Бу, ако сметнеш, че не и е тук мястото - премести я.
Причината за бързо нарастващия брой на заболели от рак може да се дължи на лошо хранене
Рон Хардър
Замисляли ли сте се някога защо толкова много хора се разболяват от рак в последните години? Може би отговорът се крие в нещата, които консумираме. Тази статия ще ви даде повод за размисъл.
Според изследване, проведено преди близо 10 години, всеки 3-ти човек в Северна Америка ще развие рак в някакъв период от живота си.
Същото изследване, проведено съвсем наскоро, прогнозира, че ЕДИН от всеки ЕДИН /т.е. всеки /ще развие рак в някакъв период от живота си.
Какво се е случило в нашето общество за тези 10 години, че рискът от рак се е увеличил така драстично? Каква е причината за увеличаващия се брой ракови заболявания при все по-млади хора?
Вярвам, че отговорът се крие в качеството на храната, която консумираме. Отгледахме поколение, пристрастено към "junk food"/боклучава храна - чипсове, снаксове, Макдоналдс.../ и сега това се превръща в огромен проблем.
През 1999 American Cancer Society побликува статистика, според която: "Има научни доказателства, че до 1/3 от раковите заболявания завършили със смърт през 1999 са причинени от неправилно хранене и би могло да бъдат избегнати"
Според мен, броят на раковите заболявания, причинени от неправилно хранене е много по-голям.
Коя е причината за рака? Причината не е бактерия, не е вирус, не е и гъбичка. Ракът е заболяване на метаболизма. Това означава, че се причинява от неспособността на организма да оползотворява хранителните вещества, които получава.
Всяка клетка в тялото има нужда от 2 неща, за да бъде здрава. Едното е електрически импулс, а другото висококачествена храна.
Представете си го по този начин: Висококачествената храна "изгаря" по-чисто, отколкото нискокачествената и поради това висококачествената храна ще остави много по-малко "боклуци" в организма. Освен това, добрата храна доставя повече хранителни вещества на клетките в организма.
Ако клетките в организма не получават хранителните вещества от които се нуждаят, те не могат да останат здрави. Тялото винаги се стреми да абсорбира възможно най-качественото и хранителното от това, което му се предлага. Ако това, което консумирате не е съвместимо с матрицата на вашето тяло, то не може да ви нахрани, превръща се в токсини и трови тялото ви.
Болест не може да се развие върху здрава тъкан. Ако отслабите тялото си като не го снабдявате с правилните храни, то няма да може да се бори с атаките на болестите и наред с другите болести, опасността от рак се повишава.
За да останат клетките здрави, те трябва да бъдат снабдяване с храна, която могат да усвоят и използват. Каква е тази храна? Това е храна, която е съвместима с матрицата на вашето тяло. Какво означава това? Има вещества, които са създадени да ни служат за храна и такива, които не са. Веществата, подходящи за храна имат правилната молекукна конфигурация, която ги прави съвместими с физиологичната ти матрица. "Съвместимите" вещества ни хранят, а не съвместимите са токсични.
Здравословно ли се храните? "Съвместими" са естествените храни във възможно най-натурален вид. Пресните плодове и зеленчуци, суровите ядки, месо, което варено или печено, без много подправки - това са "добри" храни. Киселите краставички, соленият чипс, пържените неща са "пълнители", те не хранят, а интоксикират, защото тялото ни не може да използва правилно.
Каква е причината за рака? Една от основните причини е неспособността на тялото ни да се възползва от храната, която получава. В резултат на това, от една страна клетките гладуват, а от друга се "натравят" от остатъците при "изгаряне" на некачествената храна. Подсигурете на тялото си качествена храна, която да го храни и не се притеснявайте от болестите.
Рон Хардър е консултант по Хранително Здраве,и автор на книгата "How To Defeat Cancer - Naturally - without Chemo, Radiation, or Surgery"; повече по темата на:
http://www.defeatcancer.ca