Правите ли запръжка на ястията си?

  • 8 740
  • 66
  •   1
Отговори
# 30
  • София
  • Мнения: 7 030
Не ,не правя.Слагам малко червен пипер в олиото и го изсипвам в тенджерата или тавата без да го запържвам .Имам и гастрит и запръжките не са препоръчителни  Naughty

# 31
  • Гърция
  • Мнения: 2 348
Не, не правя, майка ми обаче прави, въпрос на вкус. Някои супи ги застройвам, други-не.

# 32
  • Мнения: 4 451
Преди да се омъжа, не можех да готвя Embarassed. И все се консултирах по телефона с майка, която готви много вкусно, но винаги със запръжка. На съпругът ми, обаче не му се отразява добре на корема и от него се научих на боба и лещата да слагам брашно и червен пипер към края на готвенето (това май е студената запръжка newsm78). Но супи и други ястия си готвя без никаква запръжка.

# 33
# 34
  • Мнения: 279
Зависи от яденето,но като цяло-да,запържвам.Баба ми готвеше така,майка ми готви така и аз съответно също.

# 35
  • с/у ОколоМръсТното
  • Мнения: 19 148
Да правя запръжки, въпреки че знам че не е полезно за стомаха. Но пък е по-вкусно  Grinning

Застройки за супи правя също, но това няма нищо общо със запръжката  Naughty. Застройката за супи я правя със жълтък и кисело мляко  Peace

същото. По-вкусно е да се зпръжват гозбите, спор няма... но никак не е полезно  Confused

По анкетата отговорих: понякога да, понякога не.
Според вида на гозбата.

Застройвам всяка супа. Ползвам само яйце. Само на спаначена и тиквена супа прибавям и кис. мляко към яйцето.
Единствено гъбената супа не застройвам.

# 36
  • Мнения: 6 461
По някога -да , по някога -не.
Зависи какво приготвям.

Боба не го запържвам.
Имам познати ,които го запържват по този начин: След като боба е готов отделно се загрява мазнина в която се слага червен пипер да се запържи за секунди.Това се прибавя както е горещо към боба.

По някога запържвам лекичко лука преди да започна да прибавям продуктите за някаква яхния ,която ще приготвям.

Супи не запържвам.
На тях им правя застройка с яйце ,кисело мляко/заквасена сметана и лъжичка брашно.

# 37
  • София
  • Мнения: 3 789
Опитвам се д аготвя без запръжка, когато се налага, повече задушавам!
Ястията със запръжка са ми тежкии мазни, но всичко е много относително
Моята проекто-свекърва запържва дори и супата! newsm78

# 38
  • София
  • Мнения: 4 294
......................
Запръжка - в сгорещено олио се слага брашно и червен пипер и се слага в яденето...

А лук не слагате ли newsm78, защото аз слагам Rolling Eyes

Слагам и лук, зависи какво готвя  Peace

# 39
  • Мнения: 266
Не,никога не запържвам Peace

# 40
# 41
  • Мнения: 386
Никаква запръжка не се прави в моя дом.И смело мога да кажа че манджите ми са вкусни.

# 42
  • Мнения: 4 546
запържвам само каймата за мусака и пълнени чушки. напоследък даже пробвам каймата за мусака да я размивам с малко вода, вместо да я запържвам - харесва ни  Grinning
супи застройвам само с яйце, понякога слагам брашно в яденето накрая /ако съм пропеснала водата  Embarassed/.
а какво е студена запръжка?

# 43
  • Мнения: 1 117
Нищо не запържвам.  Naughty

# 44
  • София
  • Мнения: 8 348
едно време правех, после спрях
но когато готвя една супа с разни зеленчуци и картофи, първо ги запържвам малко, после ги досупявам. Вкуса е по-приятен така. Пробвала съм и по-двата начина.

А боб не готвя, но определено го харесвам запържен.

Общи условия

Активация на акаунт