Закуски

  • 165 726
  • 207
  •   1
Отговори
# 135
  • Мнения: 481
Здравейте момичета, мързеливките ми звучат много добре и реших да ги направя утре за закуска. Имам обаче едно питане: като се добавя брашното и се бърка с вилица, дали ще успее да се смеси добре с останалите продукти и колко големи топки се правят? Като топки ли трябва да са или леко сплескани като питки?

# 136
  • Мнения: 22 867
Здравейте момичета, мързеливките ми звучат много добре и реших да ги направя утре за закуска. Имам обаче едно питане: като се добавя брашното и се бърка с вилица, дали ще успее да се смеси добре с останалите продукти и колко големи топки се правят? Като топки ли трябва да са или леко сплескани като питки?

Ето ти и още един вариант на мързеливките:

Към продуктите за тестото се добавя и 150гр. кашкавал витоша и 1 пакетче краве масло от 125гр   (предварително разтопено). Готовото меко тесто се раделя на питки, всяка от питките се разточва и се нарязва на триъгълничета(като парчета пица). Получените триъгълници се навиват като руло от по широката към по тясната част. Получените соленки се печат във фурна като мързеливките. / Масло може и по-малко да се сложи./

А на въпроса ти - малки топчета се късат, зависи колко големи искаш да ги направиш. Като кюфтенца например. Не ми идва друго сравнение на ум, дано да ме разбираш.

# 137
  • Мнения: 481
Simple Smile Благодаря labrex, тъкмо гледах темата с кашкавалките и установих, че доста приличат на мързеливките. Утре ще пробвам мързеливките, че с беба сутрин бързаме да излезем в парка, а през почивните дни може да пробвам и кашкавалките.

Последна редакция: ср, 29 авг 2007, 23:16 от lady di

# 138
  • Мнения: 22 867
Simple Smile Благодаря labrex, тъкмо гледах темата с кашкавалките и установих, че доста приличат на мързеливките. Утре ще пробвам мързеличките, че с беба сутрон бързаме да излезем в парка, а през почивните дни може да пробвам и кашкавалките.

Според мен кашкавалките са по-вкусни, но и мързеливките си ги бива, въпрос на вкус. Пробвай!

# 139
Кокосови топчета
100г масло
100г овесени ядки
35г кокосово брашно
75г пудра захар
ванилия
какао
малко прясно мляко

Всички продукти се смесват, оформят се топчета и се овалват в кокосово брашно.Оставят се малко да престоят в хладилника


# 140
  • Някъде на път....
  • Мнения: 10 351
Ау, каква вкусна темичка!  newsm78

# 141
  • Мнения: 8 769
Кокосови топчета
100г масло
100г овесени ядки
35г кокосово брашно
75г пудра захар
ванилия
какао
малко прясно мляко

Всички продукти се смесват, оформят се топчета и се овалват в кокосово брашно.Оставят се малко да престоят в хладилника
Това ми изглежда повече като сладкиш. Закуска ли е в същност?

# 142
  • София
  • Мнения: 1 176
Някой закусват сладки неща  Grinning ако ли не, за следобедна закуска.

# 143
  • На небето
  • Мнения: 5 530
Ей и аз мислех да пусна такава тема, но някой ме е изпреварил. Най сетне изчетох всичко и записах доста неща, които смятам да пробвам. За да не се възползвам само от страхотната тема, ще дам нещо което май не съм срещала (ама ми се събраха очите от толкова рецепти, ако го има, а не съм го видяла извинявайте). Не знам от къде съм я изнамерила, може и от форума да е.
Ето едни сандвичи:

ОБЕДНИ САНДВИЧИ

Продукти: 100 гр кашкавал, 1 яйце, 3-4 с. л. олио и подправки - чубрица, червен пипер, черен пипер, риган, кимион и магданоз. (подправки по вкус)
Кашкавалът се настъргва и смесва с останалите подправки. Всичко се разбърква и се маже върху филийки мек хляб или върху половинки от кръгли питки за сандвич. Сандвичите се запичат леко.

Ето още нещо, което го знам от форума, но не помня на кого е.

