Нашите любими торти... глазури, покрития и фигурки за тях 6

  • 72 466
  • 351
  •   1
Отговори
# 195
  • Мнения: 946
Гушанке страхотна е  Peace

# 196
  • Мнения: 255
Момичета благодаря ви за обясненията   bouquet.
В неделя 6те направя пробна торта и 6те ви я покажа. Дано да излезе добре, че иначе 6те се  #2gunfireGushanka тортата е много красива.

# 197
  • Мнения: 1 698
Гушанка, великолепна е. Едно голямо БРАВО.  bouquet Какви бои ползва, та са станали толкова нежни цветовете?

За момичетата дето разбират от тортоправене имам няколко въпросчета. Меги, Зори и останалите, моля ви включете се и помагайте.
Значи мисля да правя торта с готови блатове. Смятам да я сиропирам леко с карамелен сироп /дано намеря как се прави/, а между блатовете искам да сложа крем от сметана+крем оле на Д-р Йоткер. Дали ще успея отгоре да я покрия с чаршаф, и смятате ли че ще стане вкусна тортата? Трябва обаче и да е сочна, че не обичаме много сухи торти. Та моля ви, дайте си компетентното мнение или предложение Praynig

Преди време тук от форума си бях свалила една книжка как се правят детски торти.  newsm78 Някоя от майките я беше пуснала, но ми се скапа компа и всичко отиде по дяволите.  Sad Ако се сещате за коя ви говоря, моля дайте ми линк. Помня, че жаба имаше вътре, пате, тиква и малките животинки как се правят.

Последна редакция: чт, 31 май 2007, 16:30 от mimes

# 198
  • Мнения: 1 028
Иии тъъъй,аз след сума ти разпити и додяване ей на какво направих накрая,след двудневно търчане,джуркане,мазане и клепане,ама като за сефте можеше и по-зле да стане.Нали съм си умница та реших глазурата  отгоре да бъде с бял шоколад,та се набутах цели 4 шоколада,и пак не можа да се покрие добре,като че ли ми попиваше в блата,колкото и странно да звучи,ама с тез трансфери поне позамазах положението.Че ей я деhttp://www.snimka.bg/album.php?album_id=75001&photo=4Абе кат разваля още няколко ей така и ще се науча,ама пък на вкус беше страОоотна,всичката я омахахме.  chef

# 199
  • Мнения: 6 243
Папиту, справила си се страхотни. Никога не бих познала, че това е първи опит.

# 200
  • Мнения: 729
ПАПИТУУУ, наистина ти е перфектна тортата! Много хубави са тистанали траансферите!

# 201
  • София/Сливен
  • Мнения: 1 194
mimes, мисля че сметановия крем разтопява покритието. Според мен - след като сглобиш тортата, отгоре не слагай крем - да остане само блат. Отстрани, където се вижда крема, намажи с тънък слой маслен крем, за да изолираш от другия. Може и отгоре да намажеш - по-лесно залепва покритието. Ако не намажеш отгоре, трябва да внимаваш с напояването - да не е от горната страна. Така направих змията - разполових блата, напоих двете половини, на едната сложих крема, а другата обърнах отгоре (напоеното да остане към крема).
Вместо маслен крем можеш да използваш кайсиев мармалад за изолация. Но мога да те уверя, че тънък слой маслен крем не се усеща толкова.
Ние също обичаме по-напоени торти, но от страх да не се разтече покритието, последните ми торти са малко сухи. Но като ми свърши моделиращата маса (1-2 торти още) и ще си ги правя хубави напоени.

За книжката се сещам, но бързам да ходя да вземам големия от градината. Ако никой не се включил, ще потърся като се върна.

# 202
  • Мнения: 972
Папитууу, и твоята торта е страхотна. Много добро съчатение - трансфер и фигурки   bouquet
Другия път по-бързо ще се справиш.
А за шоколада, да не би да си го слагала много топъл  newsm78 и затова да е попил толкова много.
mimes, моделиращата маса се влияе от влагата, както те е посъветвала Меги сложи маслен крем отдолу или кайсиев мармалад. Също така може да се размекне от стоенето в хладилника. Чакаме и твоето произведение  Heart Eyes

# 203
  • Мнения: 1 028
Много благодарско за милите думи на всички  :bouquet:Wel,там ще да е ключа за палатката,аз викам айде докато е по-топъл да може хубаво и гладко да стане.....изгладих го де,че чак се не видя Mr. Green

# 204
  • Пловдив
  • Мнения: 846
И аз благодаря на всички! Heart Eyes

Покритието е от бавносъхнеща моделираща маса. Оцветена е с боя на прах, разтворена в 2-3 капки вода. Вътре е какаов пандишпанов блат и крем ганаш. Сиропирана е със захарен сироп + 1 с.л. бренди.

mimes, когато ползвам готови блатове, правя торта по тази рецепта. Аз слагам по-малко течен шоколад и захар. Става много вкусна, всички я харесват. Peace
Отгоре я мажа с крема и досега към нямала проблем с покритието- било то марципан Варна или готова моделираща маса. Дори  днешната торта е намазана с ганаш (сметана+натурален шоколад). Успех!

# 205
  • Мнения: 7 106
mimes, сиропирай си я колкото искаш и за за можеш за я покриш с чаршаф отгоре без да се притесняваш, че някъде може да се разтопи от влагата я заляй с тънък слой шоколадова глазура и тогава покривай с чаршафа  Peace.

Gushanka , тортата ти е разкошна! И цветове, и изпълнение и на вкус вероятно! Торта като от каталог   bouquet !

ПАПИТУУУ , като за първи опит си се справила блестящо! Представям си следващите опити какви ще са  Grinning!

# 206
  • Мнения: 327

Момичета,
вие ме запалихте с вашите невероятни произведения и ето какво направих аз за рождения ден на моето бебче.

http://ca.pg.photos.yahoo.com/ph/croco1977/detail?.dir=bb08re2&a … 2.jpg&.src=ph

Всъщност това е малката торта. Голямата торта също беще с такъв трансфер, ама снимките ни пострадаха.




# 207
  • Мнения: 255
Може ли трансфера да се постави върху марципан "Варна"? И как? croco1 тортата е много хубава. С какво е отвътре?

# 208
  • Мнения: 1 698
Зори, такава шок. глазура ли имаш предвид под  чаршафа?

Шоколадова глазура I:

100г твърд шоколад, 80г масло или твърд маргарин

Бъркаме на водна баня, докато не се получи еднородна маса.

Шоколадова глазура II от какао:

80г твърд маргарин или масло, 80г пудра захар, 1 с.л. какао, 1 с.л. нишесте (най-добре какаово), 1-2 с.л. прясно мляко

Всички суровини бъркаме на водна баня, докато се споят.

# 209
  • Мнения: 7 106
Точно такава  Simple Smile.

Общи условия

Активация на акаунт