сватбена торта

  • 8 996
  • 26
  •   1
Отговори
  • 1
  • 2
  • Всички
  • Шумен
  • Мнения: 403
момичета, ще си поръчваме 3 или 5 етажна торта-сметанова.казаха ни че могат да ни направят каквато украса искаме.Търсих в нета, но повечетo са със захарно покритие .Вие имате ли снимки на торти със сметана? ще ви бъда много благодарна

# 1
# 2
  • София
  • Мнения: 3 679
Ами виж тези:





# 3
# 4
  • Мнения: 7 091
Тортите, на които са ти пуснали снимки не са със сметана, а са с маслен крем. Сватбените торти ги правят такъв, защото в сметаната и стабилизатори да сложиш, трудно ще запази такъв вид като масления крем. Питай и ще видиш. Трябва да прецениш на какво искаш да заложиш- вкуса или външния вид. Разбира се зависи и от вида торта, която ще избереш, но има неща, които просто няма как да се направят с обикновена бита сметана и тя да издържи и да изглежда добре толкова време, колкото е предназначена една сватбена торта.  Peace

# 5
  • Мнения: 4 380
Много добре държи форма и крем от крема-сирене и е много по-вкусно от масления.

# 6
  • Czech Republic
  • Мнения: 2 777
Тортите, на които са ти пуснали снимки не са със сметана, а са с маслен крем. Сватбените торти ги правят такъв, защото в сметаната и стабилизатори да сложиш, трудно ще запази такъв вид като масления крем. Питай и ще видиш. Трябва да прецениш на какво искаш да заложиш- вкуса или външния вид. Разбира се зависи и от вида торта, която ще избереш, но има неща, които просто няма как да се направят с обикновена бита сметана и тя да издържи и да изглежда добре толкова време, колкото е предназначена една сватбена торта.  Peace

Абсолютно съм съгласна с Tandoori, няма как да се направи такава торта само със сметана. Още повече, че  сметаната не издържа дълго, а такава торта не се прави за един ден - така че има опасност да се развали, особенно ако е лято. Идеята за крема-сиренето е добра, но първо ще е оскъпи тортата, а и там има опастност от бързо разваляне, защото и то е на сметанова основа. Освен това, е трудно да се направи красива украса върху сметаната, защото захарните цветя се разяждат от нея. Затова и сметановите торти вървят с плодове. ДРугия вариант е естествени цветя.
Не виждам снимката на onche_bonche, тази която е пуснала Megita според мен не е сметанова, а захарно покритие и рози най-вероятно от меринге(крем от сух белтък) или захарна маса.

Не знам защо не искате захарно покритие - не е нужно да се яде, ако не ви харесва!  bouquet

Успех с намирането най-удачен вариант!

# 7
  • Мнения: 6 243
Много добре държи форма и крем от крема-сирене и е много по-вкусно от масления.
В БГ сладкарските фирми не работят с такъв крем. Ползват готови смеси за кремове, които са пълни с Е-та и захар, дори и масления крем не е от масло.

# 8
  • Мнения: 4 380
Много добре държи форма и крем от крема-сирене и е много по-вкусно от масления.
В БГ сладкарските фирми не работят с такъв крем. Ползват готови смеси за кремове, които са пълни с Е-та и захар, дори и масления крем не е от масло.

Много жалко, защото е много хубав.

# 9
  • Мнения: 7 091
В БГ сладкарските фирми не работят с такъв крем. Ползват готови смеси за кремове, които са пълни с Е-та и захар, дори и масления крем не е от масло.

Много жалко, защото е много хубав.
[/quote]

Да, и аз много го харесвам! Peace

# 10
  • Мнения: 4 380
Останала съм с впечатление, че тук влизат хора, които се занимават със сладкарски бизнес. Защо не обяснят причините да не се използва? Той не просто е по-вкусен...По-лесен и по-удобен е за работа. Крема-сиренето освен това не е по-скъпо от маслото, та дори икономическия фактор не върви.

# 11
  • Мнения: 7 091
Останала съм с впечатление, че тук влизат хора, които се занимават със сладкарски бизнес. Защо не обяснят причините да не се използва? Той не просто е по-вкусен...По-лесен и по-удобен е за работа. Крема-сиренето освен това не е по-скъпо от маслото, та дори икономическия фактор не върви.

Специфичен е вкуса и не на много хора се харесва, това е една от истината. На много хора ако не им се разтече маслото из устата, не я бива тортата  Laughing А иначе масления крем е по-евтин от този с крема сирене, малко....но е по-евтин. А и има проблема, че понякога се отделя от него вода като се сложи захар или оцветител( не винаги, но се случва кофти партида, предполагам не им се рискува на хората).

# 12
  • Мнения: 4 380
Ммм...Аз пък не съм забелязвала да не се харесва на някой. newsm78 Но тук са свикнали с него и им е писнал така, както в България масления, така че всичко е възможно. Но в България след като не се правят торти с такъв крем, кой би могъл да предположи как би се възприел и харесал? newsm78

И отделяне на вода не съм забелязвала. newsm78 Това се случва ако е прекалено избит, но се случва и с маслото (ако е истинско).

# 13
  • Мнения: 11 747
Тази украса,която е дала на снимки Jutoo, е напълно възможно да се направи с бита сметана - такава каквато се ползва в БГ сладкарски цехове.
Сватбена торта се прави не за един ден,а за 2-3 часа! Peace
Сметаната запазва достатъчно добре рисунъка на шприца и то задълго,но става по-грубо отколкото с маслен крем.В БГ не се прави с маслен крем,защото излиза много по-скъпо от сметаната.Всъщност,ако някой настоява,ще му направят с маслен крем,но обикновено като чуят цената и се отказват.

# 14
  • Мнения: 6 243
Масления крем не се прави с масло, а с готови смеси, които са на доста ниска цена - справка кой да е от сайтовете за сладкарски консумативи.

Крема - сиренето не е толкова евтино, от друга страна. Българското не става, защото е солено и със зърниста консистенция, освен това е с много ниска масленост, според мен. Аз лично никога не ползвам българско. Вносното е 2 лв. за 200 г. на дребно (говоря за Филаделфията). Маскрапоне-то е на същата цена. За производство е ужасно скъпо.

# 15
  • Мнения: 11 747
Хм,масленият крем си се прави от краве масло от край време.Рецепти за маслени кремове мога да дам поне няколко - производствени!Не знам за какви сухи смеси говориш.Използват се полуфабрикати на прах,които се размесват с вода или мляко с различни наименования - Брюле,Карамел и т.н. ,но това не са маслени кремове.
Масления крем си е с масло и толкова!!!Може да бъде с масло и захар - само,може да има и яйца,мляко и т.н.
Учила съм сладкарство в средното си образование и съм го работила години,та имам теоретичен и практически поглед над нещата.Имам чувството,че си говорим на различни езици! Shocked

# 16
  • BABYLAND
  • Мнения: 3 409
С много тежък вкус стават сметановите торти. Нашата беше с интересна глазура и много приятна. Снимките не са ми на този компютър за да я покажа, беше две слепени розови сърца...и още нещо, ма вече не си спомням точно.

# 17
  • Мнения: 6 243
Хм,масленият крем си се прави от краве масло от край време.Рецепти за маслени кремове мога да дам поне няколко - производствени!Не знам за какви сухи смеси говориш.Използват се полуфабрикати на прах,които се размесват с вода или мляко с различни наименования - Брюле,Карамел и т.н. ,но това не са маслени кремове.
Масления крем си е с масло и толкова!!!Може да бъде с масло и захар - само,може да има и яйца,мляко и т.н.
Учила съм сладкарство в средното си образование и съм го работила години,та имам теоретичен и практически поглед над нещата.Имам чувството,че си говорим на различни езици! Shocked
Не съм учила сладкарство и нямам нужда. Вече си завърших образованието. Но не е нужно да имам диплома, за да усещам какво ям. Масло няма в това, което се нарича "маслен крем". Ако в една-две бутикови сладкарници се работи в масло, в масовите цехова работят със сурогати.