ЗАКУСКА ОТ СТАРИ ПАЛАЧИНКИ 

Ако имате останали от предния ден палачинки, можете да приготвите чудесна топла закуска.
Продукти:
палачинки - колкото имате
топено сирене или сметана
кашкавал - настърган
подправки по избор - къри, шарена сол, червен пипер 
Приготовление:
Всяка палачинка се намазва с топеното сирене или сметаната. Ако желаете, може да наръсите отгоре малко натрошено прясно сирене. Поръсвате с подправките на вкус. След това палачинките се прегъват на две, като леко се притискат отгоре, за да могат да залепнат. Поръсват се с малко настърган кашкавал и се запичат до розово на скара или силна фурна, но само на горния реотан.

И още. Това вече не е от форума.  Twisted Evil

ПАЛАЧИНКИ ОТ ОВЕСЕНИ ЯДКИ

 Продукти:
•   100 гр. овесени ядки
•   200 гр. брашно
•   2 яйца
•   сол
•   1 равна лъжичка сода за хляб
•   мазнина за намазване на тигана
Приготвяне:Заливате овесените ядки с 1/4 л врящо мляко и изчаквате да набъбнат. Прибавяте сол, разбитите в останалото мляко жълтъци, смесено със содата за хляб, и накрая разбитите на твърд сняг белтъци. Приготвяте палачинките по обичайният начин.


ПЪРЖЕНКИ

Продукти:
•   1 1/2 ч.ч. брашно
•   2 ч.ч. изцедено кисело мляко
•   4 яйца
•   1 ч.л. сода бикарбонат
•   2 пакетчета ванилин
•   4 с.л. пудра захар
•   1/2 ч.ч. олио
•   сол
Начин на приготвяне: От брашното, пресято със содата и яйцата, разбити с киселото мляко, и щипка сол се приготвя меко тесто, което се разточва на кора с дебелина 1 пръст. С чаша се изрязват кръгчета, в средата на които, с по-малка чашка или напръстник, се прави дупка. Пържат се до светлокафяво оцветяване в загрятата мазнина и докато са топли се наръсват обилно с пудрата захар, ароматизирана с ванилията. Поднасят се топли с мармалад или компот.

Дано нищо не се повтаря!

# 144
  • На небето
  • Мнения: 5 530
Някой снимал ли е мързеливките, да ги видим?
Аз сега ги правя, ама нямам идея дали трябва да са кръгли или плоски! Направих ги средни, пък да видим, отгоре сложих сусам и шарена сол.

# 145
# 146
  • Мнения: 2 829
еййййй,страхотна тема- Peace Peace
реших проблема със закуските-:)

# 147
  • София
  • Мнения: 581
 
Някой снимал ли е мързеливките, да ги видим?
Аз сега ги правя, ама нямам идея дали трябва да са кръгли или плоски! Направих ги средни, пък да видим, отгоре сложих сусам и шарена сол.


ще чакам поне от теб и аз искам да ги видя толкова ги хвалят

# 148
  • На небето
  • Мнения: 5 530
Ами не знам дали съм ги направила правилно, и освен това моите са със черно брашно, а и бързах, не съм се постарала много с формата, но все пак вижте как изглеждат моите:
Намерих тук едни с бяло брашно, които изглеждат много добре дано някой не ме бие, че му публикувам мързеливките: http://images17.snimka.bg/003039811-big.jpg
Ето тук има др. мързеливки: http://www.snimka.bg/search.php?q=%CC%FA%F0%E7%E5%EB%E8%E2%EA%E8 … checkbox%5B0%5D=1

# 149
  • На небето
  • Мнения: 5 530
САНДВИЧИ
с пастет от сирене:
прави се смес - сиренето се намачква с вилица, добавя се вода или кис. мляко за да се получи каша, добавят се подправки или един сварен жълтък и малко зехтин (задължително-придава страхотен вкус) слагат се подправки по вкус, магданоз нарязан на ситно или шарена сол, маже се вилийката и се консумира.

с царвица и кашкавал - и се запича или в сандвич тостера - (като се покрива с още една филийка, на която външната част се маже с масло)
с топено сирене, царевица и обикновено сирене - и се запича или в сандвич тостера
с маслини и кашкавал - и се запича или в сандвич тостера
с домат и сирене, с домат и кашкавал и т.н.

Общи условия

Активация на акаунт