Цели картофи - бързо, лесно и вкусно!

  • 12 173
  • 32
  •   1
Отговори
# 15
  • Мнения: 2 550
Пробвах ги!
Станаха направо страхотни!!!
Блонди,   bouquet

П.С. Направих гершката да сложа вода в тавичката, докато ги пекох...леле мале, започна да пръска, по дъното на печката стана мазало, пропуши....ужасТ, кашлях, кихах, сълзяха ми очите, проветрявах....  Joy

# 16
  • Варна
  • Мнения: 1 858
Блонди,извинявай за тъпия въпрос,но сметаната е заквасена,нали  Blush newsm78

# 17
  • Мнения: 2 550
Блонди,извинявай за тъпия въпрос,но сметаната е заквасена,нали  Blush newsm78

не съм Блонди, но ДА...заквасена сметана

# 18
  • Варна
  • Мнения: 1 858
Блонди,извинявай за тъпия въпрос,но сметаната е заквасена,нали  Blush newsm78

не съм Блонди, но ДА...заквасена сметана
Мерси  bouquet

# 19
  • Мнения: 27 524
jorjito, да, заквасена, Марето ти е казала  Hug

Кати, не питай, козунакът е просто вълшебен  Crazy

Маре, ми и аз доливам, ама не пуши и не пръска, силна ти е фурната, коки, май...  Thinking

# 20
  • Мнения: 2 591
и аз ще взема да я изпробвам  Rolling Eyes звучи твърде добре  Mr. Green

# 21
  • Мнения: 29
 ETO I DRUGA RECEPTA ZA MYRЗЕЛИВО ПРИГОТВЯНЕ НА КАРТОФКИ ВЪВ ФУРНА
В/У ПРЕДВАРИТЕЛНО ДОБРЕ ОМАЗНЕНА  И ПОСОЛЕНА ТАВИЧКА НАРЕЖДАМЕ КАРТОФИ ,КОИТО ПРЕДВАРИТЕЛНО ДОБРЕ СМЕ ИЗМИЛИ  /КАРТОФИТЕ СА С ОБЕЛКАТА/  И ОТРЯЗАНИ  НАПОЛОВИНА
НАРЕЖДАМЕ ГИ В ТАВИЧКАТА С ОТРЯЗАНАТА СТРАНА НАДОЛУ, А С ОБЕЛКИТЕ ОСТАВАТ НАГОРЕ
ЗАПИЧАМЕ ВЪВ ФУРНАТА НА 150-170 ГРАДУСА ЗА ОКОЛО 20мин. И ПОСЛЕ ГИ ХАПВАМЕ
НЕ ГИ ИЗЧАКВАМЕ ДОРИ ДА ИЗСТИНАТ

# 22
  • Пловдив
  • Мнения: 512
Хора, а пресни или стари картофи ползвате?
Ей, Блонди ,ти не беше ли на страхотната диета?Нещо те няма там!!!!

# 23
И аз да споделя PeaceТова го правя и с пресни и със старички картофки чудесно е за гарнитура - мъжът само така ги признава. Значи измивам картофките много внимателно с четка, ако са старички ги беля ако са пресни с кората. Разрязвам ги на две, намазвам тавичката с олио много леко а всяка половина на картофките поръсвам със сол. Редя в тавичката с разрязаната половина надолу и пека в предварително загрята фурна. Вода не слагам. Отдолу картофките хващат супер апетитна коричка.
А наскора напревих тези пикантни картофки в тиганче- дребни пресни картофки се нарязват на две половини, овалват се в сол, шарена сол, малко чубрица и се запържват в силно сгорещена мазнина.Накрая поръсвам с червено пиперче- не се слага в началото защото ще загори и става тежко. Леле каква съм обяснителна Rolling EyesИзвинете моля.

# 24
  • там от където съм
  • Мнения: 1 073
Страхотна рецепта,за съм правила но само с пресни картофи.Ако някои е пробвал със стари нека да каже какъв е резултата.Блонди твоите какви са?

# 25
  • Мнения: 27 524
Стари  Peace

# 26
  • там от където съм
  • Мнения: 1 073


Ще пробвам,мерси! Peace

# 27
  • Мнения: 4 770
И аз да ви напиша една рецепта за много лесни и вкусни картофки...
Цели малки картофчета, но е хубаво да са пресни. Всяко едно картофче се потапя в олио или зехтин и се редят плътно едно до друго, но да не са едно върху друго. Сол и чер. пипер на вкус. Слага се водичка наполовината на картофите. Когато са почти готови им се слага копър и/или магданоз!
това е Simple Smile
  И аз ги обичам така, само че без зелените неща.  Mr. Green  Много са вкусни като са пресни с обелката...
 Вие ядете ли обелката на пресните картофки?... Сори, май е тъп въпроса, ама знам ли, може някой да не обича...  Rolling Eyes

# 28
  • Мнения: 4 392
Правила съм такива.
Много вкусни стават.
В сосчето слагам свежи подправки. Grinning

# 29
  • София
  • Мнения: 35 975
И аз правя такива, но ги пека направо във тавата.
Преди ги увивах във фолио, но разбрах че може и направо.
Стари , сурови картофи.
Аз не обичам пресни картофи.
Все пак мерси за подсещането Блонди   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт