"Запечатвате" ли гювеча..?

  • 2 463
  • 29
  •   1
Отговори
# 15
  • Мнения: 780
само веднъж запечатах гювеча - с агнешко , но следващият път ме домързя и не го запечатах - стана като предишното - без разлика . така че не ми се играе да меся тесто , пък после и да го стържа  Mr. Green

# 16
  • София
  • Мнения: 7 800
Никога не съм запечатвала  Rolling Eyes

И аз така.  Rolling Eyes

# 17
  • Мнения: 4 546
никога - от мързеливите съм

# 18
  • Мнения: 1 426
Само новогодишната капама - защото я оставям за през нощта и ме е страх да не се изпари водата и да изгори. Иначе ми се вижда много работа...

# 19
  • Мнения: 7 474
Никога не запечатвам  Laughing А за рецепти виж при слончетата долу, има няколко  Peace

# 20
  • Мнения: 5 713
Не съм запечатвала досега. Само веднъж на село боба, него го готвихме в печка на дърва.

# 21
  • София
  • Мнения: 461
Аз веднъж реших да "запечатам", защото така пишеше в рецептата. Но нали съм си мързел, го направих с фолио. Сигурно не е същият ефекта, но не ми се месеше специално за омазване на капака. Не знам дали се повлия манджата, но беше много вкусно.  Laughing

# 22
  • Мнения: 2 936
не запечатвам...така или иначе в гювеч всичко е вкусно  Grinning

# 23
  • Мнения: 5 183
Не запе4етвам и аз.

# 24
  • Мнения: 1 951
Сега се сещам смътно за един подочут разговор че има някаква тънкост при запечатването, иначе може да ти се спука капака?

# 25
  • Мнения: 8 917
Майка ми запечатва. Аз - не.

# 26
  • София
  • Мнения: 2 434
В голям гювеч правя само капама за коледа и не запечатвам.

# 27
  • Мнения: 398
Никога не съм "запечатвала" , когато готвя в гювеч.В него приготвям обикновено:банска капа ма,заек по кубински и всякакво месо + гювеч/домати,чушка,бамя,морков,целина.../

# 28
  • Мнения: 431
Не запечатвам. И мен ме мързи.  Но понякога слагам фолио и отгоре капака, за да се задуши по добре , но тесто нееее Naughty

# 29
  • Мнения: 444
Не съм опитвала , но ми звучи интересно ...... ще пробвам !!!

Общи условия

Активация на акаунт