# 18
  • Мнения: 11 747
ОК,sladka hapka! PeaceТова,което наричат някъде "маслен крем" явно не е !!!Но масленият крем се прави с масло.Понеже не всяко е достатъчно качествено в цеха в който аз работих,се правеше с Президент,така че .....
Може да не съм в течение,защото купежки торти не ям,но ще питам бившите ми колежки за такъв полуфабрикат,досега не съм чувала.А и ако някой си е кръстил водния крем "маслен" то не означава,че това е маслен крем! Peace

# 19
  • Мнения: 449
Аз като обикновен потребител мога да кажа, че много трудно някой може да ме убеди в наличието на масло в т.нар. маслени кремове на купените торти. На Сладката хапка тортите съм ги опитвала лично и мога да направя сравнение с готовите. А що се отнася до прахообразните смеси-ами аз имам вкъщи една такава за шоколадов крем, не знам дали се казва маслен, ама много напомня на такъв по вкус Peace 

# 20
  • Мнения: 7 106
Пина, със Хапката и двете сте прави, само че си мислите и говорите за различни неща  Laughing. Всички знаем (и учили и неучили), че масления крем се прави от масло - логично. Но Хапката имаше предвид, че масово в повечето сладкарници, това което предлагат за маслен крем всъщност е или маргарин или някакви готови сухи смеси, които нямат нищо общо със същността на понятието - маслен крем. То 90% от маслата на българският пазар са си маргарини  Shocked!
Аз купешки торти почти не ям, но тези които ми се е случвало да опитам никога не са били с истински маслен крем. Даже не мога да го определя точно какво е.
възможно е в големите реномирани сладкарници да не правят компромис в това отношение но в нашият град със сигурност масово се ползват готови сухи смеси за кремове  Confused.

# 21
  • Мнения: 11 747
Зори,схванах в един момент,че говорим за различни неща! Peace
Темата се измести,момичето питаше за украса със сметана.Тортите от снимките определено са изпълними със сметана,не съм съгласна с коментарите по-напред.
Аз където съм работила не е имало проблем да се направи торта с маслен крем с истинско масло,но това рядко се е случвало извън тортите от каталога,защото значително се оскъпява.Честно казано,не знам как се работи във всички цехове.Във Варна също масово тортите са сметанови и с кремове от прахове-полуфабрикати.Все пак скъпите по-специални торти са си с масло,все пак лично съм го слагала,та не мога да бъркам! CrazyПросто в един момент ми прозвуча,че принципно масления крем не се прави с масло,та затова така се обадих...мир   bouquet
Дано авторката на темата да има хубава сватбена торта и да изкара хубава сватба,че ние много и разводнихме темата.

# 22
  • Шумен
  • Мнения: 403
Здравейте момичета...аз попитах,защото жената от сладкарницата ми каза : може да е или с захарно покритие или със сметана.Като тази със сметановата украса е два пъти по-евтина от другата.Мен не ми е за парите, а просто все съм си мислила че моята торта ще бъде със сметана Simple Smile.Та ... моля Ви ,тази торта която съм прикачила със каква украса е-маслен крем, сметана или чаршаф.Благодаря на всички които ми отговориха   bouquet

http://www.snimka.bg/profile.php?edit_photo&photo_id=3063598

Последна редакция: пн, 04 юни 2007, 09:41 от vilism

# 23
  • Мнения: 11 747
Не се вижда тортата!Отваря се началната страница на снимка.бг.Трябва да си излезеш от профила и така да дадеш линк или направо сложи снимката да се вижда тук.
Според мен тортите с марципаново покритие са по-елегантни,стават и по-нежни.Но това е въпрос на вкус ,разбира се! Simple Smile

# 24
  • Шумен
  • Мнения: 403
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=140065 .. дано сега да се вижда.За първи път качвам снимки тука...

# 25
  • Мнения: 11 747
Да,сега се вижда!Много красива торта! Hug
Това определено е марципан,или така наречения чаршаф.Златистите орнаменти от горе кой знае от какво са - може да са марципан и те,може да са пластмасови или нещо друго.Този модел може да се направи със сметана,като се заглади много фино,но има голям риск да се напука сметаната,като престои малко.Рисковано е,пък и ефекта няма да е толкова добър със сметана.Марципан и толкова! Peace

# 26
  • Шумен
  • Мнения: 403
pina Simple Smile мерси за отговора ти.Да, мен много ми допадна, и бих искала такава да е сватбената ни торта.Дано се навият в цеха да ни я направят.И щом казвате че е по -добре със чаршаф,такава ще е.И аз се сетих че съм виждала напукана сметанова  торта-много е грозно.Така че - чаршаф ще е  Hug

Общи условия

Активация на акаунт