Как миете магданоз?

  • 3 768
  • 25
  •   1
Отговори
  • 1
  • 2
  • Всички
  • София
  • Мнения: 676
Искам да ви попитам как миете магданоза? Става въпрос за големи количества, например за кюфтета или салата само от магданоз. Аз като готвя такива неща и полудявам от миене... откарвам по час - час и половина поне. Нали е един такъв ситничък и листенцата са му малко къдрави... Вие как се справяте?

# 1
  • Мнения: 393
Аз лично имам по бърз начин, ама е откритие на майка ми в съд зависимост от това колко стръка искам да измия пълня вода и потапям вътре магданоза и го вадя,
Цитат
така няколко пъти да се получи един вид налягане сменям водата 2-3 пъти и готово.Май не обясних много ясно но не се сещам как иначе  Embarassed

# 2
  • Мнения: 2 257
Мразя да мия магданоз и копър и ако не се налага, гледам да избягвам тази процедура. Как го мия - по сто часа, с много вода и връткане. Rolling Eyes

# 3
  • Разград
  • Мнения: 3 110
Аз първо го накисвам във вода,за малко,така както е във връзка.След това го измивам под силна струя вода,по няколко стръка наведнъж.

# 4
  • UK/София
  • Мнения: 7 681
Взимам цялата връзка и я слагам под чешмата Flutter

# 5
  • Мнения: 526
Чак толкова не се престаравам.Мия го под силна струя вода,не много дълго време.Ама не става въпрос за големи количества newsm78
Колко ли микроби съм изяла Mr. Green

# 6
  • Мнения: 9 903
много му се престаравате  Thinking просто изплаквам връзката под силна струя вода. Вие кален ли го купувате?

# 7
  • Мнения: 3 388
Накисвам в купа с вода и сода за около 10 минути, след това изплаквам обилно с вода  Peace

# 8
  • Мнения: 444
Чак толкова не се престаравам.Мия го под силна струя вода,не много дълго време.Ама не става въпрос за големи количества newsm78
Колко ли микроби съм изяла Mr. Green


 Thinking  Thinking и аз така , никога не съм се замисляла дали е пък чак толкова мръсен , обаче на зелената салата как и се уторачвам  #Crazy  #Crazy  #Crazy е там вече пада голямо миене  Laughing  Laughing  Laughing

# 9
  • Мнения: 2 774
Аз направо си го пера  Whistling,слагам го в тенджера ,понакисвам за 2-3мин,и след това пляс пляс във водата ,сменям няколко води и готово.

# 10
  • Мнения: 2 257
много му се престаравате  Thinking просто изплаквам връзката под силна струя вода. Вие кален ли го купувате?

Това с магданоза е стара история, ама навикът е голямо нещо. Не че е кален или нещо, даже сигурно е почти чист, щото смятам, че сега го отглеждат в оранжерии, ама нали едно време, отдавна още, се водеше, че расте къде да е и бабите на пазара го късат от двора с кокошките и уфсите, та поне на мен от тогава ми е загнездено, че магданоз-та се мие дълго и напоително. Mr. Green

Последна редакция: чт, 14 юни 2007, 03:31 от G&J

# 11
  • София
  • Мнения: 1 423
Измивам го като слагам цялата връзка под силна струя вода  Peace

# 12
  • Мнения: 1 951
Измивам го като слагам цялата връзка под силна струя вода  Peace
И аз така, но това е лесната част, после много се задълбочавам като отделям листенцата  Rolling Eyes Точно вчера я правих тази процедура с една огромна връзка маганоз която исках да замразя. Добре поне, че мъжо го наряза  Wink

# 13
  • Мнения: 25 641
В дръжките на магданоза също има много хранителни вещества (ако не са и повече!), както и в листата. Винаги режа целите стръкове.  Peace
Мия под течаща вода, цялата връзка накуп. Магданоз купувам всеки ден, за прасето. Щом досега не му се е отразил отрицателно суровият магданоз (а свинчетата са с много чувствителна храносмилателна система!), защо трябва да е вреден този, който минава през топлинна обработка?  newsm78

# 14
  • Мнения: 940
И аз ги топя в купа вода няколко пъти но след това ги изтръсквам хубаво над чешмата като удрям връзката в дланта си.Така  изцеждам водата хубаво и също изчиствам ако има нещо още залепено по листенцата. Wink

# 15
  • Мнения: 208
Накисвам го за половин час в студена вода, след което го изплаквам няколко пъти.

# 16
  • BABYLAND
  • Мнения: 3 409
"Изпирам" го под силна струя вода. Аз така или иначе ненавиждам магданоз, та много рядко използвам.

