Бърза баница с крем

  • 15 466
  • 79
  •   1
Отговори
# 30
  • Севлиево
  • Мнения: 1 666
Направих я, но без течен шоколад...Не казвам дали е вкусна, ще кажа само, че два часа по-късно тавата беше празна  Laughing Laughing Мерси за рецептата   bouquet

# 31
  • София
  • Мнения: 830
Тъкмо казвах, че ще бродя да търся лесен десерт и ето...още на първа страница. Обаче...май не става като крем пита, защото нишестето се стяга, нал' тъй?

# 32
  • Мнения: 2 126
Охх ама нетрябваше да влизам в тая тема,противопоказна е за бременни Mr. Green И сега какво ми остава освен да ида да купя каквото трябва и да я правя Thinking Grinning

Една идея също да вмъкна - с домашна юфка мисля че също ще стане и само във фурната трябват няколко минутки да се стопи маслото.Това ми дойде от спомена за една млечна баница която правих с домашна юфка Crazy

Ааа сетих се да питам нещо - корите от по големият грамаж (Фамилия наприемр)или от по малкият (Белла) newsm78

# 33
  • София
  • Мнения: 830
Аз току що взех от малкия грамаж, така мисля. Обаче се чудя какво да я правя тази сметана. Така в млякото ми е обикновено, дали да не я разбия и да я добавя в готовия пудинг да е по-пухкаво.

# 34
  • София
  • Мнения: 1 423
Супер е! Прилича на крем пита. Задължително ще се пробва!
Благодаря за рецептата!   bouquet

# 35
  • Мнения: 1 708
Ааа сетих се да питам нещо - корите от по големият грамаж (Фамилия наприемр)или от по малкият (Белла)



От малките Белла Peace





Аз току що взех от малкия грамаж, така мисля. Обаче се чудя какво да я правя тази сметана. Така в млякото ми е обикновено, дали да не я разбия и да я добавя в готовия пудинг да е по-пухкаво.


Може да стане само че пудинга трябва да изстинал! Hug
Ще кажеш как е станало!


По принцип не се стяга много,защото пудинга е за 500 гр. мляко а течността и два повече!

# 36
  • Мнения: X
Ужасни сте  #Cussing out
На работа съм - вие си пишете в тази тема, аз Ви чета и броя минутите за да се прибера вкъщи и да хапна бърза баница с крем (трябва и да си я направя, де).... Не мога за нищо друго да мисля Crossing Arms

# 37
  • София
  • Мнения: 830
Направих я. По средата корите малко не ми се опекоха, но другото го изядохме. Сметаната я разбих и след това я добавих към крема. Хубава се получи, но другия път ще ползвам юфка.

# 38
  • Мнения: 2 126
Мерси,sneji  bouquet
Oхх аз днес така и не стигнах да си я направя Rolling Eyes Само си мислих за нея Mr. Green Ама пусити изпити са ме напънали и нямах време Sick Съвсем скоро ще я правя обаче,като съвсем не издържа на изкушението Wink

# 39
  • Мнения: 804
  Момичета,направих и я и аз,ама не дочетох края на темата и ми стана малко свободно съчинение. Ама пак едвам я удържам от момчурляците да я ометат още топла-топла.
  Мислех си да я снимам и да ви я покажа,но я направих в една голяма тава и изобщо не се надигна като баница. Другия път ще знам...

# 40
  • Мнения: 98
Тамън имам два пакета кори за баница,които ми седят замразени.Утре ще направя една такава баница и една солена с филенце, краставички,доматки и прочие екстри.
     Променена, дай рецептата на солената, моля те!

# 41
  • Мнения: 814
Ето с тази баница ще зарадвам скъпия в събота!  Peace

# 42
  • Мнения: 804
Тамън имам два пакета кори за баница,които ми седят замразени.Утре ще направя една такава баница и една солена с филенце, краставички,доматки и прочие екстри.
     Променена, дай рецептата на солената, моля те!

Ами тя е малко свободно съчинение. Не питай за пропорции,всичко ми е на око и каквото имам в хладилника.
Но основното е,че слагам половината кори от пакета на дъното на намаслена тава, между всяка кора слагам малко олио. След това наръсвам плънката.Тя може да е от филе, шунка, наденица, запържена кайма с доматен сок (трябва да изври водата на сока), кисели краставички или някакви зеленчуци от буркан.Може и грах с моркови от консерва, гъбки, топено сирене,кашкавал и прочие. След това слагам другата половина кори,като пак ръся с олио. Пека на около 180 градуса 30-35 мин. Отгоре може да настържа кашкавал и да запека,докато се разстопи кашкавала.

Ами това е.Става вкусна,не е кой знае колко сложна за изпълнение и я правя като ми се напълни хладилника с някакви парчета от всичко гореизброено.И за да не ги хвърлям...  chef

# 43
  • Мнения: 814
Аз имам въпрос за времето, необходимо за изпичането на корите, предполагам, че не е продължително, а колкота да се изсушат и леко променят цвета си, така ли е?

# 44
  • Мнения: 1 708
Ми самите кори почервеняват,значи че са готови.Аз докато ги пека ги разбърквам няколко пъти.

Общи условия

Активация на акаунт