ВМ-НВХ С пържола под ръка заминавам на почивка-20част

  • 16 812
  • 486
  •   1
Отговори
# 75
  • Мнения: 2 897
Забърках си 15 малки мънички черници с 1/2 кофичка кисело мляко и какао, бумнах и малко желатин вътре и утре ще кажа дали става за ядене, много воднисто стана, не знам дали ще стегне, стискайте палци за това така "важно събитие"  Crazy!

Пристрастих се към сметана, мога да ям по 1 кофичка на всяко хранене. Ужас.

За утре има и друго замислено - филе от домашна пуйка, киснато в сметана и горчица. Сутринта ще диря гъби за гарнитура. Ай нямам търпение.

Последна редакция: вт, 17 юли 2007, 19:43 от Denichkata

# 76
  • Варна
  • Мнения: 5 193
Нали първо разтвори желатина в студена вода и после го сложи на водна баня и така го изля в млякото.Ако сти спазили таз майсторска технология  Crazy въпреки че сега е рядко, след няколко часа ще се втърди

# 77
  • Мнения: 1 279
Здрасти на отбора! newsm10 Диня със сирене!Е, това ми е страста!Като нищо мога да омахам по кило и от двете на веднъж, ама... Toilet ще ми е най-малкия проблем после!....По-точно на тия дето ще чакат отвън!

# 78
  • Мнения: 2 897
Мда това беше сложната методика на употреба на желатина, която използвах. Дано стегне наистина, ако си остане воднисто ще съм тъжна. Затова е домашната пуйка - да ме развесели  Crazy!

Голди, добре дошла при нас   bouquet!

# 79
  • Мнения: X
Забърках си 15 малки мънички черници с 1/2 кофичка кисело мляко и какао, бумнах и малко желатин вътре и утре ще кажа дали става за ядене, много воднисто стана, не знам дали ще стегне, стискайте палци за твоа така "важно събитие"  Crazy!


Стискам! Аз си правя кисело мляко, някакъв плод и желатин редовно, понякога добавям и сметана. Това е екстра закуска, защото желатина е 100 % белтъчини и е добра комбинация с плодовете и млякото.

# 80
  • Варна
  • Мнения: 5 193
Туй пък сефте го чувам-че желатина бил белтък Shocked екстра. И аз го джуркам туй пседво-парфе ама ползвам цеденото мляко на Роса, че е само 1,9гр карбс/100гр и допълвам със сметана за по-мазно. Обаче понеже много прекалявам и се спрях

Голди-баш ни е драго да сте тук bowuu 
Няма лошо за диня и сирене-ама едното е много водно, пък другото солено и накрая си подут като балон

Редакция-айде  и аз забърках бъркоча newsm19-120гр цедено мляко, 150 обикновено, 20гр сметана, 90гр праскова(с костилката),и понеже съм баш по бъркочите наръсих и сусамени семки-ама не са смлени.Чеки да ходя да го сметна колко излезе
Утре ще го закусвам
За желатина знаех,че няма карбс и калории, ама не знаех от какво се прави

Редакция 2- сметката излезе 309/61%мазно/18%карбс(13гр)/21%белтък/1гр фибри. Екстра закус Heart Eyes

Последна редакция: вт, 17 юли 2007, 20:16 от tonimirka

# 81
  • Мнения: X
Туй пък сефте го чувам-че желатина бил белтък Shocked екстра.
Мдам, няма въглехидрати и мазнини - прави се от кости и сухожилия /бляк!/. С малко желатин може почти да се удвои кофичка кисело мляко на цената на минимум калории в повече. Освен това съм чела, че съдържанието на колаган го прави добра превенция на бръчки /дали newsm78/. Абе - да живее желатина!

