и пържиш. В сместта за бухтите има всичко - яйца на прах ( не знам как става този номер), брашно, сода абе всичко

# 65
  • Мнения: 4 390
Цитат на: toninna
Днес е денят на тестените изкушения. С радост (и доза угризения) ви съобщавам, че правих тутманика на Дивиана и кифлите на Дани. И двете неща станаха страхотни! Особено съм доволна от кифличките, тъй като тутманика доста прилича на един солен кекс, който аз правя - само че е с по-малко яйца, което се усеща осезаемо. А кифличките са нещо различно от това, което съм пробвала досега. Благодарности от мен и от съпружеското тяло, който в момента е преял и реанимира на леглото! tooth


Радвам се, че ти е харесал. Wink
Да,прилича на солен кекс, ама тутманикът е някакси по-....пръхкав и повече ни се услажда последно време.

# 66
  • Мнения: 4 390
А Калоферски милинки?
Обичате ли, м? Grinning

1 кг брашно се пресява и се прави в средата на кладенче. Изсипва се 20 гр мая размита с 1 чаша хладко мляко и прибавете още 1 чаша мляко, 5 лъж. мазнина и половин лъжичка сол.
Замесва се меко тесто и се оставя да втаса.
тава с диаметър 35-40 см се намазва обилно с масло. С намазани с масло ръце се оформят от тестото топчици колкото яйце. нареждат се едно до друго (не съвсем близко, че ще втасват все пак) в тавата и се оставят да втасат.
направете с пръст дупка във всяка милинка. разбийте 1 чаша натрошено сирене или извара, 3 лъж. масло и 2 лъж- захар с 2 кафени чашки прясно мляко. Залейте милинките и ги опечете.
Да ви е сладко. Simple Smile

# 67
  • Мнения: 2 220
Дивиана, тези милинки ми изглеждат страшно вкусни!!! Особено с тази заливка - ммм, звучи много изкушаващо... Смятам да ги пробвам в близките дни (като се възстановя от вчерашното хапване  Grinning ). После ще пиша какъв е резултата!

# 68
  • Мнения: 4 390
Цитат на: toninna
Дивиана, тези милинки ми изглеждат страшно вкусни!!! Особено с тази заливка - ммм, звучи много изкушаващо... Смятам да ги пробвам в близките дни (като се възстановя от вчерашното хапване  Grinning ). После ще пиша какъв е резултата!


toninna, и у нас твърдят, че са много вкусни. Laughing  Wink

# 69
  • Мнения: 2 220
Diviana, нищо не стана от милинките... Умирам си от яд! Язък! Cry

# 70
  • Мнения: 4 390
Цитат на: toninna
Diviana, нищо не стана от милинките... Умирам си от яд! Язък! Cry


Защо? Shocked

# 71
  • Мнения: 2 220
Ами, знам ли... Първо тестото не стана толкова меко, а освен това заради тази заливка изобщо не можа да се изпече отгоре, а отдолу се препече и изобщо... Не мога да си обясня защо стана така, пропопциите спазвах точно. Но... се провалих... Е, не е фатално, де. Това си е опит, все пак...

# 72
  • Мнения: 1 022
Zdrawejte

Направих Мързеливките, много бяха вкусни, но очаквах да се чувства повече вкуса на сиренето, реших следващич път да сложа двойна доза сирене, да видим дали ще станат с очаквания от мен вкус


И мъжо ги ареса  Stuck Out Tongue

# 73
  • Мнения: 221
4 chaeni chashi brashno
3 iaica
1 chaena chasha kiselo mliako
200 gr. sirene ili kashkaval
40 gr. krave maslo (studeno)
soda bikarbonat

Sireneto, 2-te iaica i kiseloto mliako se razburkvat. Sodata se pribavia kum brashnoto i vsichki kum gornata smes chres neprekusnato burkane. Oformiat se topki, kato predvaritelno si namazvate rucete s malko olio, zashtoto testoto stava malko lepkavo. Probivat se dupki s prust otogore vurku topkite. Postavia se malka buchka ot kraveto maslo, koeto e studeno, toku-shto izvadeno ot hladilnika. Narejdat se v tava, namazvat se sus jultuka ot tretoto iaice i se pekat na umerena temperatura.
Sushtoto testo bez kraveto maslo moje da se purji i kato mekici Simple Smile
Priaten apetit ! Simple Smile...Chakam otzivi!

# 74
Дивиана, получаваш една ОГРОМНА виртуална целувка за тия Милинки. В събота ги стъкнах и мъжо си облиза ръцете. Цял ден ме благославяше, че ходи и букет ми купува Heart Eyes  Heart Eyes  Grinning Станаха точно така, както си ги спомнях от Б-я.

Общи условия

Активация на акаунт