# 17
  • София
  • Мнения: 676
Аз пък накисвам за малко и след това мия стръкче по стръкче, като на по едрите листенца отделям персонално внимание. Забелязала съм, че в дръжките има едно каналче, където понякога се събират нечистотии...
След топлинна обработка няма толкова страшно наистина, но аз си правя салата от магданоз и маслини... и децата много я обичат, та заради тях се притеснявам повече... Обаче като гледам май малко прекалявам...
А содата как действа срещу микробите? Това ми се вижда доста приемливо...

# 18
  • Мнения: 27 524
Оскубвам си листенцата, стискам в шепата, плакна и изстисквам. Ако ми трябва много - две-три такива шепи. Бързо и лесно става. Сигурно не го мия перфектно, ама как не съм го залъскала листенце по листенце  Crazy

# 19
  • София
  • Мнения: 35 963
Накисвам го във вода и от там си всемам стрък по стрък и изплаквам.
На магданоза ползвам и дръжките- съхранявам ги нарязани на ситно във фризер, отделно от листата.
В началото на готвенето слагам дръжки, а на края, след като го махна от котлона - листа.
На копъра само листата ползвам

# 20
  • Мнения: 393
Разбихте ме с  темата и отоворите. Попитах малката ми щерка и малкия ми син, как се преборват с магданоза (те правят дружно салата за вечеря-единия бели краставиците,мие доматите и лука другия реже доматите, краставиците и лука). Изгледаха ме като малоумна (спестявам си техния коментар).
Ами как, отрязваме колкото е необходимо, пускаме водата и го измиваме, що за въпрос. Ако трябва да измием цялата връзка, взимаме цедката за салата и пускаме водата, разбъркваме леко и след това го изплакваме.
За последните 5 години никога не ни се е случвало да има песъчинки.
Същто важи и за зелена салата (марули, салата, зеле и каквото още се сетите). Отделят се листата, поставят се в съд с дупки (цедка) и се пуска СТУДЕНА вода, листата се изплакват (цялата процедура е окло 1-2 мин).

# 21
  • Мнения: 3 537
Взимам цялата връзка и я слагам под чешмата Flutter
И аз така, никога не съм се занимавала да го мия толкова много,как така стрък по стрък ще мия  Shocked , мие се както се мие всичко оставало ,не съм и попадала на видимо мръсни копър или магданоз  Laughing пък нищо ни няма не сме се отровили до сега Laughing

# 22
  • Мнения: 1 799
Час, час и половина за миене на магданоз??  Shocked

Отнема ми не повече от няколко секунди - държа цялата връзка под силна струя течаща вода. Изтръсквам, кълцам.

Никога не съм го правила по друг начин, не съм и виждала някоя позната да мие листенце по листенце.

Последна редакция: чт, 14 юни 2007, 12:06 от cathie

# 23
  • Мнения: 649
Взимам цялата връзка и я слагам под чешмата Flutter
И аз така правя

# 24
  • Мнения: 728
Не предполагах даже, че има толкова много начини за миене на магданоз  Crazy

Час, час и половина за миене на магданоз??  Shocked

Отнема ми не повече от няколко секунди - държа цялатат връзка под силна струя течаща вода. Изтръсквам, кълцам.

Никога не съм го правила по друг начин, не съм и виждала някоя позната да мие листенце по листенце.

И аз така!

# 25
  • Мнения: 1 426
Чак пък стръкче по стръкче...  #Crazy
Топвам в една купа студена вода, разбърквам хубаво с ръка - и после изтръсквам като дядо поп както ръси със светена вода - и папкаме! Или го режа за салатата или манджата, де.

Общи условия

Активация на акаунт