# 82
  • Мнения: 2 956
Извинете за нахлуването на моята несериозна към вашия сериал особа  Blush
Имам въпрос обаче  Rolling Eyes Тони мисля, беше писала нещо за беленето на домата..  Thinking та интересува ме по-добре ли е да се яде белен и защо  Blush
Благодарим за еФентуалните отговори   bouquet

# 83
  • Варна
  • Мнения: 5 193
Диче, ти пък кво се извиняваш-айде аз във вашта тема е ясно, ама ти си баш мазнотийска бамбина.. Wink
Беления домат--веднъж имах проблем с корема от едно развалено месо и Деничката ме посъветва, ако ям домат да му беля люспата,че да не ми дразни допълнително стомаха и да ти кажа освен тоз фактос забелязах и че по-малко се подувам като е обелен.Сега като си правя шопската салата и си беля доматите, но щото съм сама-иначе джуниъра ще има да ме гледа ей тъй Shocked
Туй е, това са ми наблюденията върху мойто тяло-обеления домат го понасям много по-добре, както и задушените зеленчуци, щото като са пресни и пак се подувам все едно диня съм яла
Цялата работа е,че се подувам много от зелънчука, а пък като си обеля домата и съм ОК-може и само да си внушавам Laughing

# 84
  • Мнения: 3 219
Аз от години доматите ги беля- мъжо е язваджия и му дразнят стомаха. Така сме свикнали , че като изляза някъде на заведение ми е много гадно да го ям необелено.Пък и така си смилат по-трудно от организма.

# 85
  • Мнения: 11 036
Вярно е, белените не дразнят стомаха. Само че КАК се бели домат без да стане на пюре? Embarassed Пробвала съм да ги държа в гореща вода преди това, но някъде бъркам Whistling

# 86
  • Мнения: 2 956
Благодаря  Hug   bouquet
Питам по две причини : първо- имах спор кое дразни повече стомаха- домата или краставичока. И аз казах,че домата. Второ някой ми се изказа,че му падал карбса като се обелел  Rolling Eyes и аз съм длъжен да се допитам  Simple Smile
Мазнотийска съм,ама не пиша тук редовно,за туй се изФиних  Simple Smile

# 87
  • Мнения: 3 219
Вярно е, белените не дразнят стомаха. Само че КАК се бели домат без да стане на пюре? Embarassed Пробвала съм да ги държа в гореща вода преди това, но някъде бъркам Whistling
Значи вземаш нож и натъркваш домата с тъпата му страна. Така се обелва лесно. Но и да ти кажа, че има различни сортове  домати, някои много трудно се белят. Аз лично предпочитам големите, розови домати- страшно вкусни са.
А това,че в люспата е въхлехидрата..... newsm78 , не знам ,честно казано.

# 88
  • Мнения: 3 166
Вярно е, белените не дразнят стомаха. Само че КАК се бели домат без да стане на пюре? Embarassed Пробвала съм да ги държа в гореща вода преди това, но някъде бъркам Whistling

Ето как се белят идеално, без да станат на каша: Леко цепваш ципата отпред/на върха на домата/ на кръст. В тендежра със вряща вода пускаш домата за не повече от пет секунди /не бива да се кисне вътре/, вадиш го и веднага във студена. И като го извадиш от нея го обелваш като запчнеш от връхчето, защото цепнатат ципа там се е отлепила вече. Не знам дали го обясних като хората, ама ако не е - пак ще да обяснявам!

Деничка, Тони, Мина, дайте молим една оценка на днешното меню:
кафе
варено яйце със курнишон
чушчици с извара и зехтин
овче кисело мляко - доста мазно-  с 10-на боровинки/не устоях на последните/
2 кебапчета/от хубава кайма - свекърът работи в Бони и си мелят за тях Laughing/ и  салата от домат и краставица

Как е? критикувайте ме, ако съм съгрешила, макар че двете грешки и сама си ги знам - следобедните боровинки и кафето сутринта на гладно. Embarassed Ама дали и друго не съм сгафила днес?  newsm78

# 89
  • Мнения: X
Двете грешки сама си си ги видяла, а третата - ядеш като мишка. И без да смятам се вижда, че си под 1000 калории. Ако продължително се храниш така, ще си забавиш метаболизма яко и не само ще престанеш да сваляш, ами и +200-300 калории в повече ще те карат да пълнееш. Слагай мазното смело, вмъкни още едно хапване. Колко си висока и колко тежиш? Колко са ти поддържащите калории?

Общи условия

Активация на акаунт